Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kjaerhus Mpl Limiter??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17974)

SHIVA 10-05-2007 12:45 PM

Re: Kjaerhus Mpl Limiter???

Quote:

Originally Posted by Max (Post 154641)
Ako koristis TC Finalizer pa L2 .... tu govorimo o ozbiljnoj koloraciji zvuka ....

Da nisam vidio na svoje ochi ne bi vjerovao. Vechina el. glazbe se radi sa vech agresivnim limiterima na groove-u, pa + stalno jak limiter na masteru i onda na kraju josh opizdi jedan krug kroz Vintage Warmer i nakon toga kazhu vishe nie ni potrebna "master kompresija" nego "samo josh" maximizirash sa L2 ili L3. Kad tako "sredish" stvar i ne mora na mastering kazhu. S time se u biti i slazhem kad malo razmislim :D

Uvijek sam mislio da su house/techno producenti nemashtoviti pa svi rade slichne stvari. No otkako sam par upoznao mislim da bi taj problem u stvari mogao bit problem limitera.

davormen 10-05-2007 12:46 PM

cudi me da niko ne pominje voxengo elephant 2. ja samo njega koristim za sve u poslednje (duze) vreme. sadrzi sve tipove limitinga (cak i kliping, na kojem se timeworks bazira) i moze se izvuci zvuk kakav hoces za sve vrste muzike...

Rhino 10-05-2007 02:19 PM

Elephant? Vidis... ja sam na njega zaboravio odavno, ne znam zbog cega kad nije losh, stvarno...

Everbeatz 10-05-2007 03:57 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 154643)
e pa da i ja dodam da koristim Gorenje WA453 mashinu za pranje. :banghead:

Bravo!!:rotfl:

Jan 10-05-2007 10:11 PM

:)Tema nije "Koje limitere koristite" nego sta mislite o gore-pomenutom plug-inu:)

SHIVA 11-05-2007 12:58 AM

pa bit che da ne misle :D

ja se josh uvijek nadam odgovoru od Daddy Ze-a, a u medjuvremenu skrenusmo na bijelu tehniku i vijchanu robu :rotfl:

Shot 12-05-2007 01:53 AM

Ja sam inace vec dvije godine ovisnik o Voxengo Elephant2 limiteru i sve radim s njim. Probao sam Kjaerus MPL Pro i cini mi se da je najblize mom Elephantu. Izvukao sam neke stvari s njim i nije lose. Probao sam i Precision kod frenda koji ima UAD i super mi je. Wavesi su mi losi. Posebno L3 koji mi apslolutno nikada nije dao ono sto sam ocekivao!

@ixi... gdje radis na SSL-u? Gdje se nalazi? BC 4000?

DADDY Z 12-05-2007 04:48 AM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 154636)
kako mislish bolji? Bolji kao manje farba, kao transparentniji ili neshto treche?

da,vrlo malo farba i transparentan je za muziku kojom se bavim (elektronika)...

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 154636)
Vechina el. glazbe se radi sa vech agresivnim limiterima na groove-u, pa + stalno jak limiter na masteru i onda na kraju josh opizdi jedan krug kroz Vintage Warmer i nakon toga kazhu vishe nie ni potrebna "master kompresija" nego "samo josh" maximizirash sa L2 ili L3. Kad tako "sredish" stvar i ne mora na mastering kazhu. S time se u biti i slazhem kad malo razmislim :D

uh...ovo mi je lo?a varijanta..realno, kad radi? vi?e processing-a na signalu -bez obzira koliko kvalitetan plug bio ima? mala gubljenja na kvalitetu zvuka..tako da ne praktikujem da radim ovako ne?to...limiter na kraju i eventualno EQ,mada se to re?ava već u mixu..

Hollywood 12-05-2007 05:57 AM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 154627)
otkad sam ga probao radim isklučivo samo sa njim...tačnije sa pro verzijom..po meni je mnogo bolji od waves-a

det mejks as 2 :)

Kaejrhus MPL pro limiter je meni bolji od precisiona UAD-ovog.

generalno ceo Kjaerhus mi je vrh! Vredi svaki dinar.

ixi 12-05-2007 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 154796)
Ja sam inace vec dvije godine ovisnik o Voxengo Elephant2 limiteru i sve radim s njim. Probao sam Kjaerus MPL Pro i cini mi se da je najblize mom Elephantu. Izvukao sam neke stvari s njim i nije lose. Probao sam i Precision kod frenda koji ima UAD i super mi je. Wavesi su mi losi. Posebno L3 koji mi apslolutno nikada nije dao ono sto sam ocekivao!

@ixi... gdje radis na SSL-u? Gdje se nalazi? BC 4000?

Blizu Ljubljane (grosuplje)
Ni original je clon ssl BusCompressor 4000=> G-ssl!

lp

All times are GMT +1. The time now is 08:54 PM.