Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Sinteza i procesiranje kickova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16582)

SHIVA 16-01-2007 12:41 AM

Re: Sinteza i procesiranje kickova

Tajne su za netalentirane. Talenti ionako svaku foru "potroshe" samo jednom. :D

SumAnuT 16-01-2007 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by R A V E N
Što više slušam,sve mi se više čini da je štos u znalačkom doziranju reverba na kick,no ipak...sve su to tajne majstora zanata,haha!

Pre bih rekao da je stos u znalackoj produkciji cele pesme, a ne samo kicka.

R A V E N 17-01-2007 01:09 AM

Nema šta,zakopavam se u Sound Forge slijedećih dana!:hyper: :banghead:

relis 17-01-2007 09:04 PM

Nije sve u produkciji. Mislio sam si prije sto to npr. astral projection i kako radi s tim kick-om da tako zvuci.
A onda skuzim da sve sto treba je, hebote, upaliti virus b (ozbiljno!, nije sh2, mini il slicni mono-monstrum), naci taj preset, usnimiti loop, sasjeci dolje, podesavati eq, compresor i tako to i gotovo. Jest da i to treba znati, al to su vise-manje osnove, i na kraju neke nema drasticne razlike izmedju pocetnog i krajnjeg. Samo poliranje:D . Pa budi pametan...

dlukace 08-03-2007 11:53 AM

mbase01 bi zasigurno bio dobar izbor kao i gomila ostalih ritam ma?ina.Va?ni su i efekti koji se pridodaju i ostale stvari poput eq i kompresije,distorzije...ali na kraju to uopće nije va?no jer kad se cijeli dan zajebava? na ritam ma?ini i stoput je usnimi?,a ne?to ne ?tima?!,-zapita? se koji mi je k...c!!! onda lijepo ode? u cubase sx ili logic,uključi? battery i u cellove potrpa? razne kickove npr.-u cell 1 tr808 kick duboki pa u cell 2 tr909 britki i tako dalje.To sve stavi? na jedan kanal ili na sub grupe ili mo?e i odvojene i uhvati? se eq i kompresije-ČAROLIJA! jeb... sve pr?ti od veselja.
Poanta je u tome da postoji gomila odličnih semplova,a na nama je da ih ?to bolje iskoristimo kako znamo i umijemo.

DaBear 08-03-2007 12:05 PM

Boze svasta...koliko filozofije oko kika!!!!!??????

zoolander 08-03-2007 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 148532)
Boze svasta...koliko filozofije oko kika!!!!!??????

I ja si ba? slično razmi?ljam,čitam i čoham se po glavi,tu i tam po jajima:Dkad bi radil takovu "mikro kirurgiju" na svemu(a radil bi ako već radim na kicku) pa jedan običan mix bi radio mnimalno godinu dana,meni je sempliranje jednostavnije,nađe?,zvuči ,ne zvuči,kraj priče.

DaBear 08-03-2007 12:28 PM

Pa normalno ! Sa danasnjim bibliotekama, ko ne moze da namesti kik za 15 minuta...ne! mnogo je..za 6 minuta!! Taj ima problem....

izkombinujes 2-3 sampla, provuces kroz eq (ako treba), kompress (ako treba)...kazem ako treba, jer ima puno procesovanih kikova ...

ja nekad izmenjam po 30-tak komada dok "ne legne" u matricu...(i to bez eq-a!!)
znam ljude, koji umesto da promene kik, trose vreme chmarajuci na eq / compresorima itd....lik u studiju do mene stavio 6 pluginova, i keze ne svidja mu se ki! Kad sam mu reko da ga promeni - on kaze: Dobra ideja, nije mu palo na pamet....!!!

ajde.

HeatMan 08-03-2007 12:30 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 148536)
Pa normalno ! Sa danasnjim bibliotekama, ko ne moze da namesti kik za 15 minuta...ne! mnogo je..za 6 minuta!! Taj ima problem....

izkombinujes 2-3 sampla, provuces kroz eq (ako treba), kompress (ako treba)...kazem ako treba, jer ima puno procesovanih kikova ...

ja nekad izmenjam po 30-tak komada dok "ne legne" u matricu...(i to bez eq-a!!)
znam ljude, koji umesto da promene kik, trose vreme chmarajuci na eq / compresorima itd....lik u studiju do mene stavio 6 pluginova, i keze ne svidja mu se ki! Kad sam mu reko da ga promeni - on kaze: Dobra ideja, nije mu palo na pamet....!!!

ajde.

egzekli.:cool:

SHIVA 08-03-2007 01:15 PM

Jebi ga... neko voli slikat, a neko radije slazhe puzzle. Kao shto kolega s foruma kazhe... ili ti radish muziku ili ona radi tebe.

All times are GMT +1. The time now is 02:49 PM.