![]() |
Re: sad i zvanicno
Quote:
Imas li ti neku bolju ideju? Sta bi ti u ovim vremenima radio kada bi bio u njihovoj poziciji? :) pozdrav bogi |
Imas li ti neku bolju ideju? Sta bi ti u ovim vremenima radio kada bi bio u njihovoj poziciji?
Ja trenutno ne bi savetovao nikoga da se 100% posveti muzici. Moze kao hobi, pored skole / faksa, ali nikao da se sanja o nekom mega uspehu - jer to je danas VRLO tesko, a uraditi to iz Srbije, skoro ravno nemogucem!! Uostalom, od recimo stotinak aktivnih clanova Rumskog, ja mislim da ce se jedva 10-tak njih jos uvek baviti muzikom za par godina!! Treeba da se radi mnogo, mnogo razlicitih stvari, da se zna / nauci mnogo, pa i tad treba da se pojavi neka luda sansa ! Ima tu raznih muzika da se radi - televizija, reklame, muzika za video igre, itd, itd...pa sound design / efekti za filmove itd. Moze se (nekako) opstati i dalje biti u kontaktu sa muzikom... Ali sve su to USLUZNE delatnosti - kad ti uzmu efekte ili kad uradis miks, nemas nista od toga posle, pa cak i ako se proda milione!! Znaci- dobar si kao i zadnji projekat!! I treba stalno da juris nove poslove.... Znaci treba nesto sto ce da donosi tantijeme , a to vec nije lako u danasnje vreme - kad se muzika deli za dzabe!! A ocekivati da se zarade pare za zivot od house ili techno ili Drum & Bass-a...he,he,,malo teze! |
Re: NetLabel izdavaci
ovaj sta mislite o tome da se odradi rumski net label ? mozda sam malo poranio sa ovom idejom :]
da bear u pravu si sto se tice elektronike donekle , evo ima nasih dj-eva /producenata koji eto mogu sebi da priuste lagodan zivot naravno pre toga su 10 godina krvavo radili svugde gde su ih zvali pa sad imaju svoj label imaju svoju agenciju za brigu oko talenata i sl. mozda bi najkompetentniji bio da odgovori i da potrepi i da me ispravi zoki nikolic iz noise destruction-a posto je on veliki "dinosaurus" na nasoj elektronskoj sceni , kakva je iskustva imao sa izdavacima na vinilu i sta su sve uslovljavali i neka to uporedi sa ovim mojim slucajem tj neka kaze sta misli o net labela-u , tj bilo ko koje imao i ima dodir sa srpskom elektronskom scenom , veruj mi da ovde ima mnogo boljih producenata i dj-eva nego u londonu samo eto lupaju embargo ili beze od nas samo zato sto smo iz srbije , pitaj ako poznajes dj-eve koji su dolazili ovde koliko su placeni(necu za sve da tvrdim da su preplaceni mnogo vise nego sto stvarno vrede) koliko su placeni u londonu ali to je sad neka druga prica ... elem jel imao jos neka iskustva sa nekim net izdavastom ? |
Oprosti na pitanjima, samo sam znatizeljan...
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tako je oduvek bilo,... ili da smislim neko ludilo od sprave, za koju ce da "zabalave" svi, pa ce da se "pobiju" ko ce vise da plati... naravno, to se moze desiti jednom u milion pokusaja... a i tada mi treba mnogo novca da bih izvukao ista od toga... bez obzira sto je puko sanjarenje.... i najverovatnije ce mi to (uspesno!) ukrasti za 72 sata!!! Quote:
Quote:
Quote:
Poenta mojih pitanja je da u tom "drugom" sto savetujes, TEK nema tantijema, i da je situacija po tom pitanju vrlo slicna, ako ne i gora, te je, po mom misljenju, sasvim svejedno u kojoj ce oblasti neko nauciti da "stalno juri posao"... ako to na kraju nauci (odnosno "stigne" doticni posao) :) pozdrav bogi |
@Dabear
Sve je to velika istina kaj veli?,no da nema entuzijasta,ne bi bilo ni dobre mjuze.Kaj se mene tiče,nisam nikad ma?tal o velikoj pari i slavi od mjuze,plafon kojem ma?tam je skroman.Zadovoljan bih bio kad bi mogao zaraditi neki minimalni d?eparac simboličnog iznosa. Radim na tri projekta,jedan je album sa domaćom pop/funk mjuzom,drugi je projekt sa house mjuzom,a treći je instrumentalni projekt na kojem sviram gitarističke teme.Sve je to jo? u povojima i ni? do kraja gotovo,al radi se. Glede house mjuze nisam imal nikakve zamisli kaj da napravim s njom(pa se i nisam previ?e trudio u tom ?anru),tak da je ova ideja sa net labelom dobro do?la,a također postoji mogućnost da mi neke pjesme izađu na kompilaciji jednog foruma i to je to kaj od te mjuze očekujem,znači nekakvo promotivno izdavanje i da se ljudima svidi. Gitarističke instrumentale budem slal el. medijima,mo?da ne?to od svega toga i prođe za kakvu ?picu,mo?da dođu i neki novci od prodaje tih instrumentala i mo?da ?togod od autorskih prava,jer sve to kanim za?tititi(to i nije tolko te?ko izvedivo jer bi mogao iskopati kakvu ?pagu u tim medijima). Od domaćih pop uradaka očekujem najvi?e jer se trudim raditi komercijalno,a opet sa nekakvim stilom,a zamisao jest da se pjesme prodaju ili direktno nekom bendu ili izdavaču(koji ima pod sobom već neke izvođače pa bi njemu to sve skupa i bilo lak?e),pa opet mo?da nekakav novac od prodaje i od autorskih prava. Ako svu tu izma?tanu i imaginarnu lovu podijeli? sa mjesecima rada koje si utrupao u neki projekt,dobije? mjesečnu naknadu daleko ispod minimalca,a to je upravo onaj d?eparac s početka topica. U kojoj mjeri mi to bude po?lo za rukom i dal opće bude, bumo vidli,no valja probati,a s mjuzom se bum bavil (tak i tak se bavim već 20-tak godina,ovisan sam o grooveu:) ),a ako mogu uz taj gu?t mjesečno zaraditi bar nekakvih 50eu(ma i manje),ja zadovoljan,jer u osnovi sam zadovoljan i s običnim pozitivnim komentarom. Treba svirati i stvarati ,to je lepo:) i u glavi imati generalnu ideju da ti mjuza koja solidno zvuči ne ostane zauvijek na spr?enom cd-u doma na polici. |
Ma da,...dokle god se ne zpostavi nesto sto ce mozda nekada imati smisla (skola, faks) moze se baviti muzikom...pogotovu ako ste kod mame i tate na stanu i hrani (Kao sto sam i ja bio doka nisam dosao u London!)
Ali, zasto to kazem , jer sam se nagledao mrmota koji urade neki osrednji demo i odmah napustaju posao / skolu da se posvete tome! Kakva greska!! toliko... |
.. kao suvlasnik i voditelj Diggarama net-labela osjecam se pozvanim napisati nesto i objasniti u sto je kracim i jasnijim crtama moguce rad net-labelova uopce ...
.. javit cu se kroz par dana i uciniti isto (obveze zovu) ... .. pozdrav & svako dobro ... .. Izidor Radmanovic a.k.a. bLURiX (Diggarama Team) ... |
Quote:
Chuo sam neke priche [vrlo zanimljive, ali je pitanje koliko su istinite] -> kao navodno neki mladic iz Va je skoro uradio neki komercijalni House singlic, poslao nekom [!?] net label-u, dobio je ~500EUR za song unapred a pesma mu se pojavila na VA kompilaciji... Naravno ja sam pokusao da saznam vishe ali ne mogu da maknem, a i zapravo nisam ni imao mnogo vremena za to... Ako imate nekih novosti, slobodno napishite neshto o tome ovde. Pozz i +++ za temu :) |
|
Blurix,već vi?e od mjesec dana čekamo na tvoje obećanje,bude to?
|
All times are GMT +1. The time now is 05:10 PM. |