Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Monitori do 350 eura (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16058)

DADDY Z 28-11-2006 07:35 AM

Re: Monitori do 350 eura

nikako Wharfedale !!!
Ja sam dugo bio zaljubljenik ove firme ali mislim da su sad prosečni...

kVu 28-11-2006 07:59 AM

eno tip u oglasima prodaje male Krkove za 400 oraja :)

balthazaar 28-11-2006 12:41 PM

strucnjaci, ne dirajte mi wharfo-ve!;) :D

evo malo pogledajte kako su ljudi reagovali na whafedale diamond pro 8.2

http://homerecording.com/bbs/showthr...2&page=1&pp=25

da, da..pune 23 stane price samo o 8.2...

evo dje su svi ti alesisi,krk-ovi i samsoni pored wharfova...osim ako na homerecoding forumu nisu svu odreda blesavi i ludi...

ja sam juce imao problem sa desnim wharf-om, popustila mu pletenica...i to je jedini poblem sa njima za skoro godinu dana od kad ih imam..

lesha 28-11-2006 12:44 PM

a najjaci je ovaj:
Quote:

I'm a Wharfedale dealer and I can tell you that are the best thing you can put your money on for under $1000.00. They're an undisocvered gem.
:D

balthazaar 28-11-2006 12:48 PM

citaj dalje..neka on prica sta hoce...ljudi su kupovali i govorili utiske..naravno da nisu svi dobri i tamo ih neko pljuje..al samo uporedi koliko vise ih hvali...

lesha 28-11-2006 12:56 PM

pa ovaj ih najvise hvali posto je njihov diler :D :D :D

balthazaar 28-11-2006 04:44 PM

ne zezaj, pogledaj dalje, ljudi koji su ih kupili ih poreda sa onima koje su već imali...

ma čitava poenta moje priče je:

Kad neko postavi pitanje ovoga tipa, trulo je da mu mi govorimo naša subjektivna mišljenja o monitorima, jer smo hiljadu puta zaključili da ta priča ne vodi nigdje..sad ja kao hvalim wharfo-ve jer sam dao pare za njih...fora je u tome da većini zvučnika neko pljuje a neko hvali...čovjek dakle traži da mu kažemo koji su monitori "dobri" u odredjenom cjenovnom rangu, dakle izlistamo fino čovjeku listu monitora koji su zapaženi na tržištu,a da odgovaraju toj cijeni, ne bitno da li ih ja gotivim ili ne, ili da li ih neko pljuva ili ne, ali bitno je da su ti monitori zapaženi, medju takvima su wharfedale dpa 8.2...kao i alesis M1 active MK2, kao i Krk Rokit 5 i 8, kao i Tapco s5, ne znam to mi sad pada na pamet.Ja mu fino napišem koje moniore ja smatram da su vrijedni da ih proba, neko drugi kaže neke druge, neko treći kaže neke treće i čovjek fino zapamti, ili zapiše sve što smo mu rekli i može fino da bira po svom ukusu, jer doboro znamo da su monitori stvar ukusa...a ne da se svaki tred ovog tipa završi prepucavanjem "ovaj bolji-onaj bolji"...;) čovjek dakle prosto hoće da zna šta mu se nudi za taj novac koji može da da za monitore...a ne da mi govorimo "ovi su sranje", "ovi su vrh"...fino mu se kaže šta se ima da pogleda, on pogleda i sam zaključi šta je za njega njesra, a šta je njegov izbor...nadam se da se slažete sa mnom?

e sad mi fino čestitajte moj mali jubilej ---200 poruka na forumu!!! :)

lesha 28-11-2006 06:03 PM

mislim da svako treba sam da proba, pa makar kao prve kupio monitore koji nisu bas najbolji, kako bi kasnije imao referencu za neke kvalitetnije. covek se najbolje uci na svom iskustvu.

dobio je dovoljno dobrih predloga, najbolje sto sada moze da ucini je da ode i poslusa ih u radnji.

Ewan 28-11-2006 08:54 PM

Hvala na odgovorima! Ovo je bilo brzo..
e sada se dvoumim nekako izmedju rubicona i behringera..Ako je istina sto kazu za samson rubicon trebao bi biti dobar ali opet muci me malo koliko bi mi falilo ispod tih 58 hz pa bih morao uzimati jos i sub, a s druge strane 8 incha behringer bi mi dao taj potrebni bas!

:confused: :confused: :confused:

Oggy 28-11-2006 09:16 PM

Samo o Berindzeru nemoj da razmisljas.
Koliko se secam, to je jedini model koji ti niko nije preporucio.
Pomoci cu ti u tvojoj dilemi. Ni jedan od ovih monitora ti nece dati bas koji ti ocekujes, ali Beringer ti nece dati nista osim manjka para.

Imao si par preporuka za Samsone i par za Fostexe, pa se razmisljaj o njima.
Ja bih licno ustedeo jos 150 evra, pa uzeo makar novi Tannoy reveal. U Music Store-u je bila akcija (ne znam da li je jos uvek) gde su prodavali aktivne Tannoy System 600 za 400 evra par, sto je extra cena za traj monitor, koji jede sve prethodno navedene i preporucene. Takodje za te ili nesto manje pare, mozes da uzmes Tannoy Precision 6, ali pasivne. Neko je spomenuo Krk, ali ih ja nisam nikada slusao, pa ne znam. Znam samo da je svako bolji od Behringer Truth-a. Sa firmom Samson nemam bas nekih lepih iskustava, ali ona datiraju od pre deset godina, pa bi se moglo nesto i promeniti u njihovoj politici firme...
Takodje bih razmislio o novim Yamahama HS 50m, koje bi mozda bile moj prvi izbor u klasi svih ovih bofl monitora.
A bass ti koliko od zvucnika, isto toliko zavisi i od prostora u koji zvucnike smestas, te ce u zavisnosti od toga njega biti dovoljno, premalo ili previse, bez obzira na koje se zvucnike opredelis. Jedno je sigurno, Behringer je muljav potpuno i nije mi dobar cak ni da se gleda film na njima, a kamoli za rad. Istina, ima ljudi koji ih koriste, ali kod nikoga se ne zadrzavaju duze od par meseci, pa ti vidi zasto...

All times are GMT +1. The time now is 12:51 AM.