Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Akai Cd3000xl (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18717)

slowstar 18-07-2007 11:44 AM

Re: Akai Cd3000xl

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 162161)

inace, Slowstar, bas me zanima kako zvuci Z4/8 uzivo, jer su to sampleri koji mogu raditi HD streaming. zbog ogromnih orkestar librarija primoran sam raditi s Kontaktom ali to stvarno zvuci ko zadnje smece. Emu4 mi najbolje zvuci od svih (za orkestar), najtopilje i najsire, al.. jebga nema streaming, i mali mu je RAM.
Z serija je takodjer uzasno jeftina vani pa me malo to kopka. najradije bi sve radio s hardverom kad nebi bilo neprakticno. a i kolika bi to gnjavaza bila prebaciti nesto ogromno kao Viennu iz Kontakt formata u Z format.. dani i mjeseci..

s druge strane , lib kao EW PLatinum se ni ne mogu prebaciti jer su zapakirane u lib file-ove, nemoz doc do individualnih Wav-ova..

Ja prakticno koristim Z8 na neki nacin "u zivo" jer praktikujem da mi je MIDI ziv do kraja mixa, tojest, ne prebacujem prethodno u audio, vec ga mixam "zivog" na Soundcraftu Spirit 24/24/8/2.
U direktnom poredjenju sa Emulatorom (Bregin E4 je bio dosta dugo kod mene) bar kada se radi o klasicnim, orkestarskim zvucima, klavirima, GUDACIMA, simfo brassu, Woodwinds i tako dalje, a bogami i bubnju i udaraljkama, Z8 ga je "oduvao" po prisutnosti, kvalitetu visokog dela spektra, dinamici, i faznoj korektnosti. Ovo kazem kao svoje licno misljenje.
Bio sam vlasnik S3000 XL kojim sam bio zadovoljan, ali 32 mega RAMa je zaista i tada bilo skandalozno malo, pa sam sa njega 'vukao' po neki snare, kick, bass gitaru i eventualno neki manji brass program, i to je sve.
Jako me zanima kako radi Kirk Hunter symphonic, koji sada postoji kao
VSTi ili AU...to su po meni, u AKAI formatu bili najupotrebljiviji gudaci, a skoro svi me pitaju za 'recept' kako dobijam gudace u svojim aranzmanima, sto je naravno layer, a ne samo jedan program...
Poz.

"7" 24-07-2007 05:57 PM

Zahvaljujem se svima na odgovorima i izvinjavam se sto ovako dugo ne komentarisem nista ali imao sam problema jer menjam provajdera pa :banghead: ...

Ja sam samo na blic video spravu i nisam video nikakav dodatak. Da li se Filter board i fx board nalaze u njemu ili su eksterni?... posto ni moj ortak koji mi nudi spravu ne zna jer nije njegova :banghead: , tako da ne znam kako da proverim?
Hvala jos jednom na odgovorima

Pozz

mandrak 24-07-2007 06:21 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 162190)
Ja prakticno koristim Z8 na neki nacin "u zivo" jer praktikujem da mi je MIDI ziv do kraja mixa, tojest, ne prebacujem prethodno u audio, vec ga mixam "zivog" na Soundcraftu Spirit 24/24/8/2.
U direktnom poredjenju sa Emulatorom (Bregin E4 je bio dosta dugo kod mene) bar kada se radi o klasicnim, orkestarskim zvucima, klavirima, GUDACIMA, simfo brassu, Woodwinds i tako dalje, a bogami i bubnju i udaraljkama, Z8 ga je "oduvao" po prisutnosti, kvalitetu visokog dela spektra, dinamici, i faznoj korektnosti. Ovo kazem kao svoje licno misljenje.
Bio sam vlasnik S3000 XL kojim sam bio zadovoljan, ali 32 mega RAMa je zaista i tada bilo skandalozno malo, pa sam sa njega 'vukao' po neki snare, kick, bass gitaru i eventualno neki manji brass program, i to je sve.
Jako me zanima kako radi Kirk Hunter symphonic, koji sada postoji kao
VSTi ili AU...to su po meni, u AKAI formatu bili najupotrebljiviji gudaci, a skoro svi me pitaju za 'recept' kako dobijam gudace u svojim aranzmanima, sto je naravno layer, a ne samo jedan program...
Poz.

Zanimljiva opservacija.... ja sam primjetio upravo suprotno, kako sam dugo godina imao e4x i mnoge druge modele prije njega i jedno kratko vrijeme Z8 koji mi je prijatelj posudio na par dana upravo da bih mogao usporediti ta dva samplera..... u svemu mi se emu pokazao superiorniji osim naravno u ram memoriji koja je u Z8 bilo duplo veca tj. ako se dobro sjecam 256 ili 512 mb.
Nekako mi je taj akai ipak bio sterilan i nedorečen i ?irem smislu tj. masa, spektar, onaj warm feeling, punch... neznam to je neko moje opa?anje.

All times are GMT +1. The time now is 06:38 PM.