![]() |
Re: Test Mikrofonskih Predpojacanja
bez gledanja sta su drugi pisali , posle pazljivog slusanja mp3:( :
2 - najbolji, u odnosu na njega sam posmatrao ostale 5- ipak mi se vise svidja karakter ovog preampa. od 3 i 4, uprkos tome sto imam osecaj da je neki lampas sa vrlo dotrajalim lampama 4 - iako malo taman, ne toliko odsustvom prezentnosti, koliko prisustvom bassa - krupniji mi je od 3, deluje ipak shire ... tip na UA 2-610 3 - jos uvek dobar usnimak, cak, mozda bi u mixu najbolje legao posle no2 6 - daleko ispod ova 4, sa dosta zavisnog shuma 1 - uz 6, najlosiji, uz previse zavisnog shuma, losom bojom, sitan........ Manley, cekam PM :-) |
Uhh... sve je ovo po meni, manje vise dobro - upotrebljivo...
Sad, br. 3 mi se manje svidja jer je preagresivan i tanji, ma da moze da se desi da je gitarista malo jache nagazio zice i pomerio malo ruku ka kobilici. Ipak taj snimak mi se najmanje svidja, a i snimak br.6 takodje... Br. 4 i br. 2 su najvise po mom ukusu... |
'ajmo ljudi, zanimljivije je nego sto mislite:)
|
Samo vas "slusam" to jest citam ljudi...
razlike izmedju ovih mp3 fajlova su toliko minimalne, da je to skoro zanemarljivo, ako su to uopste razlike, jer se cuju (bar ja tako cujem) kao razlike u udaljenosti izvora zvuka, a ne u karakteru preampa... Skoro kao da se radi o nekoj "Navlaci" a ne realnom poredjenju.pre svega, izvor zvuka, to jest gitara, je sama po sebi veoma skromna frekventno, i nedovoljno kompleksan instrument da bi mogao da se donese iole realan, komparativan sud ili konstatacija, ili sam ja dobrano ogluveo, u sta ipak sumnjam, bar me sluh do sada sobro sluzi... Pozdrav svima, sve najbolje u N.G. |
Apsolutno se slazem sa Slobom. Ucestvovao sam samo u prvom testu, jer je uzorak bila full matrica (iako smatram da je izbor iste mogao biti bolji), i ona (jedna jedina) je provucena kroz nekoliko razlicitih kompresora sa istim setupom na njima (sto ne znaci da ne mogu da zvuce i bolje, jer naravno da ne reaguju isto na iste settingse)... E sad, ovi dalji testovi gde je svaki tejk drukciji, gde je cak tonalitet drugi itd. (za mikrofone), ne dokazuju nista, da se ne lazemo. Sluti se nekakakv karakter, ali esencija i osobenost svakog ponaosob ne mogu se cuti na taj nacin. Pogotovo sa "nashminkanim, i to loshe nashminkanim" preampom. Dakle, apsurdno! Samo je neko ispao "zajeban" sa Veeeelikim ushima, a neko glup! Salim se naravno...
Ovaj test sa gitarom je po meni takodje onako, iz razloga slicnih gorenavedenim (kod Chika Slobe;)), ali razumem... trafoi i zezalice... u mikrofonskoj, a ne Line sekciji... Treba docarati ljudima Jensenove prednosti (ako ga ima u spravi) itd... Opet zelite da "procenite" koji je preamp NAJBOLJI, a to je, nazalost, nemoguce. Bar na ovaj nacin! Ok... Pozdrav. Rekoh, malo da miniram...;):D Manley, opet nisi na Skype-u. Zabrinut sam!:D |
Quote:
Podrzavam ideju apsolutno!!! Ali smatram da bi mogla mozda bolje da se organizuje. Svakako, ne bih se cimao sam sa tim. Manley, svaka cast na trudu, to ne osporavam... Ovo je velik doprinos forumu, vrlo nesebican pre svega. Treba se iscimati. Ja sam samo pomenuo detalje koji mi smetaju da bi test bio full "validan", no dobro... Srecno, nek se "trka" nastavi!:mase: |
ja se ne bih slozio....razlike su bar na mojim monitorima velike...nema fajla koji isto zvuci. Snimio sam gitaru iz razloga jer pokriva ceo frekventni spektar. Mozda sam mogao kvalitetniju acc. da nadjem, ali u ovom momentu nije bilo moguce, gitaru je svirao jedan moj kolega koga na forumu maltene svi znate i mnogi ga smatraju za vrhunskog muzicara, ali flasa vina pre svirke cini svoje :rotfl: Naravno da postoje varijacije u sviranju, ali je razdaljina mikrofona od izvora zvuka svakog momenta ista.
Treba uzeti u obzir da je i Sennheiser MKH 800 u pitanju, svako ko poznaje ovaj mik. zna da "hvata" sve i da je strasno osetljiv...zato je osecaj "razdaljine" stalno prisutan...u ovom slucaju moze se oceniti pre koji bolje i losije prenosi prostornost. U svakom slucaju nisam sujetan i volim da diskutujemo, jer samo tako mozemo svi da naucimo, dosta ljudi je na ovom forumu koji nisu snimali gitaru, dosta ih je koji su profesionalci....bitan je dijalog da bi dosli do 100% korisnih informacija za sve. Sto se tice testova, ima mojih gresaka, ali sam voljan da ih ispravim...slobodno vreme koristim da bih ljudima na ovaj nacin pomogao koliko mogu(zadnji me je kostao 8 sati rada)...od sada snimam izvor zvuka ili sinus ton,bice odvratnije za usi, ali verovatno merodavnije.... ili jos bolje dajte neki predlog kako da se izvede test ili da prestanem sa testovima skroz? @ perun Ukocila me ledja, lezim vec 3 dana i ubise me injekcije...cim se sredim zovem...trebas mi nesto. |
Quote:
Mislim da su ti testovi sasvim korektni i dobar si instrument izabrao za test. Razlike su i vise nego ocigledne! Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove (sto mu ne zameram, nadam se da ni on nece zameriti sto nesto ponavljam :mrgreen: ). Snimci su dovoljno dugacki da bi se pazljivim slusanjem moglo zakljuciti koji faktor koliko utice na zvuk (nacin sviranja, razdaljina mikrofona od izvora zvuka itd..) a samim tim i proceniti koji pre amp najbolje radi na danoj postavci! Samo treba pazljivo slusati! Mislim da test uopste nije bezsmislen. Samo nastavi! Mene testovi zanimaju :-) Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ti se secas mog misljenja o testu, ali i njega sam obrisao, jer OVO JE TEMA O PRILOZENIM FAJLOVIMA, A NE O TOME KAKO BI TREBALO RADITI TEST!, pa molim da se to ubuduce ima na umu. Manley je upravo rekao nesto cega sam se pribojavao... "mozda i ne bi trebalo da ista testiram?". Mislim da niko ne bi imao nista protiv da neko, ukoliko mu se test ne svidja, napravi fajlove i kaze "eto, ovako se testira preamp", ali, totalno van teme o kojoj se diskutuje kritikovati coveka koji je odvojio vreme i trud sa zeljom da doprinese forumu, mislim da stvarno nije na mestu. Naravno Color da tebi nista ne zameram, samo si bio zgodan da se nadovezem :) Dakle, vise ne molim, vec ZAHTEVAM da se drzimo teme, a svaki dalji off-topic ce biti brisan... ja inace volim off-topic-e i zezanje i posalice, ali, ne tamo gde je neko ulozio svoj trud i vreme. Nadam se da imate razumevanja i mislim da je potpuno jasno zasto na ovome insistiram... ima dovoljno tema na forumu gde se moze pricati na ovu temu, a i niko i nikome ne brani da otvori temu sa naslovom "Kako testirati preamp". |
All times are GMT +1. The time now is 03:21 AM. |