Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Koristite li lo-pass ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16738)

Oggy 21-01-2007 06:15 PM

Re: Koristite li lo-pass ?

Quote:

Originally Posted by OFF
Hm, ja takodje imam problema s tim.... pogotovo u postavci bubanj, bass, dist gitare....... tesko je tu i izvuci neke visoke visoke (osim chinela)..... i uvek se skenjam kad pusnim neke NY, LA, London budalashe

Bas sam to i mixao juce!
Mada ima tu i po koji synth i sve mi je OK dok ne pustim nesto "nalik tome".
Cak sam na usnimavanju svesno isao na malo otvoreniji zvuk, ali opet mi manjka visokih...

OFF 21-01-2007 06:49 PM

Aj' okaci 10 sekundi, da cujemo........

Oggy 21-01-2007 09:49 PM

Zezas?! :o

Gde smem da okacim pesmu pred konkurs? :)

OFF 21-01-2007 10:04 PM

Uradi 'reverse' proces:D

Oggy 21-01-2007 10:25 PM

Pa da postanem Dorijan?! :rotfl::rotfl::rotfl:

Miha Blaze 01-02-2007 10:58 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Uradi 'reverse' proces:D

samo pazi da nema satanistickih poruka :mihihihihihi: :)))

meni uvek fali visokih... :(

SHIVA 01-02-2007 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Ja u principu imam problem sa skidanjem visokih .... zapravo , kad stavim neki strani reference u projekat , uvek moram da dodajem velike kolicine visokih...

I ja sam primjetio da dosta novijih izdanja ima obilje visokih tonova, chesto i preko slope-a od 6 dB. Ipak, meni to vechinom i ne smeta... dapache. "Visoke" nikad ne dodajem EQ-om jer to doista ispadne na granici neukusa vech se radije pozabavim tranzientima.

PSP Mix Treble izuzetno jednostavno i uchinkovito kombinira noise reduction alla hi shelving, stereo tranzient amplifier (s moguchnoshchu spread-a) i izvrstan band pass saturator koi mozhe vrlo precizno dodavati harmonike u "plitke i sterilne" semplove ili materijal "udavljen" kompresijom. Maltene sam zaljubljen u tu spravu :D

Rhino 01-02-2007 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA
Maltene sam zaljubljen u tu spravu :D

Takodje;)

Dushan_S 02-02-2007 12:07 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Potpuno se slazem ..... toliko mi se to puta desilo da sada odmah u projektu pokusavam da nadjem referentnu pesmu ..... hajde kad ti sam nesto snimis .... pa kao , zeznuo sam se , mozda je mic , mozda preamp ( i te paranoje :) ) , ali onda uzmes npr trilogy ili tako nesto i dodas 1000000 db izmedju 2 - 8 Khz .... :o , prosto se zapitam da nisam lud ponekad .....

Pozdrav

Trilogy je tako snimljen...Nema ničega gore u freekvencijama, pa da bi dodao "ćang" mora? da ?ilji? kao nesvet. Mislim da smo nekad pričali o tome na nekoj temi. Ja sam ga odavno deinstalirao, radio se neki festivalski programming, i trebao mi ?iv bas... Stavio neke semplove sa samo dva layer-a od lika sa KVR-a i bolje radili od Trilogy-ja. Odma' uninstall.

SHIVA 02-02-2007 12:51 PM

Josh samo da se Stylusa rjeshish... :D

All times are GMT +1. The time now is 08:52 PM.