Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Snimanje bassa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15668)

bassystem 22-10-2006 09:56 PM

Re: Snimanje bassa

haha, baltazare dru?e....?to da ti ka?em...to je vje?tina kao i svaka druga. Potrebno je samo dnevno raditi, i prsti će se već navići...koliko ima? godina?

balthazaar 22-10-2006 10:04 PM

imam 22 godine, dosta sam kasno poceo da sviram...sa 20...nikad nije kasno kazu ljudi....

bassystem 22-10-2006 10:08 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
imam 22 godine, dosta sam kasno poceo da sviram...sa 20...nikad nije kasno kazu ljudi....

e, pa ako svaki dan vje?ba? bar po 2 sata, za dvije godine će? imati 24...

izvini, znam da je glupo, ali morao sam, nadam se da se ne ljuti?

a reci mi jel ti ?eli? bass da svira? ili gitaru? ili i jedno i drugo (?to bi bilo najpametnije da radi?)

balthazaar 22-10-2006 10:20 PM

zasto bih se ljutio?ah pobogu;) nemam ja komplekse zbog toga;)

i jedno i drugo cu da vjezbam naravno

bassystem 22-10-2006 10:37 PM

bravo...dakle, ?to god vje?ba?, uključi metronom...i nabavi par video ?kola, to bar danas nije te?ko naći...a ja mogu da okačim par dobrih pdf-ova u vezi muz teorije, ako te zanima

poz

Tiki the Boyler 23-10-2006 09:08 AM

Veliki pozdrav!
Iako zasrah prvi kontakt sa ovim Gostom Foruma, na čemu se javno izvinjavam (DragAn zna o čemu pričam), evo da se i ja uključim...

Koliku latenciju (neizbježan termin za većinu članova foruma) realno trpi precizno snimanje bassa?! Ne znam da li si se našao u situacijama da sviraš na krš opremi, ali ja sam primjetio da mi sve preko 7ms pri sviranju nekih bržih funky dionica (sa puno kompresora na ulazu) itekako smeta... A niže latencije od toga je nekad teško dobiti... :(

bassystem 23-10-2006 03:19 PM

Baltazare i Lacky nadam se da se ne ljutite ?to sam prebacio one postove u novi tred, jer mislim da je dobra tema, a ovo da ostavimo za priču o snimanju bassa...

bassystem 23-10-2006 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Veliki pozdrav!
Iako zasrah prvi kontakt sa ovim Gostom Foruma, na čemu se javno izvinjavam (DragAn zna o čemu pričam), evo da se i ja uključim...

ja jo? uvjek čekam razvoj događaja...vidim uzalud??:D

Quote:

Koliku latenciju (neizbje?an termin za većinu članova foruma) realno trpi precizno snimanje bassa?! Ne znam da li si se na?ao u situacijama da svira? na kr? opremi, ali ja sam primjetio da mi sve preko 7ms pri sviranju nekih br?ih funky dionica (sa puno kompresora na ulazu) itekako smeta... A ni?e latencije od toga je nekad te?ko dobiti... :(

Ako sviram neki brzi bass, onda ga slu?am real time (prije karte) jer i mala latencija smeta. A inače radim (ako koristim neki efekat u real timeu) na oko 2ms latency...Ka?u da klavir ima do 7ms latencije, ali meni to nije isto kao kad mi karta kasni 7ms...mislim, ne pona?a se isto, klavir sviram kako oće?, i ne osjećam tu latenciju, a 7ms se ba? osjeti kad svira? sint ili bass kroz neki efekat...mada mi nije jasno ko jo? ne mo?e da se spusti do 2 ms....čak i LIVE ima drivere koji idu toliko nisko, koliko se sjećam...

Znači, ako ne mo?e? ispod 7ms, onda bolje iskljući "real time" monitoring, pa slu?aj nekako direktan bass...poslije mu dodaj kompresor ili ?ta već

poz Tiki...

Tiki the Boyler 24-10-2006 08:36 AM

Ako ti nešto znači... ja sam na "razvoj" čekao 9 mjeseci!
Ali sam na kraju dočekao!

I niko nije rekao da od toga nema ništa! Samo sam ja naučio da nekad ćutim i ne obećavam ništa kada se radi o stvarima kod kojih "komandna linija" ima odlučujuću ulogu!

Tako da... imaj u vidu da ja obično istjeram što zamislim!

p.s. Ako si dočekao asvalt u Dobroti ne vidim razloga da ne dočekaš i ovo! :)

boggy 24-10-2006 08:48 AM

Quote:

.....

p.s. Ako si dočekao asvalt u Dobroti ne vidim razloga da ne dočeka? i ovo! :)

Ajoooj!:banghead::rotfl:

Bas si ga utesio!!! Nadam se da nece da budu i lezeci policajci na kraju :mrgreen: :twisted:

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 05:31 PM.