![]() |
Re: Sabirnice, ali bez rasprave
Da li si stavljao ne?to u pan-u levo ili desno? Mislim da po default-u Logic ima različito izabran pan law od Nuenda. Na ?ta misli? pod "Attack se razlikuje" zaista ne kapiram?
Zadnje ?to sam čuo ?to se tiče sabiranja a da sa ljudi pominjali kao "opipljivo" su bile zamerke na stari Pro Tools engine (odavno ispravljeno) i na to da je matori cubase v5 imao jako dronjavo sabiranje (odavno nebitno) |
Ja sam prosle godine testirao export iz nuenda vs nuendo preko grupa sabran preko DSPa od RME9632... ima detaljno to negde u arhivi, veoma validan test, a rezultat jeste bio cujan, mada nisam spreman da tvrdim da mi je bilo jasno sta je bolje od ta dva... samo da se razlikuju... najociglednija razlika je bila u repu od crash cinele, drugacije je opadala envelopa, i vizuelno i cujno... Takodje, slusni blind A-B test je verifikovala i potpuno nekvalifikovana osoba (studentkinja Arhtitekture, laik za audio tehniku:hyper: )
Danas sam probao export istog projekta (veliki visekanalni mix sa puno efekata) u dve verzije : 1 : 48khz realtime export, pa upsampleovano u 96khz 2. Isti taj projekat, prvo upsemplovan sav audio u 96khz, pa kao takav exportovan na 96khz... Rezultat : takodje nesto svetliji 48khzni mix.. |
Ako znas situaciju kao kad u rough mixu bubnja smanjis malo OH i ambience pa se malo izrazenije cuje close micing bubnja. E na Logicu je za nijansu tako ali bez nedostatka OH i ambience-a. Vidis, nisam racunao na pan law u Logicu, ne znam da li to ima da se podesava. Probacu da pustim isti stereo kanal u Logicu i Nuendu da vidim ima li razlike u peaku.
|
MOzete li da ukljucite Sawstudio u test?
|
Sad sam probao real time export jednog stereo overhead kanala iz sva tri software-a. Fader na -2.0 db, master 0 db. Nuendo sam exportovao u tri varijante: pan law na 0 db, -3 db i -6 db. Rezultati i peaku i RMS-u su identicni u sva tri programa.
U mom proslom testu nisam pomijerao panove, samo 4 kanala u centru i 2 stereo kanala sa totalno rasirenim panovima. Probacu uskoro isti test sa bubnjem, da budem apsolutno siguran da nisam nesto preskocio, mada sam ga i tada do ludila ponavljao i provjeravao (Logic crna ovca :confused: ) |
E, ovo nije normalno!
Sad sam ponovo napravio isti test. Nuendo sam exportovao u tri moda, 0 db, -3 db i -6 db pan law. U svakom programu je koriscen real time export. Ako neko ima prostora da uploadujem ove fajlove i screen capture, ima oko 46 MB. Necu nista da pricam, sami cete prosuditi. Tvrdim samo da je sve uradjeno bez i jedne greske i previda. @Off: Mozda bi ti ovo valjalo za rad, nemam pojma P.S. Stvarno nemam namjeru da pravim neku pometnju, raspravu, tenziju. Meni je svejedno koji je program u pitanju. |
Postoji li varijanta da se nuendu upise custom pan law, npr. 4.5dB?
|
Quote:
Super, bre :) . Meni ova diskusija postaje jako lepa i zanimljiva, nevezano za rad:) A pazite slucaj kod mene:confused: : Real time export iz nuenda se drasticno razlikuje od exporta grupa po grupa (exprt svake grupe, a efekti routovani na zajednicki out). Razlika je sto mi (posle sam provalio), 2 od 12 efekata na aux busevima (rev, delay, chorus, ssl bus) smrsi i nesto cudno uradi sa njima, tako da kad njih izbacim iz zbira, razlika postaje minimalna:banghead: . Takodje, routing proverio XXX puta |
Imas 4.5 db pan law u Nuendu (3)
|
eee .... ovo je bas super rasprava .... i jedva cekam da se neke stvari razjasne .....
Samo je sve pocelo da se rasipa ..... moze li ti OFF da uzmes od Gorana te fjlove , pa ti nekako da budes " Banka " koja ce na kraju experimenta da sumira ( :D ) rezultate ...... Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:57 AM. |