![]() |
Re: Snimanje bassa
haha, baltazare dru?e....?to da ti ka?em...to je vje?tina kao i svaka druga. Potrebno je samo dnevno raditi, i prsti će se već navići...koliko ima? godina?
|
imam 22 godine, dosta sam kasno poceo da sviram...sa 20...nikad nije kasno kazu ljudi....
|
Quote:
e, pa ako svaki dan vje?ba? bar po 2 sata, za dvije godine će? imati 24... izvini, znam da je glupo, ali morao sam, nadam se da se ne ljuti? a reci mi jel ti ?eli? bass da svira? ili gitaru? ili i jedno i drugo (?to bi bilo najpametnije da radi?) |
zasto bih se ljutio?ah pobogu;) nemam ja komplekse zbog toga;)
i jedno i drugo cu da vjezbam naravno |
bravo...dakle, ?to god vje?ba?, uključi metronom...i nabavi par video ?kola, to bar danas nije te?ko naći...a ja mogu da okačim par dobrih pdf-ova u vezi muz teorije, ako te zanima
poz |
Veliki pozdrav!
Iako zasrah prvi kontakt sa ovim Gostom Foruma, na čemu se javno izvinjavam (DragAn zna o čemu pričam), evo da se i ja uključim... Koliku latenciju (neizbježan termin za većinu članova foruma) realno trpi precizno snimanje bassa?! Ne znam da li si se našao u situacijama da sviraš na krš opremi, ali ja sam primjetio da mi sve preko 7ms pri sviranju nekih bržih funky dionica (sa puno kompresora na ulazu) itekako smeta... A niže latencije od toga je nekad teško dobiti... :( |
Baltazare i Lacky nadam se da se ne ljutite ?to sam prebacio one postove u novi tred, jer mislim da je dobra tema, a ovo da ostavimo za priču o snimanju bassa...
|
Quote:
Quote:
Znači, ako ne mo?e? ispod 7ms, onda bolje iskljući "real time" monitoring, pa slu?aj nekako direktan bass...poslije mu dodaj kompresor ili ?ta već poz Tiki... |
Ako ti nešto znači... ja sam na "razvoj" čekao 9 mjeseci!
Ali sam na kraju dočekao! I niko nije rekao da od toga nema ništa! Samo sam ja naučio da nekad ćutim i ne obećavam ništa kada se radi o stvarima kod kojih "komandna linija" ima odlučujuću ulogu! Tako da... imaj u vidu da ja obično istjeram što zamislim! p.s. Ako si dočekao asvalt u Dobroti ne vidim razloga da ne dočekaš i ovo! :) |
Quote:
Bas si ga utesio!!! Nadam se da nece da budu i lezeci policajci na kraju :mrgreen: :twisted: pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 05:31 PM. |