![]() |
Re: Novi Kurzweil na NAMM-u
Quote:
Quote:
|
slazem se korak u dobrom smjeru. (govorio sam o dosadasnjoj 2xxx seriji..)
e sad sve ovisi o cijeni. jer "konkurentost" se naravno ne odnosi samo na sto nudis, vec koliko to kosta, u odnosu na druge. PS volio bih jednog dana uzeti 2500R ili 2600R, vise u svrhu mocnog "digitalnog sinta" nego kao jos jedan Rompler.. |
Slazem se, za cenu cemo videti.
|
A cekajte, ne bih da ispadnem glup..... Zar nije Kurzweil-ovih 48 polifonije cesto vece od npr Roland-ovih 64?
|
Quote:
(XV 5080, cela serija, i Fantom) - nije slucaj) |
Quote:
a i neko je napomenuo nesto u vezi 76 dirki, sto je po meni IDEALNA velicina, jer malo ko koristi ekstremne krajeve klavijature od 88 tipki, a osim toga iz iskustva sam zakljucio da je najbolji tip dirki tojest tipki za sintove onaj takozvani "semi weighted", a nikako ne hard ili hammer action, na takvoj klavijaturi se moze dobro svirati samo akusticni klavir, ili eventualno Rhodes piano, a za sve ostalo je mnogo bolja semi weighted action, zbog legata, brzine, boljeg after touch-a i tako dalje... |
isto preferiram 76, moze cak i 73. doduse radije weighted, ali mekaniji ko sto je imao korg na SE500 i sl. ne onaj rolandov (prste potrgas). samo da ne stave mod wheel i pitch puno lijevo ko sto je Yamaha na S90ES :banghead:
onda to lijepo moze na zadnji sic od auta.. i vozi miško :cool:. nego, koliko sad kosta rabljeni 2661 ? |
pitao sam choveka da li ce biti 76verzije..
http://forums.musicplayer.com/ubbthr...age/1/fpart/11 drugi post odozgo |
Quote:
sheJsti oglas odozdo.. |
5 Attachment(s)
Nije NAMM ali je Musikmesse 07 :)
eo par fotki PCtrojke.. nikako da saznam da li izlazi 76 verzija :( |
All times are GMT +1. The time now is 06:03 AM. |