Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Ventilacija - klimatizacija ??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18020)

gorjan 15-05-2007 11:50 AM

Re: Ventilacija - klimatizacija ???

Quote:

Originally Posted by Paja Patak (Post 155107)
Imam gluvu sobu 6 m2 i neverovatno mi je vruce u njoj (u potkrovlju kuce), zna li neko koji rashladni uredjaj mogu da stavim a da nije klima ili ventilator i naravno da nije mnogo para????

Ja bi razmislio o "prozorskoj klimi", vidjao sam ih za oko 8-9000din.Za tako malu kvadraturu idealno resenje, jedino istinski zdravo(zbog ventilacije).Jedini je problem ugradnja posto ce da strada deo prozora...

boggy 15-05-2007 11:52 AM

Re: Mozda malo neobicna tema???

Quote:

Originally Posted by Dule A (Post 155137)
A sto se tice samog uredjaja? Da li klasicne klime do 500e resavaju i solidnu razmenu vazduha, tj. ventilaciju? ...

Ne znam za taj tvoj konkretan slucaj, probaj... inace vise volim klasicnu ventilaciju + najjeftiniji split sistem... mislim da izadje jeftinije... mada zavisi...
cene se stalno menjaju...

Klima uredjaj zna cesto da izazove naponske smetnje prilikom ukljucenja/iskljucenja (povuce nekoliko kW)... a svez vazduh vrlo cesto zna da bude dovoljan... i manje smetnji izaziva... pa moze odvojeno da se ukljuci i iskljuci po potrebi...

Nekako mi izgleda kao bolji izbor u smislu kombinovanja...
Quote:

Originally Posted by Dule A (Post 155137)
Mislim... imam prozor ali kad bude 40+ radje bih ga ostavio zatvorenog......

Sta god... svez vazduh je svez vazduh... topao ili hladan...
E sad... ako nekome bas odgovara tako... licno nemam nista protiv

pozdrav

bogi

boggy 15-05-2007 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by gorjan (Post 155138)
Ja bi razmislio o "prozorskoj klimi", vidjao sam ih za oko 8-9000din.Za tako malu kvadraturu idealno resenje, jedino istinski zdravo(zbog ventilacije).Jedini je problem ugradnja posto ce da strada deo prozora...

Mislim da je u tom slucaju teze spreciti ulazak zvukova spolja u sobu za snimanje (kada klima uredjaj NE RADI!!!!)... split sistem to vec "prirodno" sprecava u vecoj meri (drugim recima... nisam bez jakog razloga naveo bas klasican sobni split sistem)

pozdrav

bogi

gorjan 15-05-2007 12:18 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 155140)
Mislim da je u tom slucaju teze spreciti ulazak zvukova spolja u sobu za snimanje (kada klima uredjaj NE RADI!!!!)... split sistem to vec "prirodno" sprecava u vecoj meri (drugim recima... nisam bez jakog razloga naveo bas klasican sobni split sistem)

pozdrav

bogi

ja sam skapirao da je u pitanju kucni studio u potkrovlju, a ne neka super-tretirana gluva soba.Ne vreujem da bas kroz onu gomilu filtera u prozorskoj klimi moze da prodje toliko spoljne buke.A i ako prolazi,sta bi falilo preko nje pri snimanju staviti nesto i sve to prigusiti.Mislim da bi se isplatilo iz prostog razloga sto je dosta jeftinije resenje, JEDINO zdravo, a da tako malo kosta.I kvadratura je idealna...

boggy 15-05-2007 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by gorjan (Post 155143)
ja sam skapirao da je u pitanju kucni studio u potkrovlju, a ne neka super-tretirana gluva soba.Ne vreujem da bas kroz onu gomilu filtera u prozorskoj klimi moze da prodje toliko spoljne buke.A i ako prolazi,sta bi falilo preko nje pri snimanju staviti nesto i sve to prigusiti.Mislim da bi se isplatilo iz prostog razloga sto je dosta jeftinije resenje, JEDINO zdravo, a da tako malo kosta.I kvadratura je idealna...

Lakse je "zapusiti" ventilaciju... ;)

Ako cemo o zdravlju... pa zdravije je ne sedeti (za kompjuterom)...

pozdrav

bogi

gorjan 15-05-2007 12:31 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 155144)
Lakse je "zapusiti" ventilaciju... ;)

Ako cemo o zdravlju... pa zdravije je ne sedeti (za kompjuterom)...

pozdrav

bogi

tacno za zapusavanje, zato sam i predlozio ovu varijantu, jos ako ima spoljni zid, pa da se on probije, ima idealnu situaciju, samo mu jos fali komad spuzve da zapusi
A slazem se i za sedenje

Paja Patak 15-05-2007 02:48 PM

Nemam stalno snimanja u studiju (u gluvoj) pa bi mi jos jedna klima u kuci bila stvarno visak, ako me razumete? Treba mi neki manji rashladni uredjaj da u pauzama mogu malo da proluftiram prostoriju. Nemam prozore na gluvoj, samo vrata.
Prosle godine sam naleteo u nekoj prodavnici u BG-u na neki mini rashladjivac koji radi na princip: zaledis freon (ili nesto poput toga) i on hladi...ali ne znam sad gde da nadjem to, a i nije bio ni skup, svega 30 evra.

Oggy 15-05-2007 03:28 PM

Mozes da kupis onaj prenosni frizider, pa ga samo otvori dok ti traje snimanje. On ne pravi ni buku, a mozes i pivo da ladis u njemu...
Pa vec su ti svi sve rekli, a ti i dalje zapeo. Postoji jeftina varijanta, to je klima split sistem i on te izadje tu negde do 500 evra i postoji skuplja varijanta klimatizacije koja te izadje onoliko koliko te ko zezne za cenu i projektovanje.
Naravno... Postoji i prenosni friz, a postoji i lavor, ako je i to skupo :)

OFF 15-05-2007 04:07 PM

Re: Mozda malo neobicna tema???

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 155129)
"Midea", nemam pojma koji model.
Kakva zvucna izolacija? :confused:

Pa kontam da se mora probusiti spoljni zid, pa da malo i curi zvuk obostrano

Oggy 15-05-2007 08:08 PM

Pa sta ima veze sto curi, ako je u reziji...?
JA ionako odavno ne izlazim iz kuce jer je komsiluk postavio snajperske punktove u cilju moje eliminacije... :D

Zanemarljivo je to "curenje"... Ono sto prolazi svakako (subovi) je mnogo gore on necega sto ce eventualno da procuri kroz rupice od klime...

All times are GMT +1. The time now is 11:05 PM.