Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Test Hardwera (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15977)

perun 21-11-2006 12:20 AM

Re: Test Hardwera

Quote:

evo ga vintage perun...javio se :cool: za tebe specijalno sutra ide fajl kroz altec stereo verziju da vidimo kako bi to zvucalo 60-tih:D
moze!!! cekam...;)

Quote:

redosled je u redu...nisam pomesao, ali si izabrao mog ljubimca i ja sam shvatao neve-a kao pobednika. Cudno mi je za manley-a...ispao je sranje na kraju:hyper:
pa, ja sam izrazio svoj stav! nisam promoter Neve-a, ali najkompaktnije mi je i najbolje kroz njega! thermionic mi je stvarno iznenadjenje, lapo svira, taj punch mi je najbolji na njemu, samo malo klimavo radi "gore"! a Manley... Ne znam da li je ISPAO ili JESTE sranje! To ti bolje znas... Ja ga nemam, a ni ne planiram ga u studiju!:mad:

Quote:

salu na stranu razlike su male
jesu,a li nadam se da ti je ideja bila vezana za kartaktere! pozdrav!

p.s. nema te nigde, cimaj!

Manley 21-11-2006 12:23 AM

Quote:

Originally Posted by perun
moze!!! cekam...;)

a Manley... Ne znam da li je ISPAO ili JESTE sranje! To ti bolje znas... Ja ga nemam, a ni ne planiram ga u studiju!:mad:

jesu,a li nadam se da ti je ideja bila vezana za kartaktere! pozdrav!

p.s. nema te nigde, cimaj!

ma manley je mucenik gotov za promenu lampi, nije bas najsveziji on je u odnosu na ostale nove uredjaje deda od par godina

ajd cujemo se ovih dana

perun 21-11-2006 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by Manley
ma manley je mucenik gotov za promenu lampi, nije bas najsveziji on je u odnosu na ostale nove uredjaje deda od par godina

ajd cujemo se ovih dana

ni u mladosti on nije bio jebach! potpisujem... cika NEVE je cika NEVE! Veciti mladic i jaher!:D

a sta je ovo...:confused: sami smo na ovom threadu!?

ajd' odoh da spavam! cujemo se.

Manley 24-11-2006 12:01 AM

Pozdrav svima.

Ne znam kako vas ovo interesuje, hteo sam sledece nedelje uporedni test mikrofona srednje i vise klase da postavim , kao i slike mikrofoniranja gitarskog pojacala i bubnja u studiju. Ako nema interesovanja da ne gubim vreme dzaba.

:drums:

alavuk 24-11-2006 12:32 AM

cepaj !

Bitch 24-11-2006 12:29 PM

thumbs up ! :)

boggy 24-11-2006 12:44 PM

Ajmo ljudi, iskomentarisite malo ovo sto je Manley spremio... ovako izgleda da skoro nikoga ne zanima da cuje kako zvuce High End sprave...
Spustali smo i wav i mp3... za svaciji ukus... i svacije mogucnosti...

Evo, cak sam i ja preslusao, i ne cujem nikakve razlike :o...sve je to meni "isto" :banghead: ... u stvari muzika je super ispala... i sve je to meni lepo :)

Gadno je vreme doslo ako i ja (!?) moram da komentarisem zvucanje nekoliko High End kompresora na Forumu koji se bavi pitanjima muzicke produkcije, da doprinesem threadu... :banghead:

Ima li vas jos?

pozdrav

bogi

lesha 24-11-2006 12:56 PM

ja bih rado komentarisao, ali cekam da mi uskoro stigne adsl pa ce biti prilike.

poz

Oggy 24-11-2006 01:10 PM

Sve je ovo OK, potpuno se slazem sa Perunovim poretkom, ali bi test ipak bio mnogo zanimljiviji i transparentniji da se za njega koristi isecak koji je bas mix "za stvarno".
Ovako te stalno muci dilema "jel' dobos prekompresovan u mixu ili ga je uhvatio master kompresor...?" i te stvari...
Ne mora da ide cela pesma, dovoljno je i 15 sekundi da se cuje razlika, a verovatno bi bilomnogo zanimljivije, jer bi onda mogli da zaista pricamo o detaljima sa sigurnoscu.
Samo opservacija.

Sa mikrofonima ce biti mnogo lakse, ali opet... Osim samog usnimka, jako je bitno kako oni legnu u matricu.
Ma nema veze, samo ti postuj, a mi cemo vec da nadjemo nacina da kenjamo :D:D:D

Manley 24-11-2006 02:01 PM

oggy je u pravu...manje zanimljiva tema jer nema mnogo zainteresovanih na forumu za ove uredjaje.

Da napravimo temu zanimljivom, snimicu uporedni test Neumann U87ai sa srednje budzetskim mikrofonima: groovetubes, se electronics, rode, akg...itd.

fajlovi ce biti bez imena pa da sami pogodite koji je koji mikrofon:D

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 10:27 AM.