Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Majestic Bass na Athlon64 X2 platformi... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17671)

OFF 18-04-2007 10:19 AM

Re: Majestic Bass na Athlon64 X2 platformi...

Quote:

Originally Posted by dacko (Post 152319)
A kako se instalira procesor da radi kao uni procesor? I ?ta se time dobija, tj. gubi?

Gubis jedno jezgro, znaci, prepolovi se snaga:( . Ali, ako je majestik toliko bitan (a jeste) , programiras, renderujes u wav i vratis na ACPI multiprocesor. Jeste malo cimanje, ali traje 2 minuta sa sve 2 restarta

dacko 18-04-2007 03:19 PM

Ne reče mi kako da ga instaliram iz dual u uni, i kako da vratim posle natrag? :hyper:

OFF 18-04-2007 11:25 PM

http://www.digidesign.com/index.cfm?...0&itemid=21369

oni ce ti bolje pojasniti:(

bojanmil 19-04-2007 01:53 AM

Iz ličnog iskustva znam da će često menjanje konfiguracije iz multiprocessor u uniprocessor imati ozbiljne posledice po sam operativni sistem. A treba mi nedelju dana da instaliram komletnu mašinu, pa mi nije zapelo da problem rešim na ovaj način. Za prvo vreme ću koristiti varijantu sa dva računara i FxTeleport-om i putem njega koristiti Majestic na drugom računaru... Molim Boga da se u dogledno vreme pojavi neko konkretnije rešenje!
Uzgred, prebacivanjem u tzv. "Standard PC" mod se gubi i podrška za ACPI, što znači da će kompletan sistem raspolagati sa samo 15 IRQ kanala i da će u 90% slučajeva doći do konflikta na magistrali! Ne daj Bože da mi LunaII "shar-uje" isti IRQ sa, recimo, grafičkom kartom. U tom slučaju od muzike nema ništa... :-( U slučaju prebacivanja sa multiprocessor sistema na uniprocessor se ne gubi pomenuti ACPI, ali kod onih koji nemaju dual core procesor, a nemaju ni mogućnost isključivanja HyperThrading-a u BIOS-u, doćiće do transformacije u takozvani "Standard PC" mod i do gubitka ACPI-ja!

bojanmil 23-04-2007 05:45 PM

Ljudi, zar je moguće da ovde više niko ne koristi Majestic ili AMD-ov dual core procesor??? Ovo je suludo, jer čak ni sveznajući Google nije znao da mi pomogne!

OFF 23-04-2007 06:01 PM

Jesi precrtao veliko R u plug-ins-manageru?

bojanmil 01-05-2007 11:53 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 153050)

Jesam, ali ništa. Pretpostavio sam da aktiviranje "Old Host Behaviour-a" neće pomoći, jer i "standalone" verzija ima isti problem, a kod nje verzija samog VST hosta uopšte nije bitna. Naravno, ukoliko se pomenuta opcija ne aktivira kada je u pitanju "Culture", stvar je takođe problematična. Ali isti trik koji leči problem neartikulisanog zujanja kod "Culture-a" nije ni od kakve pomoći kada je reč o "Majestic-u". Postaviću pitanje na zvaničnom forumu "Yellow Tools-a", ali je moja verzija "Majestic-a" vodena (H2O), pa ne znam kako da skockam pitanje, a da zvuči kao da sam unesrećeni vlasnik legalne verzije.

OFF 02-05-2007 01:14 AM

Pa, pitaj ih - ja sam cuo da je majestic do jaja bas, hoce li da radi na X2, kupio bih, jedno 3komada:D

Ozbiljno, javi ako resis problem, ja cu morati njega na laptop, za sad:(

bojanmil 02-05-2007 07:16 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 153868)
Pa, pitaj ih - ja sam cuo da je majestic do jaja bas, hoce li da radi na X2, kupio bih, jedno 3komada:D

Ozbiljno, javi ako resis problem, ja cu morati njega na laptop, za sad:(

Hehehe, pročitao sam ti misli i pre nego što si napisao novi post. Upravo tako sam im i napisao - da sam to video kod prijatelja i da sam zainteresovan za kupovinu, ali mi je prijatelj rekao da je čuo da to ne radi na Athlon64 X2 mašinama... Javljam ishod!

Mogli 02-05-2007 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 153050)

Daj samo mi malo poblize objasni o kakvom je R rec jer meni uopste Majestic nije hteo da radi! Culo se samo neko zujanje, umesto zvukova!

All times are GMT +1. The time now is 05:01 AM.