![]() |
Re: Mikrofon za rap vokale?
Quote:
Pozdrav |
Quote:
sad bas htedoh da prokomentarisem......... aj' da si rekao ravan, sterilan....... (tako ga ja dozivljavam, posebno srebrni). Zlatni su malo karakterniji |
Quote:
ako se stavi u grlo, onda... :) Sve zavisi od izvornog glasa, treba probati sve , nema pravila i nema najboljeg... pravilo je samo jedno: trash in - trash out ps: Izvin'te, nisam mogao odoleti.... |
Ma kako nije debeo? Kupi niske frekvencije kao lud...
Koristio sam ga vise puta i na tudjem, i na svom glasu, mada uvjek u istom studiju i uvjek na RED preampu (koji usput obozavam). E sad dal je to do te kombinacije pojma nemam? Daleko od toga da kazem da je akg "kanta" debeo. Naprotiv Znaci snimam lika koji ima mnogo debeo, mastan i dobar glas na njemu i vrh. A na drugom liku iz benda koji ima poprilicno "krestav" glas dobijem neke prepumpane neprirodne nize frekvencije koje su me smarale mnooooogo. |
Quote:
Sve to o cemu pricas nema veze s 414-icom! E sad, budi precizniji o kojoj pricas... A U87 je sve samo ne TATA, znaces ako si imao srecu da probas jos Neumanna. Ali ima neku svoju slinu, koja ga cini najuniverzalnijim!:cool: Nekad je mana prednost nad drugim, daleko boljim konkurentima! Gore ne pominjemo. |
mislite da je bolja varijanta uzeti neki koji nema tube u sebi pa preko preampa u kartu ili kako? eh sad, sa kojim parametrima... :) chorus se na rap vokalima ima u kilama....
|
Quote:
Neznam tacno jel C ili koji. Znam da je 414, i tako sam ga dozivio. Nazalost nemam iskustva sa Neumanima previshe, ali mogu reci da je u87 mikrofon koji mi se najvishe svidio od svih kojim sam radio. I da mu nisam nasao neku zamjerku. ETO! Mozda je to do toga sto je u tom studiu vocal room 1.5m sa 1.5m (adaptiran mali wc) :))) |
Meni se najavljuju neki reperi za snimanje........ probacu sa sm57, zivo me zanima kako ce da legne
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:41 PM. |