![]() |
Re: Vangelis ...
|
Quote:
IMO "tajna" Vangelisa je najprije u atmosferi. Trebalo bi provjerit i tuning, ali vjerujem da bi ubrzo otkrili da su mu instrumenti "spushteni" za cca 1/3 tona (-32 centa). Za moj ukus Vangelis je pretjerano teatralan. Koliko god je melodijski jednostavan toliko je i teatralan. Drugim rjechima zvuchi mi bukvalno pretenciozno i prepotentno. Odlichan celofan ali uglavnom bez glazbene inovativnosti. Jasno... ovo je MOJ SUBJEKTIVNI dozhivljaj i ono shto je meni teatralno nekome izaziva sasvim drugachiju asocijaciju. |
@ shiva
sve ovo samo govori o tvom istinskom poznavanju muzike. Cenim tvoj subjektvini dozivljaj ali neke stvari ipak nisu toliko "subjektivne". Nema nikakve veze sto postujem rad doticnog Vangelisa, nego sa sposobnosti da shvatim da sve te "jednostavne celofanske" stvari je najteze i napisati. Naravno ima i on svojih "bisera", niko ne moze biti toliko dugo originalan i plodan....samo se pitam da li si ikada pokusao da napravis nesto tako jednostavno harmonicno ? I zasto cim nesto valja od muzike mora da ima veze sa stimom? Slazem se sa tvojim stavovima koje si izneo u jednom drugom topic-u, ali ne mislis li da nekada odes daleko u tim pretpostavkama? I ako jeste koristio stimove, to ne dokazuje da je njegova muzika samo zbog toga dobra. Poslusaj album Heaven & Hell i stvar 12 o clock....pretenciozno? ne bih rekao. P.S. nigde ne pise da neko mora da voli Vangelisov rad, ali da postuje to svakako da. |
Quote:
Mozes misliti kako sam se zaprepastio kada sam cuo uvod tradicionalne (mislim)makedonske pesme "Moj golube". Pa zar je moguce da je "pozajmio":( :confused: |
Sve je moguce. To sto je Vangelis ne znaci da nije covek, a ljudi grese. Ne znam, nikada nisam cuo tu makedonsku pesmu , mozda i jeste. :confused:
Ume on i sebe da reckilira, i to dosta slabo...ali lako je kritikovati, prvo treba nesto uraditi. :) |
upravo Tako
|
Ma ja ga ne kritikujem,nego to je bilo iznenadjenje za mene.
Pitam se samo zasto u poslednjih 10 godina Vangelis nista redovno nije izdao(Alexander je limunada a El greco i Mythodea su godinama komponovani pre nego sto su objavljeni/izvedeni) |
Vangelis za mene: Heaven & Hell
Nekad vise hell, nekad heaven. Upecatljiv je u svakom slucaju! A to o pushtanju i kradji golubova... Pa sta je sve pozajmnjeno od urodjenika i Talibana svih kategorija, pa se Ljudi ne bune. Eto. |
Quote:
|
Quote:
preslu?aj jo? jednom album, a za onakav film bolja muzika nije ni mogla, R. Scot je imao grdnih problema i sa Blade Runnerom zbog svoje autentičnosti. Pa to je hollywood ljudi, ?ta očekujete, remek delo! A Vangelis je super interesantna ličnost i po svojoj ?ivotnoj filozofiji, čitajte intervjue, i videćete da je čovek autentični umetnik, maltene genije. |
All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM. |