Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Problem: vrata gluve sobe?! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17590)

bole 06-04-2007 04:32 PM

Re: Problem: vrata gluve sobe?!

posto niste planirali mnogo uloziti u izolaciju,planiraj da ces imati problem sa basovima!

nema tu mnogo filozifije...staklena dupla ili metalna teska i debela vrata koja savrseno dihtuju rjesavaju problem...

dawid 07-04-2007 12:47 AM

Zezao sam se za fudbalske lopte! Ovo sa peskom mi je palo na pamet ali ne znam koliko ce klasicne sarke to izdrzati. Zato sam rekao da stavi jos bar dve. Ako ne pomaze, onda mozda i dvoje vrata na jedan stok, ali i to kosta i ne znam koliko je jeftinije od metalnih vrata.

Rasta 07-04-2007 11:55 AM

Ja sam u prvu varijantu studija stavio obicna balkonska PVC vrata (150 Eu) Dihtaju fantasticno, ali problem je sto je kvaka samo s jedne strane, pa se moram ustajati svaki put kada netko zeli izaci iz studija. U novom studiju sam stavio na dupli zid s jedne strane takva vrata, a na drugi ulazna plasticna, koja isto kostaju, samo imaju stirodur umjesto stakla. Ta ulazna, kada se kvaka digne gore zatvaraju na sest tocaka, isto kao i balkonska. Iz iskustva mi se cini da je puno bitnije broj tocaka na kojima se zatvaraju, nego sam materijal (jer se vrata uvijek mogu dodatno obloziti raznim materijalima. A to je najteze napraviti u samogradnji, buduci da treba modificirati shtock i napraviti mehanizam za zatvarenje, pa najjeftinije i nejjednostavnije ispada kupiti. Mozda se naleti i na polovna :-).

Mogli 10-04-2007 11:54 AM

I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!:rolleyes:

Pedja 18-04-2007 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 151480)
I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!:rolleyes:

I meni :rolleyes:

roginator 05-06-2007 06:14 PM

sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....

KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...

Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!

a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....

:da: :da: :da:

boggy 05-06-2007 06:36 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 157366)
sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....

KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...

Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!

a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....

:da: :da: :da:

Nije problem napraviti vrata teskim (moze i pesak)... veci je problem uraditi "sve ostalo", da vrata budu stabilna i da se ne izvale iz zida, jake sharke,... taj deo problema, nema, koliko znam, neko jednostavno resenje... nije bas uputno staviti monstruma teskog cca 500kg neobezbedjeno... koji jos i moze pasti na nekoga...

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 01:32 AM.