Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15979)

ANITA 21-11-2006 12:00 AM

Re: Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

MA ne bi ja "vise" tih opisanih mladica. I ne treba mi ni strasno misicav, nego umjereno, onako plivacki... :D

Jednostavno mislim da ne mogu potpuno vjerovati svojim Alesisima. :rolleyes: Zelim ih promjeniti.

lesha 21-11-2006 12:19 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Jednostavno mislim da ne mogu potpuno vjerovati svojim Alesisima. :rolleyes: Zelim ih promjeniti.

bice to veliki skok, sa 400 na 2000.. i velika razlika u zvuku.

idekius 21-11-2006 12:23 AM

Quote:

MA ne bi ja "vise" tih opisanih mladica. I ne treba mi ni strasno misicav, nego umjereno, onako plivacki... :D

Taj Alesis je za moj ukus stvarno O.K. za te pare... ali za te pare...
Prelaskom na neku kvalitetniju varijantu, dobices sigurno i bolji zvuk.

Ono sto bih ti od srca preporucio pored lepih, velikih, skupih i kvalitetnih kutija je i jedan par NS10M i jedno pomaleckote zvuchnice za mono proverata... Auratone, ili (nemojte me odmah napljuvati :) ) neka improvizacija u vidu nekih starih, malih Ei zvucnika, matori Chajevec... itd... Cisto neko sokocalo zbog mono slike i provere da li te instrumente (bass npr.) imas i u zvuchnicima malih dimenzija... a i da otprilike vidis kako se to chuje na bedastocama na kojima ljudi cesto slusaju muziku.
Ja sam se namerachio da opljackam osnovnu skolu... da levoshem onaj jedan zvucnik koji je stajao iznad table i sa koga smo slushali o stafeti mladosti i drugu Titu :mrgreen:

Sto se tiche tvog macho misicavog tipa, namazanog mirisnim uljima, sa hebozovnim pogledom i plavim ochima (verovatno derpe a la Bred Pit)... ne da mi se ne bi dopao, vec bih ja takve motkom!:mrgreen::rotfl:

ANITA 21-11-2006 12:23 AM

Jedva cekam cuti 3D! http://www.roda.hr/rodaphpBB2/images...ajlici/yay.gif

ANITA 21-11-2006 12:26 AM

Ma kakav macho misicav tip, samo trazim da mu ne visi skemba preko hlaca i da je tijelo lijepo oblikovano. Macho tipove bi i ja s motkom! Ja volim tipove poput mog muza, lijepe, sexy.. samo k vragu raste mu skemba (a i meni...hihi)... pa se zalim tu na monitore.

Bitch 21-11-2006 12:27 AM

...moj glas isto ide za BoZo monitore!!!

slusao sam razne monitore, od geytana, Dyn M2, PMC MB2, PMC AML1, bm15, dmt15. hr824... i gomilu ,mrzi me da kuckam :) ....svi oni su manje vise ok, svako ima svoju pricu, ali su STRAHOVITO zavisni od prostora u kojima ih slusas! Fora je kod BoZo sto super rade i u kupatilu, spajzu, reziji, dnevnoj sobi...nema gde ne rade dobro! Jasna definicija mida, koji je doduse u ranijim beta fazama bio ostriji, sada je taman, izdefinisan donji mid, megabrzi visoki, a opet prijatni za uvo... imao sam zamerku na sirinu stereo slike, ali samo zato sto ih nisam postavio dovoljno sikoro! Kad sam ih stavio na mesto main par-a zvucnika dobio sam odlicnu stereo sliku!!! Ako te jos nesto zanima, pitaj. Ja sam resio da ih posto poto uzmemo za nas studio, jer su mi jako znacili kad sam mixao Shabanology
... za 2000e ne znam sta bih ti drugo preporucio... osim mozda bm15 sa BoZo pojacalom :) gen1031 su meni ok, ali to je stvar navike, nekome su odvratni... a ko god cuje BoZo ne ostane ravnodusan! ja ti kazem. Ko ne veruje, nek dodje na demo sluisanje u NS :) mislim da su sad negde kod kolege Moritz-a

pozz :cool:

idekius 21-11-2006 12:28 AM

Quote:

Ma kakav macho misicav tip, samo trazim da mu ne visi skemba preko hlaca i da je tijelo lijepo oblikovano. Macho tipove bi i ja s motkom! Ja volim tipove poput mog muza, lijepe, sexy.. samo k vragu raste mu skemba (a i meni...hihi)... pa se zalim tu na monitore.

Koliko Philip ima? Oko 40? Pa zameni ga za 2 od po 20 :mrgreen::rotfl:

Shot 21-11-2006 10:33 AM

Moj glas:

ADAM S3A

raketa!!

kVu 21-11-2006 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Taj Alesis je za moj ukus stvarno O.K. za te pare... ali za te pare...
Prelaskom na neku kvalitetniju varijantu, dobices sigurno i bolji zvuk.

Ono sto bih ti od srca preporucio pored lepih, velikih, skupih i kvalitetnih kutija je i jedan par NS10M i jedno pomaleckote zvuchnice za mono proverata... Auratone, ili (nemojte me odmah napljuvati :) ) neka improvizacija u vidu nekih starih, malih Ei zvucnika, matori Chajevec... itd... Cisto neko sokocalo zbog mono slike i provere da li te instrumente (bass npr.) imas i u zvuchnicima malih dimenzija... a i da otprilike vidis kako se to chuje na bedastocama na kojima ljudi cesto slusaju muziku.
Ja sam se namerachio da opljackam osnovnu skolu... da levoshem onaj jedan zvucnik koji je stajao iznad table i sa koga smo slushali o stafeti mladosti i drugu Titu :mrgreen:

Sto se tiche tvog macho misicavog tipa, namazanog mirisnim uljima, sa hebozovnim pogledom i plavim ochima (verovatno derpe a la Bred Pit)... ne da mi se ne bi dopao, vec bih ja takve motkom!:mrgreen::rotfl:

nije na odmet da imas 10 pari zvucnika pa da proveris na svakom svoj mix :hyper:

alesisu mozes delimicno verovati ako imas jaaaako dobro sredjen prostor.. al opet je to "delimicno" i ne radi posao za nekog ko hoce sto brze da zavrsi mix... za entuzijaste je dobar.. dosta mozes da naucis slusajuci njih...

nego, kolko su boggy-jeve kutije? bez pojacala

@anita

ozraci me bre tom bojom :mrgreen:

edit: inace moram da pohvalim Event-e Tuned reference 8. Na njima sam radio jedan aranzman pre mesec dana i stvarno stvarno dobro zvuce...

Rhino 21-11-2006 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by Shot
Moj glas:

ADAM S3A

raketa!!

Bomba!;)

All times are GMT +1. The time now is 10:31 AM.