Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Djogani - aranzmani/produkcija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18235)

Danny Lou 04-06-2007 10:17 PM

Re: Djogani - aranzmani/produkcija

jasno mi je (a tako bih se i sam ponio) da ne mozes da kudis svoje klijente javno ali da li bi mogao da se ukljucis u raspravu na temu: strana muzika kod nas (Luna, Djogani, Twins, Feminem...) pa cak je i "U tvojim kolima" (jasno mi je da je hit pa imam oci!) PRESLIKANA pjesma koju sam slucajno cuo u originalu i to na francuskom jeziku...

hajde ljudi da malo pretresemo to, neko napravi extra pjesmu na zapadu i onda se nadje neko nas koji ce je PREPJEVATI doslovice postavljajuci nash tekst na tacne slogove i recice da je to njegova pjesma! iskreno, da li je on u pravu i da li je njegova pjesma (tekst,muzika,aranzman) ili je njegov samo TEKST? raditi aranzman preslikan ili na zadatu temu je opet momenat koji se ne smije podcjeniti jer to i nije toliko lako (preferiram aranziranje) ali skinuti muziku i nashtrikati nash tekst koji se NE MOZE pohvaliti kvalitetom mislim da je poprilichno lagan posao...

zanima me vase misljenje...

disco violence 04-06-2007 10:54 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 157212)
P.S. za Disco Violence-a... Imaj u vidu da Djogani (sem albuma "Na silu", gde smo mi sve radili), ceo posao deli uglavnom na "nas" i Kobca i Kona. Dakle, uglavnom 50-50 ili malo jace u nasu korist na poslednjem.

Mi nismo radili "Cekaj me kod kolima" i ovo "Tata...". Toliko!

Pozdrav.

Ja sam pogresno shvatio da ste im vi sve radili, nemoj mi sta zameriti. Ove dve stvari koje si naveo su meni licno dno, i pitam se kako reaguje producent kada radi sa necim takvim, kako se suzdrzava, a da se ne nasmeje ili ne zaplace, kontam da je lova u pitanju kao i profesionalizam, musterija je uvek u pravu ili je covek jednostavno u tom fazonu.
Ne znam ko je radio rmx Funky Dz obradu one Grcke pesme, u prevodu ''Zao mi je zao'' u drum & bass fazonu, ali ono mi je definitivno jedna od najbolje odradjenih stvari koju sam cuo sto se tice domaceg dance-a.Pozdrav.

perun 04-06-2007 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 157264)
Ja sam pogresno shvatio da ste im vi sve radili, nemoj mi sta zameriti. Ove dve stvari koje si naveo su meni licno dno, i pitam se kako reaguje producent kada radi sa necim takvim, kako se suzdrzava, a da se ne nasmeje ili ne zaplace, kontam da je lova u pitanju kao i profesionalizam, musterija je uvek u pravu ili je covek jednostavno u tom fazonu.
Ne znam ko je radio rmx Funky Dz obradu one Grcke pesme, u prevodu ''Zao mi je zao'' u drum & bass fazonu, ali ono mi je definitivno jedna od najbolje odradjenih stvari koju sam cuo sto se tice domaceg dance-a.Pozdrav.

"Zao mi je zao", u tada jos nepostojecem 2step tripu (remix), radili smo Nebojsa (moj kompanjon, druga polovina ateljea trag) i ja na pocetku karijere! Imali smo po dvadeset godina (on par vise) i bili smo maximalno nalozeni... Mada, jebes ga... Ni sad nismo nista bolji, samo nam se ne pruza uvek prilika da budemo MI MI vise od 30%! Hahaha...

Hvala za pohvalu, i meni je to jedan od omiljenijih aranzmana, pogotovo sto datira iz 99. godine, a tada je to bilo i pre-extravagantno.

Pozdrav.

perun 04-06-2007 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 157258)
jasno mi je (a tako bih se i sam ponio) da ne mozes da kudis svoje klijente javno ali da li bi mogao da se ukljucis u raspravu na temu: strana muzika kod nas (Luna, Djogani, Twins, Feminem...) pa cak je i "U tvojim kolima" (jasno mi je da je hit pa imam oci!) PRESLIKANA pjesma koju sam slucajno cuo u originalu i to na francuskom jeziku...

hajde ljudi da malo pretresemo to, neko napravi extra pjesmu na zapadu i onda se nadje neko nas koji ce je PREPJEVATI doslovice postavljajuci nash tekst na tacne slogove i recice da je to njegova pjesma! iskreno, da li je on u pravu i da li je njegova pjesma (tekst,muzika,aranzman) ili je njegov samo TEKST? raditi aranzman preslikan ili na zadatu temu je opet momenat koji se ne smije podcjeniti jer to i nije toliko lako (preferiram aranziranje) ali skinuti muziku i nashtrikati nash tekst koji se NE MOZE pohvaliti kvalitetom mislim da je poprilichno lagan posao...

zanima me vase misljenje...

Odluka je klijenata, jer je njihov i novac sta se kako raditi. Mi imamo jasne stavove i bezbroj puta im se poseremo po ideji, ali ako i kada dodje do OBRADE, kradje ili kako vec... Dajemo maximum da aranzmanski to napravimo totalno drukcije! Priznajem, bilo je momenata kada se insistiralo da nesto i "preslikamo", ali retko, na srecu! Tu me je vec sramota, jer nikakav pecat ne postoji...

A prica o obradama je siroka tema, zahteva diskusiju i bolje je i lakse o svemu uzivo pricati... Mnogo se krade, opet... mnogo se i licencno obradjuje, sve zavisi ko je koliki moron, tj. koga koliko mrzi da se cima oko "papira", tj. dozvola.

Ajd' nastavicemo nacetu pricu sutra!

Poz.

nenad 04-06-2007 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 157270)
A prica o obradama je siroka tema, zahteva diskusiju i bolje je i lakse o svemu uzivo pricati... Mnogo se krade, opet... mnogo se i licencno obradjuje, sve zavisi ko je koliki moron, tj. koga koliko mrzi da se cima oko "papira", tj. dozvola.

Poz.

Ruzno je da se krade, jer ko krade ide u zatvor !!!! a i sve te obrade su 90% kao sa Schumacher-ove kape (DEKRA) a jos kad se doda ZELA onda je song do EGGS-a !!!:rotfl:

iatros 05-06-2007 09:31 AM

Bilo kako bilo, ali stoji da je recimo "Na silu" jos tada bilo ipak nesto novo, tu pjesma rado jos i danas upalim a da to nedjeluje "zastareno", to pogotovo vazi za "Nevidljiva". Pored toga te stvari su uspjesne, netreba zaboraviti da to nije lako postici. A pitanja tipa, dali se to moglo jos bolje napraviti, sto je plitak teskt itd., malo su mi cudna. Generalno, unazad moglo je se uvjek bolje napraviti a sto se tice teksta u - nazovimo ga dance zanr-u - pa sta se tu treba da pjeva. Mislite li da je to stvarno pravo mjesto da se pocne kritizovati socijalno stanje drustva itd. ! Pretjerano ali nadam se da razumijete sta hocu da kazem. Sve dosad pomenute pjesme nisu slucajno navedene, one su hitovi na cjelom podrucju bivse Jugoslavije. Licno smatram, da su zasluzeno hitovi, aranzmani su tada vec bili - a pogotovo uporedjeno sa konkurencijom - daleko unapred!

tom 05-06-2007 08:51 PM

Vecina njihovih stvari su mi apsolutne bulje i jedina koju cijenim je "Sama".

Da li ste to vi radili a ako jeste meni se svidja bass linija i zanima me da li je "ziva" posto tako zvuci.

Takodje mi je OK balada "Sav moj bol"(mislim da se tako zove).

Tekstovi uglavnom nisu za pricu("Idemo na Mars" itd.).

perun 05-06-2007 09:20 PM

Quote:

Originally Posted by tom (Post 157383)
Vecina njihovih stvari su mi apsolutne bulje i jedina koju cijenim je "Sama".

Da li ste to vi radili a ako jeste meni se svidja bass linija i zanima me da li je "ziva" posto tako zvuci.

Takodje mi je OK balada "Sav moj bol"(mislim da se tako zove).

Tekstovi uglavnom nisu za pricu("Idemo na Mars" itd.).

Pesmu SAMA smo mi radili. I da... bass je ziv! Svirao ga je Vladimir Cukic, nas prijatelj i dugogodisnji saradnik, inace trenutno angazovan kao basista Ramba Amadeusa. Svirao je u mnogim klubskim bendovima, kao i na albumima mnogih izvodjaca.

SAMA je jedna umerena pesma, lakih nota, ali skroz opustena, i pritom je jako dobro prosla! To je to...

Sa pesmom IDEMO NA MARS nemamo nikakve veze, obzirom da sam u vreme kad je radjena imao tacno 14 godina! To je radio Kobac.

Pozdrav.

Danny Lou 06-06-2007 08:23 PM

ocigledno je da se forum oglusio od moje konstatacije... opet ostajem pri svom, mislim da je kradja to sto se radi. opet dolazi do kolizije jer je klijent uvijek u pravu pa cu ovo pitanje da zavucem u cose i nikad vise da ga postavim...

pozdrav

iatros 06-06-2007 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 157269)
"Zao mi je zao", u tada jos nepostojecem 2step tripu (remix), radili smo Nebojsa (moj kompanjon, druga polovina ateljea trag) i ja na pocetku karijere! Imali smo po dvadeset godina (on par vise) i bili smo maximalno nalozeni... Mada, jebes ga... Ni sad nismo nista bolji, samo nam se ne pruza uvek prilika da budemo MI MI vise od 30%! Hahaha...

Hvala za pohvalu, i meni je to jedan od omiljenijih aranzmana, pogotovo sto datira iz 99. godine, a tada je to bilo i pre-extravagantno.

Pozdrav.

Bas me zanima kako ste se poceli baviti muzikom opcenito a isto tako i produkcijom/aranziranjem? Sudeci po tome da ste sa 20 godina radili "Zao mi je zao", pretpostavljam da je to bilo prilicno rano? Koliko je to trajalo dok ste imali zvanicno klijente i ko su prvi klijenti bili? Znam, radoznal sam, cjenim vas rad/uspjeh i zahvaljujem se unapred ;-)!

All times are GMT +1. The time now is 12:05 AM.