![]() |
Re: Bolji, Gori, Najbolji, Ubica...
Quote:
u stara vremena nije bilo ovoliko mnogo ljudi koji su se bavili muzikom ko danas (prvo)...drugo - grupama je bilo dozvoljeno da izdaju po dva tri albuma dok ne pronadju sebe i svoj stil. Koliko njih je "pocepalo" tek sa drugim ili trecim albumom? To se danas ne bi desilo, jer to niko u disko kucama ne bi dopustio! Ja ne kazem da ljudi ne prilaze ozbiljno muzici ni danas, samo je mnogo grupa i muzikanata prisutno oko nas i nema mesta za sve.. Iako danas ima vrlo malo ljudi koju ustvari, znaju da sviraju dobro - to im ne garantuje ama bas nista! A bogami i za neki novi stil u muzici..bice vrlo tesko...:( |
Quote:
Eric je dobar gitarista i ne percipiram ga ko troprstog i sporog,jedina zamjerka njemu jest da godinama pili po pentatonici,mogel je to malo začinit. |
Quote:
pa zar onda nebi trebalo da je dana?nja muzika bolja zbog toga ?to je mnogo veća konkurencjia ja mislim da je osnovni problem ?to se muzika danas mnogo vi?e vrednuje kroz broj prodatih ploča, nego kroz neki objektivni kvalitet. Dakle danas mo?e? snimiti i totalno sranje (skini mi se bona sa mog telefona!!!!!, seksi robot, ....ili recimo "lambada" ili "kethup song") i ako to neko slu?a, mo?e da prođe...ja to ne mogu da shvatim, sve se radi samo da bi se zaradile pare....zato se i srozala muzika na taj nivo. Postala je potpuno mediokritetska zabava, jer tako obuhvata najvi?e ljudi i najvi?e publike=para... off: zato ja mislim da je demokratija potpuno licemjeran oblik vladavine...jer većina ljudi je neobrazovana i laganom manipulacijom osvaja? najveći broj glasova...i to sve te kampanje se baziraju na reakciji najneobrazovanijih i najpovodljivijih (gledajući ove reklame za izbore samo to mogu da zaključim)...i ?to je najgore, glas jednog doktora koji ti kopa po organima vrijedi isto kao i nekog degenerika koji pije pivo ispred dragstora i nema veze s mozgom..mene to u?asno nervira, ali tako je. Valjda kad ima? mnogo para, takav sistem ti odgovara. Ne mora? da razmi?lja? mnogo...da? malo penzije, da? malo nacionalizma, da? malo obećanja i eto ti. Hehe, ja bih uveo senat, grci nisu bili ludi:D on: vrač, nemoj se vrijeđa? zbog ove kečap song, namjerno sam je naveo jer si ti bio umije?an u kreiranju tog planetarnog hita, ali meni to nikako nije jasno: ja nikad nisam mnogo vrednovao te tralalala pjesme, tipa modern talking ili ovi na?i Flamingosi!!! Pa taj fenomen mi nije jasan, meni je to muzika za dječije vrtiće...Jeb*ga, imali su koncert u Kotoru i pitali me ljudi kad imaju koncert da vode djecu (od 5 navi?e god), a oni svirali kasno u diskoteci...pa bolje da su napravili matine imali bi mnogo vi?e publike...ali ajde ti nekome reci da je to bezvrijedna muzika koju niko vi?e neće slu?ati kad pink pređe na nove "talenete"...Najveći hit po vrtićima i osnovnim ?kolama je "romali-romale".....ja bih se malo zamislio:confused: mislim, stvar je jasna: i globalna muzička industrija se podređuje tinejd?erima i osnovcima koji su najveći konzumenti, pa zato sve i zvuči neozbiljno...ko je lud da pravi ne?to "o?troumno" kad je unapred osuđen na slabo slu?anje...svi će mu reci da mu je muzika bezveze jer je niko ne slu?a, po koncertima ima malo publike...onda će on da gleda bendove koji prave dobar posao i prilagoditi se....tako to valjda ide... |
Quote:
|
Quote:
Inače ljudi, ja se bojim da se ne sla?em sa nikim od vas... Dapače čak mislim da je vreme i muzika na neki način bolja. Ono ?to je očajno, gde nema mesta i kreativnosti je Mainstream, ali kad čujem neke bendove koji imaju neki svoj mali krug poklonika i funkcioni?u, takvi bendovi 70-ih i 80-ih ne bi imali ?ta da tra?e, jer biti van mainstream-a, ili mainstream-a nekog ?anra je značilo ne postojati na mapi, nemati nikakav pristup medijima, mogućnost za prezentaciju itd. To ?to smo u eri komunikacija je učinilo da konačno svako moće da radi neku svoju muziku i ako je to kvalitetno to će imati neke svoje fanove. Da li je sad lo?e za muziku u celosti ?to je mainstream u stvari donekle napu?ten i ostavljen sam sebi i ljudima koji veze sa muzikom nemaju je druga priča. Publika je postala definisanija po ?anrovima, pa bendovi postju manje poznati van svog ?anra. Tako da nije nemoguće da se ponovi jedan Pink Floyd, nego je stvar u tome da neki tamo "Pink Floyd-ovi" postoje, ali da nikad neće izaći van svojih okvira, u mainstream. To opet ne sprečava nekog da pripali explorer (ili ne?to drugo, jel) i krene u potragu za dobrom muzikom. Ako su punk i new wave bili neka vrsta sviračkog komunizma gde je bilo samo bitno da neko ima ?ta da ka?e i da ?eli da uzme instrument u ruke, pa i da ne zna da svira ni?ta specijalno, to je sad ponovo tu ali u mnogo totalnijem obliku, jer je moguće i snimiti, i izdati i distribuirati svoja izdanja samostalno. Ja se definitivno recimo ne bih menjao za 80-e koje su tek bile nacizam u kom se tačno znalo ?ta mo?e da prođe a ?ta ne od muzike. Sva sada?nja naricanja "Tad je bilo bolje" se u stvari svode na to da je ono ?to je bilo na TV-u i ?to je bilo dostupno bilo bolje, a ono ?to je danas ra?ireno i u medijima nije dobro, ali koga to briga, kao da morate konzumirati muziku koja je u glavnim medijima? U svakom slučaju, mislim da se u ?ivotu ne bih menjao za neke sedamdesete ili osamdesete, i da definitivno ima mnogo prednosti baviti se muzikom i ?iveti u ovom vremenu. Vrednosti se jesu promenile, situacija se jeste promenila, ali koliko u nekim stvarima na gore, toliko u nekim drugim stvarima nabolje! |
Quote:
eto vidis, ja sam doradjivao Romale i miksao ga takodje (na albumu ima bolji miks od onog sa Beovizije!!) Znaci - muziku za vrtice i obdanista radimo non stop!:rotfl: Ked rece Las Ketchup - taj projekat bas nije radjen zbog para. To su oni tamo u Spaniji uradili iz zezanja, i one zenske nikad nisu htele da bude pevaljke! Sve tri sestre rade neke poslove i muzika ih ne zanima. Svi su bili iznenadjeni kako je razbila pesma..oni cak i nisu hteli da idu nesto da je promovisu. A posto su totalni amateri bili, Sony je preuzeo management i izvukao maximum za godinu dana. Od milionskog reklamnog deal-a za Heinz ketchup-om, do reklama za TV. Pa na albumu ima samo 6 pesama i 5 remiksa prvog singla! Nisu imali ni vremena da naprave pesme... Ali toliki tiraz (7 miliona !!!!) pokazuje da se to ljudima zbog necega svidelo. Da li su zbarili zensku na moru uz tu pesmu ili su se deca igrala na pesku uz to..vazno je da su svi, kad su se vratili sa mora - kupili plocu! Pesma ih je povezala sa nekim lepim secanjem ili sta vec! I to je glavno... A sto se tice publike danas - oni stariji preko 30 godina imaju pare i kupuju _mega hi hi, surround sisteme, pa onda kupuju Pink Floyd opet remiksovan u 5.1 itd...klinci skidaju mp3 za dzabe, tako da nisu najveca publika. Ali "bottom line" - koliko to moze da se proda! |
Quote:
|
Quote:
A njih stvarno to nije zanimalo, jedna je kelnerica, druga radi u knjizari itd. Moj dobar prijatelj iz Columbia Records se brinuo o projektu i kaze da su ih jedva iskupili za video da urade!? Intervjue nisu htele da daju..itd. To su verovatno neki tezgarosi uradili, nadajuci se da ce biti mali hit u Spaniji za jedno leto...devojke se verovatno slucajno nasle tu , itako dalje.. Eto..e odoh da proverim kako izgleda pechenje u rerni!! |
Quote:
|
Pitanje je da li nekog vrednujemo po komercijalnosti ili kvalitetu. Ako ga gledamo po komercijalnosti onda i ne mora nista posebno da zna da svira, ali ako ga vrednujemo po njegovom kvalitetu sviranja ili pevanja onda gledamo procenat ljudi (muzicara) koji mogu isto sto i on, kao i Mensa (IQ broj se odredjuje prema tome koliki je procenat ljudi resio test sa isto bodova kao i vi), to je najmerodavnije (da li volite njega ili tu vrstu muzike ili stil, to je ovde nebitno).
Pozz |
All times are GMT +1. The time now is 11:59 PM. |