Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Mikrofon za rap vokale? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16074)

Max 29-11-2006 02:56 PM

Re: Mikrofon za rap vokale?

Quote:

Originally Posted by Rhino
AKG 414(mada nije za svakog jer je izrazito debeo)

Prvi put cujem za 414 da je debeo ....... :confused:

Pozdrav

OFF 29-11-2006 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by Max

Pozdrav

sad bas htedoh da prokomentarisem......... aj' da si rekao ravan, sterilan....... (tako ga ja dozivljavam, posebno srebrni). Zlatni su malo karakterniji

kejkz 29-11-2006 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by Max

Verovatno zavisi od pozicioniranja....

ako se stavi u grlo, onda... :)

Sve zavisi od izvornog glasa, treba probati sve , nema pravila i nema najboljeg...
pravilo je samo jedno: trash in - trash out

ps: Izvin'te, nisam mogao odoleti....

Rhino 29-11-2006 04:05 PM

Ma kako nije debeo? Kupi niske frekvencije kao lud...
Koristio sam ga vise puta i na tudjem, i na svom glasu, mada uvjek u istom studiju i uvjek na RED preampu (koji usput obozavam).
E sad dal je to do te kombinacije pojma nemam?
Daleko od toga da kazem da je akg "kanta" debeo. Naprotiv
Znaci snimam lika koji ima mnogo debeo, mastan i dobar glas na njemu i vrh.
A na drugom liku iz benda koji ima poprilicno "krestav" glas dobijem neke prepumpane neprirodne nize frekvencije koje su me smarale mnooooogo.

perun 29-11-2006 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino
Ma kako nije debeo? Kupi niske frekvencije kao lud...
Koristio sam ga vise puta i na tudjem, i na svom glasu, mada uvjek u istom studiju i uvjek na RED preampu (koji usput obozavam).
E sad dal je to do te kombinacije pojma nemam?
Daleko od toga da kazem da je akg "kanta" debeo. Naprotiv
Znaci snimam lika koji ima mnogo debeo, mastan i dobar glas na njemu i vrh.
A na drugom liku iz benda koji ima poprilicno "krestav" glas dobijem neke prepumpane neprirodne nize frekvencije koje su me smarale mnooooogo.

Sve to o cemu pricas nema veze s 414-icom! E sad, budi precizniji o kojoj pricas...

A U87 je sve samo ne TATA, znaces ako si imao srecu da probas jos Neumanna. Ali ima neku svoju slinu, koja ga cini najuniverzalnijim!:cool: Nekad je mana prednost nad drugim, daleko boljim konkurentima! Gore ne pominjemo.

Danny Lou 29-11-2006 05:58 PM

mislite da je bolja varijanta uzeti neki koji nema tube u sebi pa preko preampa u kartu ili kako? eh sad, sa kojim parametrima... :) chorus se na rap vokalima ima u kilama....

Rhino 29-11-2006 06:06 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Sve to o cemu pricas nema veze s 414-icom! E sad, budi precizniji o kojoj pricas...

A U87 je sve samo ne TATA, znaces ako si imao srecu da probas jos Neumanna. Ali ima neku svoju slinu, koja ga cini najuniverzalnijim!:cool: Nekad je mana prednost nad drugim, daleko boljim konkurentima! Gore ne pominjemo.

Neznam tacno jel C ili koji. Znam da je 414, i tako sam ga dozivio. Nazalost nemam iskustva sa Neumanima previshe, ali mogu reci da je u87 mikrofon koji mi se najvishe svidio od svih kojim sam radio. I da mu nisam nasao neku zamjerku. ETO!

Mozda je to do toga sto je u tom studiu vocal room 1.5m sa 1.5m (adaptiran mali wc) :)))

OFF 29-11-2006 06:55 PM

Meni se najavljuju neki reperi za snimanje........ probacu sa sm57, zivo me zanima kako ce da legne

tread 29-11-2006 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Meni se najavljuju neki reperi za snimanje........ probacu sa sm57, zivo me zanima kako ce da legne

uploadaj nam uzorak da i mi cujemo...

OFF 29-11-2006 08:48 PM

Quote:

Originally Posted by tread
uploadaj nam uzorak da i mi cujemo...

nece to skoro, ali kad bude, bacicu da cujete;)

All times are GMT +1. The time now is 05:41 PM.