Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Monitori, opet (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17772)

Bitch 20-04-2007 06:13 PM

Re: Monitori, opet

ukus ukus ukus. . . . . . soba, soba soba . . . . . mozda bi i meni bolje radili HR da sam imao A/B test kod mene u reziji i njih i A7....

pozz

Max 20-04-2007 06:18 PM

Bili su mi A7 u sobi ........ a probao i razne druge monitore ..... zato i pricam ono sto sam cuo , bez mnogo kalkulacije ....

radije bih rekao ....... usi , usi , usi , iskustvo , iskustvo , iskustvo ...... ;) :)

Pozdrav

Bitch 20-04-2007 06:25 PM

...pa za usi jos nekako... mada imam apsolutni sluh vec godinama...

...iskustvo... pa dobro... mozda i to, mada ne kontam... coveku treba iskustva da bi nesto cuo? Sedne neko da slusa muziku i treba mu iskustva da bi znao sta slusa? :) ne kontam....

...nema veze, otisli smo u offtopic... nek covek preslusa sta mu se svidja pa nek radi sta hoce... cini mi se da je ova tema na forumu stara k'o biblija :-)

let the guy choose himself;)

pozz

Max 20-04-2007 06:42 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 152706)
...pa za usi jos nekako... mada imam apsolutni sluh vec godinama...

Apsolutni sluh ti nece pomoci mnogo , osim da brze odredis na kojoj je frekvenciji problem ....... sto mogu da urade i ljudi koji nemaju apsolutni sluh ...... s' tom razlikom sto ce covek bez apsolutnog sluha reci ...... " imas problem oko 200 - 250 Hz " i onda nadjes problem :)

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 152706)
...iskustvo... pa dobro... mozda i to, mada ne kontam... coveku treba iskustva da bi nesto cuo? Sedne neko da slusa muziku i treba mu iskustva da bi znao sta slusa? :) ne kontam....

evo objasnjenja ........ kao sto jako dobro znas uvo menja svoju percepciju i u odnosu na doze ili krace izlaganje odredjenoj snazi , kao i na mnoge druge uslove ..... mix moze u 2 popodne da ti zazvuci savrseno , a sutra u 10 da se sam sebi zacudis sta si radio ...... znaci da bi skapirao sta se desava i upoznao sta je do prostorije a sta do zvucnika , trebalo bi da imas iskustvo ( npr da si cuo isti monitor u 2 -3 ) prostorije , da znas sta on sam moze a za sta je kriva prostorija itd ..... Ja sam svojevremeno pravio mamutska uporedjivanja od 7 - 8 pari monitora ( u Kosutnjaku ) i to su mi neprocenjiva iskustva ......

Kad bi covek se oslanjao samo na ono sto cuje , odabrao bi ono ste se lepo cuje ( Dynaudio ) , a mozda treba odabrati zvucnike na kojima odmah sve ne zvuci instant lepo ..... vec treba poraditi na tome ..... ( opet iskustvo )

Pozdrav

Bitch 20-04-2007 06:59 PM

A pa tako reci da te ceo svet razume :) pa da u pravu si... tako je bilo ranije. mada sad sam se naviknuo ovde u reziji, i dosta redje idem da checkiram mixove u druga studija, navikao sam se na svoje greske, kao i uticaj sobe... mislio si na to "iskustvo" ... ustvari mislio sam i ja, ali nisam mislio da i ti na to mislis :D

OK, skontali smo se, da ne budzimo OT, konkluzija je jasna, mora cho'ek da sam slusa sta bi hteo da pazari

bellay 22-04-2007 12:21 PM

E, hvala na odgovorima, vidim da su svi puni hvale za ove adame...malo mi prema?uju budget, ali mogao bih i probati. Gdje ih ima u zg, ako neko zna.
Hvala jo? jednom

bellay 22-04-2007 01:35 PM

I kad sam vec kod monitoringa, je li neko mozda probao ove ultrasone proLine 550 slusalice, nude mi se dosta povoljno, pa to mozda isto ne bi bilo lose spariti s monitorima...:rolleyes:

Haxli 23-04-2007 10:19 AM

Off topik, mali - sorry

@ Bitch & InsaneEyes

O kojim genius je rech? ...Ima ih josh po radnjama ili ?

InsaneEyes 23-04-2007 10:44 AM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 152995)
Off topik, mali - sorry

@ Bitch & InsaneEyes

O kojim genius je rech? ...Ima ih josh po radnjama ili ?

KYE SYSTEMS CORP
Multimedia hi-fi speaker systems
Model no: SP-K10

skoro sam ih video u nekoj radnji... imaju odvratnu crnu mrezicu koja se hvala bogu skida...

kutije su mi ekstra korisne, pogotovu za proveru vokala

Haxli 23-04-2007 02:37 PM

tnx InsaneEyes, pogledacu

All times are GMT +1. The time now is 03:01 PM.