Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16049)

DaBear 28-11-2006 09:00 AM

Re: Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!!

u puno slucajeva "phase revers" moze da pomogne..ako ga imas negde, klikni pa proveri!

jednu stranu, pa drugu, pa ceo sample...nesto ce se desiti sigurno.

Max 28-11-2006 09:06 AM

Ma zezao sam se time mesecima ..... a obrtanje faze sam probao jos prvog dana ( od tih nekoliko meseci ) .... posle sam experimentisao sa jos dosta " naprednijih " tehnika , a kad malo koristis matematiku ( tj fiziku ) shvatis da je sve na zalost dosta prosto i nekako se cini da je resenje tu , a onda opet nije ...... :banghead:

Pozdrav

kVu 28-11-2006 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Ma zezao sam se time mesecima ..... a obrtanje faze sam probao jos prvog dana ( od tih nekoliko meseci ) .... posle sam experimentisao sa jos dosta " naprednijih " tehnika , a kad malo koristis matematiku ( tj fiziku ) shvatis da je sve na zalost dosta prosto i nekako se cini da je resenje tu , a onda opet nije ...... :banghead:

Pozdrav

isti slucaj.. neki put ne pomogne ni L+R-, ni L-R+ ni obrtanje... i sedis i places sto si glup :banghead:

Max 28-11-2006 09:26 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
isti slucaj.. neki put ne pomogne ni L+R-, ni L-R+ ni obrtanje... i sedis i places sto si glup :banghead:

Ma isao sam i s Mid side varijantama gde sam dekodirao side i pomerao ih vremenski , menjao faze ( ne samo 90 - 180 ) nego po nekoliko stepeni , pomerao po nekoliko frejmova levo desno , provaljivao sta ih cini da odu na side , da li je reverbacija ili fazno pomeranje ili neka modulacija ..... ma sta sve nisam ......:mad:

.... tako da je obrtanje faza " prvi osnovne " i cesto ne sluzi nicemu ......

.... imam osecaj da polako ulazim u fazon , ali ako je covek to vec napravio , cemu trosenje vremena ???

... Mislim da je davno Perun pominjao da je slusao spravu , pa ga zovem da se ukljuci ....

Pozdrav

DaBear 28-11-2006 10:56 AM

[u takvim situacijama, prepolovim sample i koristim mono (bolju stranu!)..Job done - bez mnogo chmaranja!!

Max 28-11-2006 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear
[u takvim situacijama, prepolovim sample i koristim mono (bolju stranu!)..Job done - bez mnogo chmaranja!!

Sto bi rekao ciga .... " Moz' i tako " ;) :D

Ja ipak jurcam neko bolje resenje ..... znas i sam da to pije vodu , ali nije to ... to .....

Pozdrav

ANITA 30-11-2006 12:02 AM

Quote:

Ja sam ovako napravila, jer zvucalo je cist ok...

Ali izgleda da je stvarno prica drugacija od sampla do sampla... neki s imagerom rade, neki s M/S, neki ocigledno ni sa time.

Nego, otvorit cu jos jednu temu, pa molim znalce za pomoc!

clusterchord 14-12-2006 02:42 AM

Quote:

jest ali cesto ni to ne pomaze - primjer Bosnedorfer 290 ili Steinway iz Colossusa:

-stereo zvuci toplo i debelo
-zbrojis u mono ili dobrano uzis - juha u srednjima, kaos sa fazama. sranje.
-okretanje faze - jos gore
-samo jedna strana mono, bilo L ili R zvuci pateticno malo - u cuje se room previse.

mislim da ne bi bilo zabune, to je sve kriv proizvodjac softwera koji ocegledno nema pojma o postavljanju mikrofona , i mono kompatibilnosti. siroko rasirena bolest pogotovo kod kretena iz East West. :banghead::banghead:

moje polu-rjesenje, evo bas jucer sam miksao reklamu sa bosendorferom, i trebao mi je biti tamo iza, uzak, da ga sirim malcice sa tc4000 roomom, a ne sample da pliva stereo, jer onda zvuci preblizu i smeta voiceoveru i ukenja ceo bre mix - i uspio sam nekako sa suzivanjem na nekih L20-R20, i dobrim dip-om od -3dB oko 300 - 400 hz, jer tu su faze najvise poblesavile. sve u svemu, rjesavam kirurski, tamo gdje kenja..ubijam eq-om, i blur-am dobrim reverbom.

ako neko im jos dobrih ideja, pretvorio sam se u uho ... ;)

ANITA 14-12-2006 08:25 AM

Eh da.... too je tek problem. Lako srediti neki glasic... klavir je druga priča. Hm, hm.

Oggy 17-12-2006 04:18 PM

Hehehe...
Evo da ozivim temu...

Slusam "Money for nothing" i switchujem mono/stereo.
'Ladno mi zvuci bolje u mono nego u stereo signalu!!!!

KAo da su mixali mono, pa su na kraju pustili da bude stereo.

All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM.