Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Ensoniq Emu Paris Pro (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17660)

roginator 10-04-2007 12:51 PM

Re: Ensoniq Emu Paris Pro

ma hajde treba biti kretivan...volim kad se moze diskutirati...
love/hate prema opremi je individualna i mi svi cujemo razllicito ...

no postoje i standardi sto pariz nije ali IMA SOUND...a kod mene jedino to prolazi+ najvise vjerujem soundu AMERICKIH SPRAVA.,..ali to sam samo ja..

koju konfu parisa imas BTW

Max 10-04-2007 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 151492)
ma hajde treba biti kretivan...volim kad se moze diskutirati...
love/hate prema opremi je individualna i mi svi cujemo razllicito ...

Ja u principu ne volim sprave .... i zato se trudima da se ne upucujem previse tenicki .... volim da ostanem u domenu muzike , jer ne zelim da ulazim u posao tonskog inzenjera . Sustinu oko razlicitog slusanja sam se trudio da ponistim tako sto su se kontrafaze ponistile :D ..... zato sam rekao da mu je zvuk u kovertorima .....

Quote:

no postoje i standardi sto pariz nije ali IMA SOUND...a kod mene jedino to prolazi+ najvise vjerujem soundu AMERICKIH SPRAVA.,..ali to sam samo ja..

Da ima saund ... IMA .... prosto me uplasi kad se zapitam , pa sta su to onda ljudi radili zadnjih 10 godina :)

Quote:

koju konfu parisa imas BTW

Crnu .... 16 in 16 out 1 ADAT ...... kontroler

Pozdrav

Moritz 10-04-2007 01:36 PM

Quote:

MAX... BTW NUENDO IMA SUCKING SOUND!!!!! no hard feelings
EDITIRANJE MU JE MRAK ali ako radi na Sounbrlasteru C16 i Apogee konverterima kako razgovarat kakav sound ima NUENDO + SUMMING MU JE BANNAAAANNNNAAAA sve izlazi tanko ..vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka...
Ne mogu da se slozim sa tim, prvo sto komparacija Parisa i njegovih konvertera nije za poredjenje Nuendo sa SoundBlasterom....fer bi bilo Paris i njegovi konverteri i Nuendo i RME ADI 8 DS, kada budes cuo tu kombinaciju promenices misljenje trenutacno ;).

A o sabiranju je pricano i previse, ali nekako je generalni zakljucak sabiranja u Nuendu drugaciji od tvog stava...vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka.
Malko mi zvuci kao hate ;)...

No nema veze, nisam koristio Paris i ne znam kako zvuci ali verujem da sigurno radi dobro, ali posto koristim Nuendo sa pomenutim konverterom morao sam da stanem u odbranu istog :) .

roginator 10-04-2007 01:38 PM

Sto su ljudi radili zadnjih 10 godina????

pa....

ubili su Ensoniq, EMU...stvorili M audio, creative labs, 4 fools (citaj PT)....
harman se sve pretvorio u je..nu jeftinu i losu elekrtoniku...

Jakob iz Gyrafa lijepo kaze DONT LET HARMAN RUN YOUR COMPANY...a manje vise svima se to dogodilo....

nema u glazbi jaja ako nema aAmerike....sorry ali u 99 % dobrih sound masina su ameri!!!!

Konverteri su stali s kvalitetom cca prije 5 godina ..i to je to sto god oni rekli..razlike su premale....

D

Max 10-04-2007 01:40 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 151495)
Ne mogu da se slozim sa tim, prvo sto komparacija Parisa i njegovih konvertera nije za poredjenje Nuendo sa SoundBlasterom....fer bi bilo Paris i njegovi konverteri i Nuendo i RME ADI 8 DS, kada budes cuo tu kombinaciju promenices misljenje trenutacno ;).

Poredio sam sa fireface 800 i Apogee rosseta ...... i dalje stojim pri istom misljenju ..... da li je u pitanju navika ili sta .... ali meni je Paris stvarno super

Quote:

A o sabiranju je pricano i previse, ali nekako je generalni zakljucak sabiranja u Nuendu drugaciji od tvog stava...vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka. Malko mi zvuci kao hate ;)...

Tu se slazem sa tobom .... jos gore zvuci kad ljudi pricaju da bolje zvuci Mac nego PC :D

Quote:

No nema veze, nisam koristio Paris i ne znam kako zvuci ali verujem da sigurno radi dobro, ali posto koristim Nuendo sa pomenutim konverterom morao sam da stanem u odbranu istog :) .

Pa ja to i kazem .... koristim Nuendo sa Parisom kao konverterima ...... a imao sam 10 godina da se uverim u to :D

Pozdrav

Moritz 10-04-2007 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 151496)

ubili su Ensoniq, EMU...stvorili M audio, creative labs, 4 fools (citaj PT)....
harman se sve pretvorio u je..nu jeftinu i losu elekrtoniku...

D

Creative je ubio E-mu pocetkom devedesetih

Arthur 10-04-2007 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 151497)
Poredio sam sa fireface 800 i Apogee rosseta ...... i dalje stojim pri istom misljenju ..... da li je u pitanju navika ili sta .... ali meni je Paris stvarno super

Tu se slazem sa tobom .... jos gore zvuci kad ljudi pricaju da bolje zvuci Mac nego PC :D

Pa ja to i kazem .... koristim Nuendo sa Parisom kao konverterima ...... a imao sam 10 godina da se uverim u to :D

Pozdrav

eh pa nemoj sad i o mac-u da krenemo.. NARAVNO da bolje zvuci :banghead: :p :p

Max 10-04-2007 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 151500)
eh pa nemoj sad i o mac-u da krenemo.. NARAVNO da bolje zvuci :banghead: :p :p

he he he he he ..... znao sam da pazljivo pratis ovu temu ..... samo sam cekao da se ukljucis :)

Pozdrav

roginator 10-04-2007 03:01 PM

UHhhhh

probao ja Fireface 800, mali apogee:rolleyes: ...ali i dalje stojim pri svome....
kad god upiknem svoju analogiju u RME, MOTU ili slicno ...izgubi se dio sounda s time da mi se to ne dopada...paris jos donekle drzi vodu i ima dobar low end......:D :D :D

mislim...ja radim klubsku glazbu pa....
produkcija koja se super cuje na TV zvucniku mi nije interesantna....
Ja jos uvijek slusam masne i odlicne 12" vinile iz ranih 80 :D pa smatram da ipak u zadnjih 20 godina iskustva mogu reci malo vise o kvaliteti zvuka...tu ne zelim povrijedit nicije misljenje....
Danas je sve to u digitaliji tanko i preproducirano sto ja ne volim ali tto sam ja ...ja volim kad moji ALTEci 904 8a RADE!!!! a ne samo njihova horna

anyway da nuendo i logic pa i PT dobro pumpaju nebi ljudi ko ludi poceli u zadnje vrijeme kupovat ANALOGIJU!!!!! i trpat iste DAW-ove u Analogiju....

ebiga sve se vraca....I sto danas znaci BITI I RADITI S UP TO DATE opremom kad se neke od najboljih ploca jos uvijek snimaju na 99% analogiji...NEVE , API, MCI, SSL, AMEK, STUDER, RADAR....

ionako ce za par dodina sve oped doci na KASETU :rotfl: :rotfl:

zasad JA PEGLAM PARIS...etooooooooo

BTW MAC RULEZ

ovako .... MALA POVJEST
1990 - ATARI 520 -Cubase v2.0 FLOWLESS
1997 - ATARI Falcon 030 - CUBASE 3.01 FLOWLESS
1998 - PC PENTIUM II CUBASE 3.72.....PRVI MALI PROBLEMI
2000 - PC PIII CUBASE VST 32 V5 ....PRVI PRAVI PROBLEMI -MIDI TIMING
2003 -P4 EBIGA NIS NE RADI KAKO SPADA S CUBASE SX I NUENDOM
2004 - P4 LOGIC 5.5.1 WOW ...STVARI RADE OPAKO OK SA MALIM PROBLEMIMA
2005 G4 DUAL 1.42 LOGIC PRO 6 SVE LETI OPET FLOWLESS

2007 ISTO KAO 2005 SAMO 4X EMAGIC UNITOR preko stealth porta ....FLOWLESS + Rme DIGIFACE i MULTIFACE

MAC JE BOG ZA MIDI KAO da IMAM ATARIJA NA STEREOIDIMA:da: :da: :da: ...PC JE OK ALI.....

inace s kvalitetom zvuka mislim da na PC i MACU bas nema neke velike razlike ...ima u drugim stvarima....:D

kejkz 10-04-2007 03:40 PM

Vrlo zanimljiva prica. A da li se mogu nekako cuti konvertori i sumiranje Paris-a?

All times are GMT +1. The time now is 07:18 AM.