![]() |
Re: CD Master-audio ili data wav
Quote:
Ma, radi to kod nas... Samo ne smes da se zajebes i ne kazes sta je u pitanju!!! Pozdrav. |
Quote:
??? Malo si se zaleteo. Nemoj samo da pocnes da pricas i o Exabyte standardu... Kako je to ipak, najbolje itd. Sve to radi, sve to moze, ali ako pricamo o kvalitetu koji niko u fabrici nece zasrati onda... DDP! Zasto ne? Naravno da se DDP koristi i koristice se sve vise. Prenos podataka u DATA formatu, s tim da je kompatibilan sa svim masinama za rezanje, u smislu direktnog rada... Pozdrav. |
Quote:
Quote:
I dan danas ne mogu da verujem da se ovde radilo zadnjih godina bas toliko "stihijski" i da je toliko malo ljudi uopste culo za DDP. Iskreno, nisam ni ja cuo za to, dok LACKY i perun nisu pokrenuli pricu pre nekoliko meseci, ali ja se ne bavim direktno ni muzikom niti muzickom produkcijom, posao mi ne zavisi uopste od DDP ili NE-DDP, te vas molim da mi oprostite... ;) pozdrav bogi |
A ko to pravi mastering tog kvaliteta da će zvuku nauditi ako izgubi 0,0001%? I to pri 44.1kHz/16bit? Nemojte me zasmejavati. To je još jedna glupost da bi se opako naplatilo naivčinama koje su spremne da plaćaju za bullsh*t. Ovce su za šišanje.
|
Quote:
O KAKVOM PLACANJU PRICAS? I KOJIM OVCAMA? |
Quote:
pozdrav bogi |
Kod nas kod kuće je SVEJEDNO kakav master pravimo, jer se to NIKAD neće čuti. Nemamo u Srbiji mogućnost produkcije kvalitetnih diskova.
U americi, na primer, Bernie Grundman će za DDP mastering da te DUPLO ODERE, jer si ovca za šišanje. A isto tako nećeš čuti razliku. Jer originalni master na 24bit/192kHz NE IDE U RADNJE već bullsh*t 16/44.1. U samom downsamplingu ti ode SVE što si možda i dobio povećanjem kvaliteta u masteringu. Dakle da li ti je master na DDP ili na CD-R koji je kvalitetno snimljen, razlike nećeš uvideti, niti možeš. To je samo reklama da bi se navukli likovi da kupuju software, najme specijaliste... Bolje NIJE i neće biti, dokle god je standard CD a ne DVD-Audio na primer... |
Quote:
Ok... Da ne duzimo, odoh da roshtiljam. DDP ostavljam vama! :mrgreen: P.S. Bernie Grundman i Brian Big Bass ne naplacuju duplo vise za DDP! Niko ziv. Niti to kao opcija nije naglaseno u njihovim ponudama. Kada ti vrate master fajlove, ti pravis DDP, bar kod nas... A tamo mu je apsolutno isti kurac rezao ti on "referentni" master ili DDP. 250-400$ je i jedno i drugo... A meni to ne treba. Tu je bar FTP transfer... Jebes americko "rezanje". U tome smo bar jednako dobri!? Hahaha... Ok... Gotovo. |
Važi, važi... no more...
uživaj u roštilju... :D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:52 PM. |