![]() |
Re: cubase i nuendo
jel neko probao cubase 4?
|
Ima jos jedna sjajna fora koju nisam pronasao u cubaseu; Edit mode.
Pomicanje i promjena dimenzija/time strech audio filea prate video. I jos jedna sjajna fora je da play pocinje uvijek od pocetka selektiranog audio filea. Strelicama mjenjajuci fileove, ubrzava se trazenje odr audio komada u projektu |
hmm
|
Izvinite sto se mesam ali... sto se tice editovanja i ostalih stvari koje se ticu editovanja i manipulacije u projektima QBS i NND su APSOLUTNO su isti. I u QBS i u NND imate i time streching i loop i sve ostalo potezom misa, tj kursora. Sve, ali sve je isto. Koristio sam i jedan i drugi i mogu da vam kazem da su i precice na tastaruri iste. Razlike su stvarno ispod haube, sto smo vec pomenuli. Znaci export-import, komunikacija sa USB devices, video podrska (i QBS je ima ali je slabija u odnosu na NND) i druge stvari koje ce se otkriti tek kad vam zatrebaju ili kad resite da ih uporedjujete 1na1. Uostalom pregledajte PDF-ove koji dolaze uz instalacije pa cete videti u cemu se razlikuju. Ideikus rece da su to zapravo isti programi sa oduzetim i dodatnim opcijama. Tako da sto se tice osnovnog enginea softvera isti su, sve ostalo su razlike zbog kojih Cubase kosta oko 450-500 jevreja a Nuendo 1200-1500 Evricha.
A Cubase 4 je malkice unapredjena, plag inova vise i bolji su, ukinuta podrska za DX i DXi... Ja nisam licno probao ali po forumima nisu bas odusevljeni. |
Quote:
Zanimljiv je i Steinberg-ov novi sampler... ali, jos uvek ne znam kako to radi, ali, zanimljiv je zato sto je radjen na Motiff-ovom algoritmu... To odustajanje od DX je za mene realni minus. Nema mnogo, ali ima nekoliko meni dragih plug-ova koji su iskljucivo DX... Ne svidja mi se bas chinjenica da u SX4 nije moguce koristiti npr. TimeWorks Mastering Compressor, ili recimo Algorithmix Red i Orange... |
Quote:
|
http://www.steinberg.net/fileadmin/r..._Sep06.pdf.pdf
evo pa da naucite nesto pre nego sto ova rasprava postane previse apstraktna.. Poz |
Quote:
au covece pa mene upravo to i brine.. zamisli da ti se stvari pale i gase tokom exporta.. ko mi garantuje stabilnost i nepostojanje puceva/glitcheva i slicnih akcija.. narocito ako sam unistio masinu opterecenjem.. |
All times are GMT +1. The time now is 10:14 PM. |