Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Focusrite Liquid-mix..utisci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18560)

sasaristic 03-07-2007 09:28 PM

Re: Focusrite Liquid-mix..utisci

Quote:

Originally Posted by Max (Post 160367)
Ma ti si kao zarazna bolest :)

Doduse evo valjda ce Off danas da mi donese smpro ribon da probam sa ovim a designom , jer mi se ne dopada uopste ( mislim , u svemu je gori od API ja ) , pa da vidimo na cemu ce sve ribon da zasija ..... ako ne budem srecan , kako da ga zamenim za a design p1 ????

Ne secam se nista na tu temu ...... pazi ja sam poslusao LM ..... i iako se na eq ovima nije pokazao lose , ipak na kompresorima IMO nije ni prici UAD u ..... mada LM nije skup , tako da cena nije biti ili ne biti ( mada ja jos uvek moram da se izvucem iz dugova , a i taj Great River .... ne da mira :banghead: ) ... a i pravo da ti kazem , nisam na LM u video eq koji moze prici UAD Neve 1073 .... bar ne ono sto sam cuo .

A sta sam pitao u vezi masteringa i Vintecha ?????

Pozdrav

Aj isprocesuj par sekundi nekog vokala sa Neve, a ja cu isti sa LM...da razresimo dilemu...ali da eq bude extreman da bi se lakse uocila razlika.
A sto se tice kompresora....ne znam....nekad davno sam imao Tubetch la2b, i jos uvek u glavi mogu da prepoznam taj zvuk...na LM postoji slicna emulacija i ...ma mogu da se opkladim da je to bar 90 % posto orginala ..ok ..jes da je to sve iz glave, svakako da bi sprava na licu mesta bila mnogo merodavnija za zakljucak...al da lici ...lici

Pozdrav

LACKY 04-07-2007 02:58 AM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 160338)
kad dignem npr. 10 db na 7 Khz...ssl vec opasno grebe po usima dok kod liquidovih emulacija to zvuci duplo mekse.
Da ne davim puno posto je ovo samo subjektivno misljenje, ko ima priliku ,treba obavezno da cuje ili jos bolje da proba.....

Dali si ikada probao na pravom filteru da odvrnes 10 db na 7 kila, Neve, Ssl, Amek, Fokus itd? E pa brate to ne grebe po usim nego oci ispadaju!

sasaristic 04-07-2007 07:39 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 160438)
Dali si ikada probao na pravom filteru da odvrnes 10 db na 7 kila, Neve, Ssl, Amek, Fokus itd? E pa brate to ne grebe po usim nego oci ispadaju!

Ne nisam...
imao sam par an. kompresora (focusrite red, tubetech) , ali sa analognim eq-u nemam ama bas nikakvog iskustva.Imam sad na dohvat ruke jednog ameka i par avalona , tako da cu bas da vidim sta se desava .7khz jeste malo extreman izbor za + 10 db, ali cilj mi je i bio da ga malo "otcepim" da bih lakse cuo sta se desava.
Inace nit sam neki pro producent nit neki gearslutz,voleo bih da se javi jos neko ko koristi LM i da kaze svoje utiske.

Max 04-07-2007 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 160438)

Slazem se ....

Pozdrav

Max 04-07-2007 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 160403)
Aj isprocesuj par sekundi nekog vokala sa Neve, a ja cu isti sa LM...da razresimo dilemu...ali da eq bude extreman da bi se lakse uocila razlika.
A sto se tice kompresora....ne znam....nekad davno sam imao Tubetch la2b, i jos uvek u glavi mogu da prepoznam taj zvuk...na LM postoji slicna emulacija i ...ma mogu da se opkladim da je to bar 90 % posto orginala ..ok ..jes da je to sve iz glave, svakako da bi sprava na licu mesta bila mnogo merodavnija za zakljucak...al da lici ...lici

Pozdrav

Hocu .... daj mi do vikenda da uhvatim malo slobodnog vremena ......

Uporedjivao sam Waves ssl , sa pravim ssl om ..... jbno je slicno ..... tesko smo hvatali razlike cak i kod extremnijeg eq inga ..... a i te razlike nisu bile na strani jednog ili drugog , nego stvar ukusa .

A Neve 1073 ( iako stvarno nemam da ga uporedim ) sto ti kazes .... po secanju mi je to , to .

A mozda ako svracas do Bg .... da ga spakujes pod ruku pa ovamo ????

A i davno se nismo videli ;)

Pozdrav

P.S. eeeee kad moras da se dovijas trikovima da bi se video sa ljudima :D

sasaristic 04-07-2007 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 160487)
Hocu .... daj mi do vikenda da uhvatim malo slobodnog vremena ......

Uporedjivao sam Waves ssl , sa pravim ssl om ..... jbno je slicno ..... tesko smo hvatali razlike cak i kod extremnijeg eq inga ..... a i te razlike nisu bile na strani jednog ili drugog , nego stvar ukusa .

A Neve 1073 ( iako stvarno nemam da ga uporedim ) sto ti kazes .... po secanju mi je to , to .

A mozda ako svracas do Bg .... da ga spakujes pod ruku pa ovamo ????

A i davno se nismo videli ;)

Pozdrav

P.S. eeeee kad moras da se dovijas trikovima da bi se video sa ljudima :D

Hvala na pozivu...prvom prilikom i sa zadovoljstvom.... da bar jos jednom vidim kako izgleda projekat od 100 kanala u Nuendu:):):)

Aj za vikend isprocesuj neki wav pa mi izvorni baci na mail.

lesha 23-10-2007 11:21 PM

i kakvi su sada utisci nakon nekoliko meseci koriscenja?

sasaristic 23-10-2007 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 176153)
i kakvi su sada utisci nakon nekoliko meseci koriscenja?

Skoro isti....Odlicna je sprava..

MilTon 25-10-2007 01:04 AM

Evo i ja se pridruzujem srecnim i zadovoljnim korisnicima doticne sprave. Odlicni rezultati za relativno malo para. Dobri i korisni preseti. Odlican zvuk. Vrlo posteno odradjeno i ne previse skupo za ono sto se dobija.

Klarinetista 25-10-2007 06:52 PM

Ma i ja nesto mislim da uzmem jedan... Posto je to cudo sad?

All times are GMT +1. The time now is 04:49 AM.