Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16469)

ANITA 30-12-2006 07:01 PM

Re: Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku?

Quote:

Kad muzika postane GLAVNI izvor prihoda i posao, onda se sve promeni. Bar kod mene (i svih ljudi koje poznajem ovde!!):(
Ovo je ustvari vrrrlo tuzno. Bojim se da se to ne dogodi i meni. Za sada sam zadovoljna jer radim cca 4 dana mjesečno ne?to po narudzbi, lova dobra, ostalo vrijeme ?ivim kako hocu. Da se pobahatim i zelim jos vise love, uzimala bi vise projekata i vjerojatno stigla do ovoga gdje si ti, a toga se jako bojim.
Bas sam neki dan razmisljala o tome kako su prosli mjeseci da radim sa glazbom, ali da ustvari nista vrijedno nisam stvorila. Vrijedno po mojim mjerilima... ?to je jedino i bitno (meni). Znači, wow, super, imamo love za svasta, a skladatelj u meni spava. Iako je "skladao"... :( Mislim da bi stvar bila jos gora kad bi se bavila iskljucivo produkcijom, sto je (valjda se necete ljutiti) po meni manje stvaranje i ne opčinjava me toliko. I manje je placeno (kod nas) od skladanja.

Ali imat cu u vidu i bit cu oprezna! Hvala ti! Kada bi se dogodilo da se "odljubim" od glazbe, ?ivjela bi ?ivot s puno manje čarolije. A počne? se baviti ba? zato da tu "čaroliju" umno?i?... bar sam ja tako "planirala".

stigma 30-12-2006 07:10 PM

Re: Tko od vas zaista živi ZA muziku?

Quote:

Originally Posted by ANITA
Da. Onima koji NE zive ZA. ;)

:confused: ...Good point:)

Rocket Roll 30-12-2006 07:56 PM

Re: Tko od vas zaista živi ZA muziku?

"O, Muziko! A što ćemo
Jedno drugo kriviti?
Nit' možemo MI od TEBE
Nit' TI od NAS živiti."

(Parafraza - ako se dobro sećam - Antuna Gustava Matoša)

DaBear 30-12-2006 08:21 PM

Quote:

Ovo je ustvari vrrrlo tuzno. Bojim se da se to ne dogodi i meni. "

Ma plamen se uvek upali kad stigne nesto da se radi - miks, remiks, muzika za reklamu...gine se da se uradi najbolje sto moze, da se impresionaira itd....ali kad pocnu posle natezanja, kad pocnu da se izivljavaju kreativni direktori i A&R majmuni, pa promene koncepta u zadnjem momentu, pa onda rese da uopste ne rade nista, ili ako se nekako uradi, pa kad pocnu da zavlace za isplatu itd....onda se plamen opet ugasi!

LACKY 31-12-2006 01:13 AM

U pocetku sam ja ziveo za muziku, a posle je i ona pocela da zivi za mene.
Tako da smo sada u jednom jako skladnom braku!

"7" 31-12-2006 06:31 AM

Hmm... posvetiti veci deo svog zivota muzici i uzivati u tome, to mi je ok (pogotovo kad si mladji), ali ziveti ZA muziku mi je malo ekstremno shvatanje.
Pomenuo sam godine jer kad malo odrastes moras da radis (ako mozes da zivis od muzike to je extra - ja nisam imao tu srecu), i ono najbitnije... imas porodicu, dete koji automatski (bar meni) zauzima prvo mesto u zivotu.
Muzika mi dodje kao savrsena ljubavnica... oblikujem je prema sebi, uvek je tu, pomaze kada sam nervozan, kad mi je tesko, kad imam nesto kreativno da kazem (jer pesnik a ni vajar i sl. nisam), pa i kad mi je samo dosadno. To je svrstava na jako drugo mesto (bori se sa zenom :da: :mrgreen: za poziciju... svakodnevno).

Pozz

DaBear 31-12-2006 08:37 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY
U pocetku sam ja ziveo za muziku, a posle je i ona pocela da zivi za mene.
Tako da smo sada u jednom jako skladnom braku!

e Lacky, ova ti je dobra!

Shot 31-12-2006 01:21 PM

ZA - 200%
OD - 100%

a mrzim ju nekih 50%!! To je onda kad se dogode ove gluposti o kojima DaBear prica - natezanje, promjene koncepta, ganjajne love, usijane glave...

davormen 31-12-2006 02:47 PM

Quote:

Pitanje je u naslovu! :)

ja. :)

alavuk 31-12-2006 03:00 PM

Za :)

All times are GMT +1. The time now is 09:13 AM.