![]() |
Re: digital mixer (interface/kontroler)
@filip
ajd leba ti, opet pročitaj šta sam napisao |
@arthur
Mislio sam da u srbiji postoje studija koji bi primili nekog da gleda/uci i sl. U NS-u za sad nisam naisao na takav studio. ok ljudi, nisam hteo da vam zagorcam toliko zivote, poremetim zivce i sl...... mocicete da odmorite sad malo od mene |
pa nije problem što nisi našao studio, to je ok, normalno da ne ide sve samo od sebe, ali nemoj onda zapinjati da trošiš novce na opremu, naročito ne tako labavim rezonom.. radi sa ovim što imaš dok ne skontaš ŠTA ti tačno treba i gde si tanak...
|
Quote:
1. skontao sam da nemam adekvatnu prostoriju za mix, i hocu da nadjem dobru prostoju kojoj cu resiti akustiku 2. kada sam presao sa hifi na studio monitore (wharfedale), bilo mi je odlicno, ali vremenom sam sve nezadovoljniji sto se tice monitora, trazim nove, cuo sam dynaudio kako rade i odusevio sam se... Mislim da je u monitoring bitno ulagati pa sam zato nabavku dynaudio b15p i planirao. 3. Zbog planova koje imam za snimanje bubnjeva u narednom periodu, shvatio sam da mi je osmokanalna kartica malo, pa bih uzeo verovatno 2x8.... koristim terratec i ne bih se trudio da nadjem jos jedan takav, razmisljam da se zato treba ponoviti sa time, i da to bude kvalitetno 4. Zbog projekata na kojima radim, zbog snimanja koje cu raditi, spomenuo sam da mi je 8mic channel (stereo kanale ne ubrajam), malo, i trazim nesto vece.... Hvala Janu za preporuku, veoma mi se dopada mixer soundcraft ghost le 5. Od mikrofona trenutno nemam ni1 svoj za vokal/akusticne instrumente, sve se pozajmljuje/iznajmljuje i sl, i zato gledam da kupim 1 ne toliki vrh (priblizno vrhu je po meni akg 414xl), ali mi je za previse para koliko sam spreman da odvojim za vokaln mikrofon... Verujem da bih za sada odlicno iskoristio jedan rode k2. 6. Pazarenje nekog setup-a solidno/dobrih mikrofona za bubnaj je jos ideja koja se razvija, ali imam dobru zamisao (studio prvenstveno za snimanje bubnjeva)...... koliko ja gledam svoju situaciju, bas se osecam kao da je i takva kavu spominjes arthure, a to je da vidim sta ne valja i sta treba biti bolje, i vidim sta mi je za sada jos potrebno..... Naravno, ima beskrajan spisak stvari koje su meni jos potrebne, ali za mene su sada ove stvari koje sam spomenjivao najbitinje pozdrav |
ok, nije se stekao takav utisak jer je topik počeo sa pričom o digitalnom mixeru, koji je ovde sada potpuno slepo crevo.. Najviše što sam ikada ja iskoristio za bubanj je 12 kanala (mikrofona) i to u prilično velikoj i ozbiljnoj sali.. zanima zašto misliš da ti je 8 malo? Recimo da bi se ja osećao komotno sa FF800 koji ima ja mislim 10 AD konvertera, a maximalno bih voleo da pazarim MOTU HD192 koji ima 12 komada...
|
Quote:
sta sad? ;) |
ooouhh yourz iz da biggesst... drum mic setup! :D
|
8 mi je malo jer bih eventualno voleo da dodjem do sledeceg broja mikrofona za bubanj:
1 - kick 2 - snare 1 - hh 3 (+1 za svaki slucaj) - tomovi 2 - overhead 2 - close ambient 2 - dalji ambient ...zbog toga mi je 8 inputa malo.... 12 bi bilo idealno.... kakva je to MOTU HD192 kartica? Upravo razgledam na netu o njoj.... deluje extra za ono sto ja trazim. Koliko tako nesto kosta :)? |
nešto ispod 2000 eura.. ali odlično radi.. nego, kakvim to prostorom raspolažeš kada nameravaš da koristiš 4 ambijentalna mikrofona?
|
U planu je izgradnja gluve sobe, bila bi pozeljna dovoljna velicina za ceo bend, ako ne, onda dovoljno velika prostorija za veci set bubnjeva.... Takodje ponekad snimam u jednoj sali koja je po projektu napravljena da sluzi i za studijsko snimanje, pa je time i profi akusticki odradjen prostor.... tu bi 4 ambient mikrofona dobro dosla za snimanje samo bubnjeva....
|
All times are GMT +1. The time now is 04:47 AM. |