![]() |
Re: Sinteza i procesiranje kickova
Tajne su za netalentirane. Talenti ionako svaku foru "potroshe" samo jednom. :D
|
Quote:
|
Nema šta,zakopavam se u Sound Forge slijedećih dana!:hyper: :banghead:
|
Nije sve u produkciji. Mislio sam si prije sto to npr. astral projection i kako radi s tim kick-om da tako zvuci.
A onda skuzim da sve sto treba je, hebote, upaliti virus b (ozbiljno!, nije sh2, mini il slicni mono-monstrum), naci taj preset, usnimiti loop, sasjeci dolje, podesavati eq, compresor i tako to i gotovo. Jest da i to treba znati, al to su vise-manje osnove, i na kraju neke nema drasticne razlike izmedju pocetnog i krajnjeg. Samo poliranje:D . Pa budi pametan... |
mbase01 bi zasigurno bio dobar izbor kao i gomila ostalih ritam ma?ina.Va?ni su i efekti koji se pridodaju i ostale stvari poput eq i kompresije,distorzije...ali na kraju to uopće nije va?no jer kad se cijeli dan zajebava? na ritam ma?ini i stoput je usnimi?,a ne?to ne ?tima?!,-zapita? se koji mi je k...c!!! onda lijepo ode? u cubase sx ili logic,uključi? battery i u cellove potrpa? razne kickove npr.-u cell 1 tr808 kick duboki pa u cell 2 tr909 britki i tako dalje.To sve stavi? na jedan kanal ili na sub grupe ili mo?e i odvojene i uhvati? se eq i kompresije-ČAROLIJA! jeb... sve pr?ti od veselja.
Poanta je u tome da postoji gomila odličnih semplova,a na nama je da ih ?to bolje iskoristimo kako znamo i umijemo. |
Boze svasta...koliko filozofije oko kika!!!!!??????
|
Quote:
|
Pa normalno ! Sa danasnjim bibliotekama, ko ne moze da namesti kik za 15 minuta...ne! mnogo je..za 6 minuta!! Taj ima problem....
izkombinujes 2-3 sampla, provuces kroz eq (ako treba), kompress (ako treba)...kazem ako treba, jer ima puno procesovanih kikova ... ja nekad izmenjam po 30-tak komada dok "ne legne" u matricu...(i to bez eq-a!!) znam ljude, koji umesto da promene kik, trose vreme chmarajuci na eq / compresorima itd....lik u studiju do mene stavio 6 pluginova, i keze ne svidja mu se ki! Kad sam mu reko da ga promeni - on kaze: Dobra ideja, nije mu palo na pamet....!!! ajde. |
Quote:
|
Jebi ga... neko voli slikat, a neko radije slazhe puzzle. Kao shto kolega s foruma kazhe... ili ti radish muziku ili ona radi tebe.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:49 PM. |