![]() |
Re: Da li pevac mora da stoji?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a to za metalca, da me nije kosa odala? vec je porasla :))) |
Kad ležimo dijafragma je automatski u pravilnom položaju za pjevanje (neki učitelji upravo na taj način pomažu "učeniku" dočarati njen pravilan položaj koji bi trebali svjesno izvesti kad stoje ili sjede), tako da uopće nije čudna ta tendencija ka ležanju i pjevanju.
|
Quote:
|
Razmislite: Izvor zvuka u ljudskim bicima su glasne zice: One vibriraju- Da bi glasne zice bile sposobne da vibriraju u pnom domenu moraju biti zategnute. TJ mikrofon bi uvek trebao biti 2 do tri centimetra iznad polozaja usta. Tako da morate glavu da podignete i time vratne zile i glasne zice su pritegnute dovoljno.
Sad, shto se tice polozaja-Bruce Swedien je snimao Michael Jackson-a, i u taj zvuk je dodao njegove korake u gluvoj sobi. covek je bukvalno plesao i to je dodato u zvuk. U svakom drugom slucaju, osoba je ta do koje zavisi polozaj. Kao inzinjer, za najcistiji zvuk i najbolji " Performace" jedino je bitno da je kompromis izmedju tehnika majkinga i komfortabilnosti artiste dostignut. Ponekad da bi pevac dao 100% ja ga samo pustim da unese slike u gluvu sobu da sedne da ispruzi noge, da pije pivo....Cisto da stekne taj nivo na kom on se oseca potpuno komfortabilno i da je jedan sa mikrofonom i emocijom pesme. Ja se isprica, ali poenta je da polozaj zavisi od ranga pevaca.... |
evo strucnog odgovora:"ako je covek-pevac-pevacica u godinama pristojnost nalaze da se ponudi stolica":o :rotfl:
|
Quote:
Izvor covekovog glasa su pluca, onda daju energiju za glas, a glasne zice su modulatori kao i usna i nosna supljina, jezik, zubi i sve sto uz to ide. Nisam laringolog ali mislim da na same glasne zice, sedenje ili neki drugi polozaj nemaju nikakvog uticaja. Medjutim, da bi pevac pevao punim kapacitetom, potrebno je da stoji ili bar da mu gornji deo tela bude ispravljen, jer je tada kapacitet pluca najveci, pa samim time i potencijalna energija pevaca. Ne radi se samo o jacini glasa vec i o tome da nekada treba da se otpeva nesto dugacko bez udisanja vazduha, pa bi to bilo nemoguce uz smanjen kapacitet pluca. |
Damn..Pokaza mi ti! :p Ti si kao wikipedia:confused: :banghead:
Nego kompletno si ti u pravu, ja nisam hteo ici toliko duboko, i u gornjem postu ako si pazljivo procitao/la rekao sam da nema nikakve veze sa stojanjem ili sedenjem. Ja sam samo rekao da pevaci treba da zabace glavu..to je zbog glasnih zica...:mrgreen: ali mi je veoma drago shto si otishao u tom pravcu..:hyper: Prava si gotiva...:cool: Sad sam ja kao :mad: ali dobri su ovi smajliji;) ...pijs aut:da: |
Quote:
Ne moraju da se zatezu, :p to su ustvari misici i oni se sami zetegnu koliko ti zelis :da: u kom god polozaju da se nalazis :hyper: |
All times are GMT +1. The time now is 04:30 PM. |