![]() |
Re: Stigo CS-15 !!!!
eh nisam na moru :( :( :(
pa dobro Don di je prava analogija...ovo su sve samo ne analogni sintevi top klase;) mislim ima par stvarno ok digitalaca ali nema spektakla..a prodao si i najbolje digitalije koje si imao.... XV i WS :mad: :mad: ili su ovo tvoji strojevi TRANSFORMERSI pa ponoci prerastu u Jubitere i Operheime:p :p :p inace CS 15 je entry level mono sint... BTW otwori ga i pogledaj unutra mozda je trafo predvidjen za 220V..a mozda ima i switch 110/220....ja sam kupio iz usa LINN i imao je switch pa je sve radilo... a drugo mislim da nema v/octava cv..nego Hz kao MS 20 ajde uziva u CS 15;) |
Quote:
http://rubidium.dyndns.org/~magnus/synths/schematics/oct2hz.pdf |
Quote:
Ja sam ti inače teški fanatik za kompletnu JV / Super JV / XV seriju. Znam ih sve napamet, proveo sam desetljeće programirajući ih. Ostavio sam si najbolje: JD-990 i XP-30 (preko 1300 waveformova imam u njemu). Inače svi waveformovi sa JD-990 koje imaš u XV-5080 su ti 44.1 kHz, ali ostali su ti nažalost 32 kHz. To sam nedavno otkrio sa analizatorom spektra. Ali XV-5080 i dalje nema filter kakav ima JD. JD-jev filter je neusporedivo bolji, gotovo analognog zvuka u high-endu. Quote:
Quote:
Međutva ovo đubre ima samo dva izvoda. I da stvar bude gora, kada sam to spojio na 120V, crko mi regulator (čip) napajanja u CS-15. A bio sam siguran da će radit preko step down konvertera onog EU-USA 240->120V. Ne mogu vjerovat da razlika od 20V na primaru može sjebat čip. Inače ostatak syntha je bio odspojen i regulator je točno davao +15 i -15 na izlazu. Kako sam spojio ostatak syntha (povuko struju) tako je regulatorski dio crko. Nemoš vjerovat. Stoga sam uzeo napajanje od Polysixa, +15 i -15 i to spojio na CS-15 i synth hvala bogu radi. Ali treba ga kalibrirati komplet. Ama baš sve je raštelano!! Sutra idem u Elektro Sklop da mi naprave toroidni trafo za 220V za CS-15 i to je to. @mirza: zahvaljujem !!!! |
ej ...nemoj Toroid... naprav i stari dobri EI trafo ... a ako nemas ...dam ti jaj jedan iz OBSx.....
|
@ mirza
se je to OK ali di naci MAT ove |
Quote:
Nego, zbog cega mislis da toroid nebi bio dobar? Pa u svakom pogledu je superiorniji. A mislim da nije puno skuplji. |
a da probas da nadjes semu negde na net-u ? imam osecaj da ces da spalis sve to ... :D
|
toroidi jesu superiorniji..ali rade vise smatnji a ovo je sint i ako ga otvoris i upalis mozda ulovi RADIO MOSKVU ili RADIO TOKYO
pa onda zbrojis 2 i 2 i stavis EI trafo... |
@alavuk: Ma neće da se spali. Synth je odspojen od prvog dana. Ja sam samo napajanje spajao u struju - to je zasebna pločica u synthu.
@roginator: u pravu si. ?tovi?e, mogu dat da mi slo?e EI tako da mi postolje za ?arafe bude točno gdje je bio i prethodni, pa ga mogu za?arafit u synth - nemoram jo? smi?ljati kako da ga fiksiram. Inače mislim da sam otkrio ?ta je bio problem. Definitivno previsoka volta?a. Sa donje strane trafoa sam na?ao podatak da je sekundar 19.2V, a on je davao meni 26V. Mislim, vidio sam ja da on meni daje 26V ali sam mislio da je to ok volta?a i tu nema ?ta da skuri. Generalni zajeb! Zaboravio sam da puni Gretz re?e dve poluperiode odjednom !!!!!! Znači: ako imam 25V izmjenično na sekundaru i pretvorim to u istosmjerno to onda nije 25V x koeficijent konverzije, nego 25 x 2 x koeficijent konverzije. Npr: 25 x 2 x 0.65 = 34 V. Toliko sam i dobivao iza gretza (i kreten čudio se odkud tolika volta?a). 34V je definitino previsoko za TA7179 regulator koji je predviđen za maks 25V (skinu sam specifikaciju). A vjerovatno je previsoko i za 2 tranzistora koje sam skurio. Naravno, pogađa?, kada bi na sekundaru imao predviđenih 19V tada bi nakon ispravljanja imao 25V. A na toj volta?i radi TS7179. |
Svaka chast. Tako treba:)
Aj nabaci fotkicu da ga vidimo kakav je |
All times are GMT +1. The time now is 03:11 PM. |