![]() |
Re: Malo O Mci Desku ..pitanje Za El.strucnjake!!!
Nije tajna za TONELUCK ...
poslao mi ih je frend iz floride koji isto ima MCI 500 kao i ja i isto su modificirani...... kaze da sound ubija...kaze je pola floride (producenata) bilo kod njega ukljucujuci i likove iz ex Criteria recordingsa ...danas Hit Factory. da pult ima top 3 sound....odvalili su... inace on ima model D bez trafoa,,,s istom recping schemom i istim modovima kao ja!!!!! |
Inace se sound samo malo promjenio ...DA NA BOLJE!!! ali isti punch, muzikalnost i headroom su ostali!!!!!!pa i Kompletran MCI karakter je dobio novi zivot...ima vise basa, High je predivan i otvoren, a midlovi fino grizu!!!!
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
Quote:
bogi |
BOGGY ZAKON SI HVALA...nadam se da ces u 9 mjesecu doci do studija!!!!
inace slusanje su : -Yamaha NS 10M ...nabavio ih -Klein & Hummel OY ....upravo se zavrsavaju u novim kutijama od tresnjinog drva (opaki speakeri ) -ALTEC 904 8A -Audio Epiog Pyote II |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Car si majke mi :)
Tamo nam se rugaju sto znamo da sklopimo sami svoj PC, i pricaju nam da je bolje da se skoncentrisemo na muziku, a ti rastavio celi mixer te ga ponovo sastavio i niko ti ne zamera :) Svaka cast u svakom slucaju ... |
Quote:
Nije ga roginator samo rastavio i sastavio... nego mu je i zvuk popravio, a to ima veze sa muzikom i te kako... pod uslovom da nam se desi muzika... Recimo, promena chipova novijim i boljim (provereno tokom dugog niza godina, posto su originalni MCI chipovi stvarno, kako vidim, praistorija) utice direktno na karakter celog miksera, ukljucujuci i krajnji rezultat koji ode na CD... Recaping mixera (posto se posle dugog niza godina obicno ti modeli kondenzatora ne proizvode vise) izaziva (opet) promenu karaktera mixera... i kod korisnika zahteva ponovno navikavanje (ako je dugo radio na njemu, tako da mnogi vlasnici analognih miksera to izbegavaju dok god mogu).... skoro kao da je kupio drugi (noviji) mixer, sve je slicno, ali se ipak malko razlikuje... treba vremena da se usvira... moze da se pogresi.... itd... Malo ljudi sve ovo, sto roginator radi, realno zna na ovim prostorima, daleko manje od broja ljudi koji umeju ili "umeju" da se bakcu kompjuterima... znaci, tesko ces naci coveka koji ce ti ovo ovako predano, kvalitetno i posteno uraditi, osim ako ne uradis sam sebi... ako ti je plan da koristis analogni mikser... a nemas ili ne zelis da potrosis brdo para za 32 vrhunska analogna kanala... Takodje... do mnogih informacija se daleeeeko teze dolazi sto se miksera tice... a kompjuterima se bavi ogroman broj ljudi, sajtova, foruma... itd... informacije se lako nalaze.... itd... lakse je nauciti ako imas odakle... a ako nemas? pozdrav bogi |
Diviner... ajd kad imas vremena, prebaci ovo u studijsku opremu... nema razloga da bude u "razno", a ovu poruku izbrisi
:) pozdrav bogi |
Pa to i jeste poenta.
Mogao je covek da uzme novi skupi mikser (MAC), ali mu se vise isplatilo da nabudzi i sam sastavi iz delova svoj mikser (PC), koji ce uvek da pojede isti takav analogni mikser koji se moze kupiti za te pare koje je on potrosio na budzenje ... |
All times are GMT +1. The time now is 10:08 AM. |