![]() |
Re: brze bas linije za neznalice
Primjer nie losha ideja. Evo samo par taktova... chisti groove, pa s perkusijama i sa synthom. Sve je suho... chisto da imate predodzhbu.
Desni klik - save as http://www.kiosk.hr/dlfiles/subliminal_kriminal.mp3 |
iako ima suvislih sugestija boim se da se nishta od toga ne bi na koncu i primjetilo... uglavnom chujte primjer pa ako vam se uchini da chujete rjeshenje... bit che mi drago.
|
Mo?da ti je sama percepcija bas linije nejasna:).
Taj đir treba odradit s nekim drugim zvukom,a bas odradit na način koji je primjeren bas liniji. Dobar zvuk prije svega le?i u pametno postavljenom aran?manu. |
na ovom primeru verovatno je upotrebljen phaser ili neki drugi efekat zasnovan na kratkom delay-u sa modulatorom...
|
Quote:
šta je tu problem? ovo je najlakša moguća bas linija za izvesti?:confused: :confused: :confused: |
Ma kakvo crno najlakse.
Ovo kad odradis, sve ostale moguce bass linije svih zanrova muzike su mala deca :) SHIVA, ja mislim da si ti istripovao i da ovo ne treba ni blizu ovoliko nisko da bude koliko si ti stavio. |
spuštio ga je brate do bola...
|
On i zeli vjerovatno ovako! Ja bi se igrao malo sa comp+eq+odsvirao neku prostu liniju preko, ili bolje reci po koji visoki ton ponedje, nekom nazovi wah liquidastom bojom da zavara mozdane receptore da je sve to malo visocije. Odslusao sam 2-3 puta zaredom cijeli file, i bruji mi glava.:)
Mada sam se i probudio skoro... Takve farbe imaju yamahe cs1x, cs2x.... |
@ kejkz: nema nikakvog efekta na ovome. Chisti kick i chista bas linija.
Inache bas i nie toliko nizak ali ima harmonike nizhih oktava (neshto slichno shto R Bass radi) pa zvuchi prokleto duboko. Synth je modularni VST, 3 oscilatora, 2 filtera, distorzija, par envelopa... Prilichno sam zadovoljan soundom ali u momentima dok su kick i bass line sami mi nedostaje malo expresije. Mozhda pokusham sa josh jednim layerom u terci, kvarti ili kvinti... to zvuchi perspektivno. Ako ima josh kakva ideja samo vichite. |
Sta ce ti donje oktave? Najnize frekvencije se ne cuju sve dok ih ne otpanjis na nekom jakom zvuku, mogu biti zvucnici kakvi hoces, priroda ljudskog sluha je takva.
Razmisli malo, isto ti je da li dodavao nesto gore pa morao da smanjis ili oduzeo dole pa pojacao malo. Mozes i jedan zvuk da stavis u istom ritmu kao i bas da mu napravis dobar attack i da stavis hi pass na 500 hz, ne mora uopste isti zvuk da bude ... Jasno mi je da zelis da bude sve nisko, duboko i mracno ali to mozes postici samo u kontrastu sa visokima i srednjima, sam bass i kick mozes spustati dokle hoces a da ne budes zadovoljan rezultatom. |
All times are GMT +1. The time now is 02:02 AM. |