Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   UAD plug-ins na popustu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16213)

Arthur 18-12-2006 01:24 AM

Re: UAD plug-ins na popustu

:D
Precision limiter bi u ovako tankom spisku preskočio, jer balade možeš raditi i drugim brickwallovima, a meni lično smeta što je Cambridge ispao, jer, uvek, vredi imati jedan "takav" EQ, lepo vidiš šta radiš, precizan je i ima odlične low i high pass filtere.. svi ostali su karakterniji od njega, al meni je on veeoma koristan..

RokStudio 18-12-2006 01:42 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
:D
Precision limiter bi u ovako tankom spisku preskočio, jer balade mo?e? raditi i drugim brickwallovima, a meni lično smeta ?to je Cambridge ispao, jer, uvek, vredi imati jedan "takav" EQ, lepo vidi? ?ta radi?, precizan je i ima odlične low i high pass filtere.. svi ostali su karakterniji od njega, al meni je on veeoma koristan..

"takav" (precizan, clean) imam na PoCo-u, zato ga preskačem. Tanak spisak? Pa uzeo sam skoro sve :) Koji brickwall limiter preporučujete kao zamenu za DSP verzije?

lesha 18-12-2006 01:52 PM

timeworks mastering compressor

puRe 18-12-2006 04:16 PM

Obavezno uzmi Precision Limiter

lesha 18-12-2006 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Obavezno uzmi Precision Limiter

u svakom slucaju isprobaj demo i uporedi ga sa timeworks kompresorom ako se vec dvoumis izmedju native i dsp varijante

idekius 18-12-2006 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
u svakom slucaju isprobaj demo i uporedi ga sa timeworks kompresorom ako se vec dvoumis izmedju native i dsp varijante

Necu da kazem ni da, ni ne... jer to nije bas isto... mislim, stvarno drugacije rade. Ja nekad koristim Precision Limiter (kad je aranzman prazniji... manje instrumenata i sl...), nekad TimeWorks Mastering Compress-or (kad treba da se zakucava, a da to bude skroz chisto i definisano, tj. stvarno je mnogo transparentan), a Waves L3 kad hocu da se u skroz donjem registru doda "kuglica", koja definitivno ne moze da se dobije EQ-om u masteringu, ili barem ja ne umem da je dobijem...

Eh... kad bi se samo neko setio da napravi BrickWall limiter sa parametrima :
-Punch, gustina, dojajnost i nenadjebivost :rolleyes::cool:

Nego... sta cemo sa TimeWorks Mastering Compressor-om, kada se predje na Wave Lab 6 i Cubase SX 4? Koliko sam cuo oni nemaju DirectX podrsku? Sto se mene tice, ja bih kupio TimeWorks Mastering Compress-or za Pulsar-a, ali... TimeWorks se izgleda raspada, posto mi kod njih na sajtu nije uspelo ni da uplatim Plate 100 za CW... Jednostavno se ne oglasavaju i uplate ne prolaze... Neznam, ali mi se chini da TimeWorks vise ne schljaka...:confused:

Max 18-12-2006 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by galimpic
"takav" (precizan, clean) imam na PoCo-u

Koji ???

Pozdrav

STUDIOTON 18-12-2006 09:50 PM

Jos jedan glas za Precision limiter .. kod mene je gotovo neizbezan ..

RokStudio 19-12-2006 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Koji ???

EQSat je sasvim dobar i jednostavan, a clean. Dynamic EQ je malo prenabud?en da bi se stavljao na svaki kanal, ali bi trebalo da bude jo? "čistiji". Ka?em trebalo, jer ga nisam dovoljno detaljno probao.

Arthur 19-12-2006 01:21 AM

i dalje glasam za cambridge kao generalno korisniju stvar od precision limitera..

All times are GMT +1. The time now is 10:11 AM.