Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Rocktron ili LINE6? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16166)

sille 19-12-2006 12:49 AM

Re: Rocktron ili LINE6?

Zahvaljujem na odgovorima.
Razmislicu jos malo,skinuo sam "manuale",pa da ih prostudiram malo.

Arthur 19-12-2006 01:31 AM

moja pohvala za duletovog kameleona, danas mi je uleteo na "radno mesto" i jako lep i definisan ton, sa dosta karaktera dole.. mada u op?toj gu?vi nisam uspeo da vidim koju gitaru svira? i koji je setup magneta..

Dushan_S 23-12-2006 02:15 PM

To je bio Valley Arts sa Joe Burden-ima. Znači ne ba? uobičajena D? D? kombinacija ali ja volim ?to su jezivo jasni. Dobar mi je Cameleon za live kao ?to rekoh, ali za direct nije neko ludilo.

Slavisha 22-01-2007 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by Rocket Roll
Oba su relativno nova i još nijedan nisam video kod nas - nadam se da to znači kako imaš neku drugu šemu da ih nabaviš, ne znam šta će ti u radnjama reći. Line 6 je već legendaran, ali je pravljen radi emulacija pojačala - na http://www.line6.com/floorpod/effects.html možeš da vidiš da efekte baš i ne možeš mnogo da menjaš... tj. ne baš mnogo u poređenju sa skupljim Bossovima ili Korgovima. Sistem je više nalik na Rolandova Cube pojačala - odvrneš potenciometar da se efekat blenduje u zvuk koliko ti treba, i to je to. (Nije to ni tako loše, u svakom slučaju, barem je brzo.) O Rocktronu se još ne zna mnogo, osim da nije programabilan preko kompa, znači radi kao skup pedala, tweakuješ dok ti se ne dopadne.

Ako već imaš "malo preko 200 e", možda bi trebao da razmisliš o Korgu AX3000G za 240 e u Sky-ju. Daleko više opcija nego obe pomenute sprave, plus svoj sekvencer, kućište je od metala, efekti ne ustupaju nijednoj drugoj spravi, simulacije pojačala su mu... pa, simulacije pojačala. Sve možeš da tweakuješ do bola preko kompa i ima duplo više efekata od Poda i Utopije.

Lichno kada bih birao izmedju line 6 i Rocktrona, ne bi mi trebalo mnogo... Po mom mishljenju line 6 je jedna velika mutljavina, to nije losha sprava za ono shto predstavlja, ali ipak je to samo jedna skupa igrachka... Dok je rocktron jako ozbiljniji... Ne znam koliko si imao kontakta sa rocktronom, ali to da se o njemu "josh uvek ne zna mnogo"... hm...
Govorim za live... Rec nisam probao...

Max 22-01-2007 06:35 PM

a sans amp ???

Kako se on drzi sa ovim spravama ?

Pozdrav

MD 22-01-2007 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by Slavisha
ne bi mi trebalo mnogo... Po mom mishljenju line 6 je jedna velika mutljavina, to nije losha sprava za ono shto predstavlja, ali ipak je to samo jedna skupa igrachka... ...

Line 6 simulacije su po ustaljenom mišljenju najbolja "sprava" za ono što to predstavljaju na tržištu i ono što je glavna namjena. :)
Kome treba za direct recording kao kompletno riješenje (hardver +vst) uzet će je, kome treba nešto isključivo za live, dobar preamp, prirodni driveovi, gomila efekata... vjerovatno će uzeti nešto drugo.

Za 250 eura ja bih uzeo v-amp pro. Tojest, ako želiš zamjenu za PODxt pro... Koristi ih čak za live Dark tranquillity (poznat prvoligaški švedski metal band).

V-amp 2 je ista stvar kvalitetom, odnos kao pod xt i pod xt pro a cijena je smiješna.

Arthur 23-01-2007 01:25 AM

danas sam nešto snimao Jetovog Randalla koristeći njegov linijski izlaz plus cabinet simulaciju iz Guitar Riga. Gitara je bila Squierova kopija Les Paula od mahagonija sa vratom iz komada i dva seymour designed magneta.. dobio sam izuzetno dobre rezultate, zapravo odlične, momci su imali neki prohtev ala slipknot i nije daleko palo od toga, čak smo bez većih posledica završili kao dosta svetliji.. od tada sam u opakoj dilemi u vezi tih 600e za Line6 u studijskom radu, jer ovakav Randall (neki model sa jednom 12icom, nisam upućen), košta oko 500e, a ipak je živo pojačalo u pitanju...

sad se i babo češka po glavi :D

Dushan_S 23-01-2007 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by Max
a sans amp ???

Kako se on drzi sa ovim spravama ?

Pozdrav

Dobro, ali zavisi na koji misli? konkretno.

Quote:

od tada sam u opakoj dilemi u vezi tih 600e za Line6 u studijskom radu
Kakvih crnih 600 evra za Line 6? :confused:

MD 23-01-2007 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S

Kakvih crnih 600 evra za Line 6? :confused:

Valjda misli na pod xt pro.

Ne znam tko bi priseban danas kupio pod xt pro samo za studijski rad. :D:D

sasaristic 23-01-2007 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S

:confused:

verovatno na psa 1

All times are GMT +1. The time now is 04:29 PM.