![]() |
Re: -= Modus =-
nema potrebe ništa da mi objašnjavaš u privatnoj poruci, sve mi je jasno...
neka brišu, neka kidaju, nek me strijeljaju! izvinjavamo se, mlogo se izvinjavamo gospon Prok |
dajte ljudi malo manje napetosti....
nego, koga zanima knjiga, neka mi se javi na pp, jer zbog autorskih prava ne mogu to javno da okačim (valjda??) poz |
Quote:
|
Quote:
Knjigu za predmet Analiza muzičkog dela nije napisao Dejan Despić već V. Peričić/D.Skovran (Nauka o muzičkim oblicima). Osnovi teorije muzike Marka Tajčevića je, po mom mišljenju, vrlo nepregledna knjiga, sa mnogo nepotrebnih stvari, a važne stvari su dosta loše objašnjenje. Iako tu knjigu svi koriste za početak, mislim da nije najbolji izbor (verovatno u nedostatku boljeg). Bolji uvod u teoriju muzike i u osnovnu muzičku pismenost se nalazi u knjizi Zija Kučukalića Osnivi muzičkog obrazovanja. To je staro izdanje namenjeno prvom razredu gimnazije. Vrlo pregledno a iscrpno se o modusima govori u prvih pet poglavlja knjige Kontrapunkt Franje Lučića. Takođe staro izdanje. Nažalost, ne postoji neki noviji, savremeniji udžbenik, sa boljim pristupom toj materiji, bar ja ne znam za njega. Poz. |
ok, mo?e i to, ali ja sam vi?e za jazzy pristup modusima, teoriji, skalama, voisinzima itd, jer mislim da ima interesantniju primjenu u savremenoj muzici...
knjiga koju svima preporučujem je "The Jazz Piano Book", od Mark Levine-a, kao i "Jazz Theory Book", od istog autora. Ja ne mogu da se sjetim kako sam je ja dobio (dal' sam je skinuo ili mi je neko dao) ali u svakom slučaju, to je pdf format, skenirana knjiga i mislim da je nema slobodno na netu (osim po torentima). Zato, koga god zanima----> pm |
Quote:
Nisam se zabunio, samo nisam napisao pun naziv knjige, a mislio sam na "Harmoniju i harmonsku analizu" od Dejana Despica, koja je izasla u dva dela i koja nam je bila glavna na analizi (jer je, kako i sam znas, Anica "kragnica" Sabo svrsavala na Despica :D ). Takodje, dobro si rekao za Skovrana /Pericica sto je jako koristan udzbenik za oblike |
hm, niko ne komentari?e knjigu, da li vam se dopala ili ne, da li mislite da vam mo?e pomoći??
|
ja mislim da je knjiga super i da ce mi baš biti od pomoći, al nisam komentarisao jer nisam još počeo detaljno da je izučavam, nego sam je za sad samo prelistao...
|
All times are GMT +1. The time now is 02:31 PM. |