![]() |
Re: Adam P11a
Max ima pravo....Adam anf 10 koji sam ja imao (+solidan NAD) na prvu ruku mi je zvucao fenomenalno..posebno za 400,500 eur koliko vredi.Na zalost ( moju) ,Mackie koje sam vec jedanput iz sopstvene gluposti odbacio i uzeo Dynaudio
bm 6a, je Adame porazio u svim aspektima slusanja.Trodimenzionalniji, zdraviji visoki , a sub basove da ne pominjem...kakvi god da su kod HR824 su barem prisutni .Da ne shvatis pogresno... Mackie je daleko od savrsenog , ali za 900 eur koliko je trenutna cena polovnih...sigurno je best-buy... |
lep pozdrav
Moje mnenje o monitorjih je sledeče. V svojem studiu sem testiral kar nekaj monitorjev, Focal SM 6 Solo Be, Dynaudio BM 15 A, Dynaudio BM 5 A Compact, Alesis M1 MkII Activ, Yamaha MS5. V prihodnjem mesecu pa bp ?e testiral Krk ST8, Adam S3A. Zaključek test pa je, da je bolje vlo?iti denar v akustiko prostora, kot v monitorje. Focali, BM 15a so igrali fenomenalno. BM 5a so imeli malo premalo nizkih frekvenc, Alesis pa so imeli za odtenek preveč nizkih frekvenc, pa tudi niso bili lepo definirani. Več o gradni in dodelavi akustike v mojem studiju si lahko preberet in pogledate na linku: http://www.planetaudio.si/viewtopic.php?t=300 lp |
Dobro dosao ixi...nadam se da smo "gledani" u sloveniji :) , i nadam se da ces sto vise svojih kolega i prijatelja dovesti kako bismo zajedno diskutovali o zvuku i produkciji... |
Quote:
|
Quote:
P.S. Interesantan ti je avatar na forumu za koji si ostavio link :) |
Quote:
Lahko debatiramo tudi na foumu www.PlanetAudio.si ;) |
Quote:
subjektivna procena (neko voli popa, neko popadiju, neko popovu cerku) mogu samo da napomenem svoje misljenje, a to je da je HR 824 malcice predimenzioniran za nase prosecne uslove slusanja (citaj: malu velicinu rezija) a jedna od apsolutnih, iskljucivih cinjenica je da je VEOMA tesko napraviti malu, a akusticki dobru reziju, tako da su 8 inch bass driveri, a i subwooferi u skladu sa malim, akusticki nedoteranim rezijama prilicno neadekvatni za "razumno" slusanje. Sto se visokotonaca - ribbona tice, meni licno oni prilicno odgovaraju, narocito kada se uporede sa metalnim titanijumskim ili aluminijumskim kalotnim visokotoncima, koji umeju prilicno da zamaraju posle dugog slusanja na malo visim nivoima, sto se ne moze reci za ADAM-ove ribbone, to vam kazem iz licnog iskustva, mada ih licno ne posedujem, ali to ce se vrlo brzo promeniti (kupujem P11 ili A7, nisam jos definitivno odlucio, i pored toga sto vec imam 4 para zvucnika, koje nemam gde da smestim - sta ces lud covek...) Ne znam, mozda imam takve usi, ali HR 824 je malo "razbijacki" zvucnik, govorim iskustveno, ali tehnoloski sam laik, kada se uporedi sa nekim od skupljih TANNOY monitora kao sto je "Elipse" ili DMT serija. Ko voli malcice "Diskoteka" prizvuk, postujem, i ne mesam se. Jos jedna potvrda da je to velikom vecinom stvar ukusa...Meni se nikada nisu dopadali JBL ili KRK veliki modeli, a oduvek sam voleo TANNOY, Klein & Hummel, ADAM monitore. Ponavljam, stvar LICNOG ukusa, nikakvo nametanje stava ili misljenja... |
http://www.planetaudio.si/viewtopic.php?t=300
extra link sa mnogo fotografija za sve koji prave studio. Malo cete se pomuciti sa textom, ali...:da: hvala ixi |
Quote:
Jako me zanima razlika izmedju ova dva zvucnika. Nisam imao prilike da slusam P11, ali sam zato slusao A7 koji su me zaista lepo iznenadili. Interesuje me tvoje licno misljenje o razlikama u zvuku izmedju ova dva modela, te da li ona opravdava i ne bas tako malu razliku u ceni? Meni bi oni bili "drugi par", posto mi je glavno slusanje Dynaudio, a kontam da je to prakticno idealno, obzirom da su u pitanju dve razlicite koncepcije i zvuka i zvucnika. |
Quote:
Da dodam samo - ANF10 + dobro pojacalo VS A7 ; pa A7 vs P11A, mene jako zanimaju te gradacije, kolike su to razlike realno. Cak i ADAM na sajtu vesto krije podatke o samim ribonima - isti su - nisu isti. P11a samo jednom slusao, u jako ozbiljnoj reziji, i nekako me nije kupio, zvuk je nekako upao u njega, jednostavno....... ANF10 imam vec 2 godine, daleko od savrsenog, ali za te novce i dalje veoma dobar izbor..... odlican za izbor reverba, koji su bas naglaseni na njemu.... |
All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM. |