Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   LCD 19" widescreen (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16223)

zvincic 09-12-2006 01:57 PM

Re: LCD 19" widescreen

Quote:

Originally Posted by Shot
Jedino rjesenje bi bilo staviti zvucnike jako visoko, ili monitor toliko daleko da je prakticki u ravnini s zvucnicima. A onda ti pak postanu slova na ekranu tesko citljiva jer su daleko (sitna su ti za citati), pa ti rad postane tlaka.

pogodak u srz problema!

ali ovo gore nisu jedina rjesenja, monitori se mogu sloziti i po vertikali

istina, izgleda malo neobicnije ali ako ne drzite razvucen arranger preko dva monitora vec drugi monitor koristite za pluginove, mikser itd....onda radi bez frke! ;)

RokStudio 10-12-2006 11:50 AM

Problem je postici da ekran monitora koji je iznad bude bas iznad prvog, a ne 30 cm iza (zbog postolja koje mora da stoji na necemu), nezgodno je ako nisu u istoj ravni jer je onda gornji predaleko a i mora da se menja fokus kad se pogled pomera s jednog na drugi, sto je zamorno za oci.

boggy 10-12-2006 12:03 PM

A jel' problem da se LCD monitori obore unazad, ostanu na stolu (sopstvenom stalku) i priblize onome koji hoce da gleda u njih... pa ih gleda "odozgo"?
Monitori onda mogu iza, na regularnom rastojanju, a LCD im ne smetaju... to sam, cini mi se, vec negde video.

pozdrav

bogi

Shot 10-12-2006 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
A jel' problem da se LCD monitori obore unazad, ostanu na stolu (sopstvenom stalku) i priblize onome koji hoce da gleda u njih... pa ih gleda "odozgo"?
Monitori onda mogu iza, na regularnom rastojanju, a LCD im ne smetaju... to sam, cini mi se, vec negde video.

pozdrav

bogi

To je meni sjajan koncept. Znas kad se monitor ukuca u stol. Onda gledas u monitor odozgo, kao da zas kuhinjskim stolom citas novine. Samo obicno u studiju taj dio stola ima pametniju funkciju. Obicno je tamo mikser. Al to izgleda genijalno. Zamisli stol gdje su u sredni ukucana dva monitora pod kutem 30-40 stupnjeva, onda do njih u nastavku isti takvi rackovi s efektima. Pa tako cijeli stol da izgleda ko konzola od SS Enterprise-a, u obliku slova U. To bi izgledalo ludilo!! Nesto kao mastering room od Bohus studia samo s monitorima ukucanim u rack. :hyper:

boggy 10-12-2006 12:36 PM

Quote:

Originally Posted by Shot
..... Zamisli stol gdje su u sredni ukucana dva monitora....

Ma ja mogu da zamislim i ceo veliki "SSL" "napravljen/nacrtan" samo od LCD monitora... masta moze svasta... :) Nego jel' ovo vama moze da pomogne ili ne? :)

pozdrav

bogi

zvincic 10-12-2006 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by boggy

taj koncept ima dvije velike rupe

prva,

lcd-i imaju jedan veliki problem sto se tice kuta gledanja, samo kad gledas ravno u njih vidis normalnu sliku, cim se pomaknes malo u kut stvari se drasticno mijenjaju.

druga,

ovim konceptom bi konstantno gledao prema dolje, sto je JAKO STETNO za vrat!!!

isti hoce jako brzo da zaboli ako glava stalno gleda prema dolje.

idealno je da je gornji rub ekrana u visini ociju

silicon science 10-12-2006 02:31 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
taj koncept ima dvije velike rupe

prva,

lcd-i imaju jedan veliki problem sto se tice kuta gledanja, samo kad gledas ravno u njih vidis normalnu sliku, cim se pomaknes malo u kut stvari se drasticno mijenjaju.

druga,

ovim konceptom bi konstantno gledao prema dolje, sto je JAKO STETNO za vrat!!!

idealno je da je gornji rub ekrana u visini ociju

Idealno je da sredina ekrana bude u visini ochiju-tek onda ti je vrat u ispravnom polozaju-sto je jako bitno u vishechasovnom radu.

zvincic 10-12-2006 02:39 PM

ako ja lazem onda lazu i doktori ;)

boggy 10-12-2006 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
...

E pa sad... oces i jare i pare? :banghead:

:)

pozdrav

bogi

"7" 10-12-2006 05:27 PM

1 Attachment(s)
TFT 22" SAMSUNG SyncMaster 225BW, 5ms, 280cd/m2, 700-1,160?/160?, 1680*1050, WIDE, sil/bl, DVI, Pivot

Kosta oko 500e... i resen problem

Attachment 1154

All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM.