Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Potreban savet za kupovinu klavijatura (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17160)

clusterchord 26-02-2007 09:55 PM

Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura

cuo sam za MM6 da ima jako limitiran editing, ako hoces raditi svoje osundove, a s vremenom ces sigurno htjeti.. ;) i lose jeftine gumbe, potove i tipke. jeftilana.

sto se yamahi tice, mislim da originalni Motif6 ili CS6X su puno bolji deal, i sto se mogucnosti a i sto se kvalitete izrade/trajnosti tice.

CS6X bi bio super kombinacija jer ima sampling ROM soundove, klavire i ostalo, ali mozes u njega dodatno ubaciti i AN PL karticu koja ti daje analognu sintezu, tako da u toj varijanti ima pouno siri spektar zvukova od xp, triton lea i ostalih.

mozda bi se mogao naci i originalni triton koji ima bolje tipke od Triton LEa, za male pare. jedino sto je malo tezi.

OFF 26-02-2007 09:59 PM

Kad smo kod Yamahe, onda je jos bolje resenje EX7 koji ne sme biti skup, a vec ima AN, simpaticne farbe i 64mb sampler, jedino sto je 15kg, ne znam koliko ti se nosi takva makina okolo

Dule A 21-03-2007 11:00 AM

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)...

Dule A 21-03-2007 11:00 AM

vidi... ono sto mogu sa sigurnoscu da ti tvrdim jeste sledece..... Sa 500e tebi treba univerzalan instrument, a buduci da si navela pravce,treba ti synt koji moze da zvuci mocno... da imas bogate synt farbe, padove , morph i motion syntove i sl... Buduci da uzimas SAMO JEDNU klavijaturu, najvaznije je da predvidis da li i kada ces uzimati jos jednu,dve... Ako ti se cini da ces uskoro moci da pazaris jos nesto, pokusaj da probas sto vise syntova i napravis setap koji pokriva kvalitet u svim domenima koji te interesuju... u tom slucaju krni sa nekomyamahom ili rolandom... Medjutim,ako kupujes jednu i samo jednu klavijaturu, jedini synt od navedenih koji je sposoban da ye na duze vreme uz editovanje i bavljenje zadovolji je 100% Korg x5d. Svi ostali syntovi koje si navela mozda imaju kvalitetnije hleb i puter farbe (klavir,hemond...) ali mali x5 prosto ima sve sirovine sa svih Korg syntova pre njega (m1,t3,n364) koji imaju ai2 sintezu, i uzasno je mocan u smislu raznovrsnosti... Od narodnjackog lid synta do izuzetnog pop sintisajzera pa sve do metal lid i pad yntija... Malo je samo ljudi koji ga tako koriste ali veruj mi UNIVERZALNOST i mogucnosti su za te pare (300?) sjajni... ako to ispazaris, javi se,da ti bacim farbe (od padova sa m1,preko rhodesa i mini muga sa x3, do klavira sa n364 sve u formatu za x5d).....
Ali, naravski, ako ce biti love, kupi po jedan jaci sint bilo koje fabrike velike trojke (yam,Ko,Rol)...

Dule A 21-03-2007 11:03 AM

:D Brate ala mi je raspala tastatura.......

djivan 21-03-2007 11:10 AM

Samo Korg Triton ili Triton LE za heavy rock.. a to koristi i dosta stranih bendova...ipak je triton de facto standard:)

queen of the night 24-03-2007 11:13 PM

opet ja

Znam ja da je triton najbolji, ali nemam sad dovoljno ? za tu spravu-novu, a da kupujem polovan neću, jer ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?! Neko mi je ponudio triton, kao sve radi, "samo" mu fali 2cm plastike sa strane. Pa ako je uspeo plastiku da sj_be, ko zna ?ta je jo? "okrjnio".
Nego, da li neko zna GDE BIH MOGLA DA NAĐEM KORG X5D, U SKY-U VI?E NEMA!/?/ Mislim da ću se na kraju ipak odlučiti za nju, najbolji je odnos kvalitet/cena..
I da, GDE JE LIRA-MUSIC???

balthazaar 25-03-2007 12:31 AM

Re: opet ja

Quote:

Originally Posted by queen of the night (Post 150114)
Znam ja da je triton najbolji

dobar je i motif

a jos bolji OASYS :p :p :p :p :p oasys ti je bash jeftin...dzabe

"7" 25-03-2007 01:14 AM

Quote:

I da, GDE JE LIRA-MUSIC???

http://www.lyrastyle.co.yu

011/212-0444 Beograd

018/513-677 Nis

Burli 27-03-2007 12:01 AM

Quote:

ko bi normalan prodavavo svoj Triton, ako je ispravan i ako mu ni?ta ne fali !?!

Pa recimo neko kome porastu "apetiti" ili neko kome zatreba lova i sl.
tako da ja ne bi u startu odbacivao varijantu kupovine polovnog i naravno očuvanog Tritona...

All times are GMT +1. The time now is 02:59 AM.