![]() |
Re: prijemcivi bass trapovi?
na cemu drzis mackie?
|
za sada na X stalcima za klavijature, preko kojih stoji daska.. nadamo se nabavci neceg simpaticnijeg..
|
Quote:
|
Hajde da se javim .... mada .....
Eto , duze vreme radim u sobi od 2,20 x 4 m ...monitoring je ( ozloglasene ) HR 824 i ns10 .... HR stoji odmaknut od zida 30 cm i stoje u coskovima ..... znaci sve kako ne treba :) Ljudi koji su bili kod mene mogu da potvrde kakav je zvuk u prostoriji ..... Ono sto mogu da kazem je da samo jedan par monitora nigde nije dovoljan .... ja sam se odlucio na ovu kombinaciju zato sto je jedna aktivna , radiator sitem , 8" , a druga je kompresiona, pasivna i papir ...... znaci imam od oba slusanja .... HR ide jako duboko , i ja sam ga podesio na 30 HZ ( ili tako nesto ) ali ti mozes da ga skratis na 45 ili 80 hz pa ce ti zvucati dosta slicnije 10 kama ( naravno koliko je to moguce ) ... ali ja volim da znam sta mi se desava tu .... nemam problem kod slusanja na drugim sistemima ( vec duze vreme ) , ali kao sto Boggy kaze .... mozda ti jednostavno prostor ne radi ....... U svakom slucaju ( evo vec drugi post ) mislim da bi bilo jako korisno da svratis .... barem da mozes da uporedis pa da vidis sta ti je ciniti ...... jedan savet .... koristi nearfielde za ono za sta su namenjeni , znaci miksaj na slabijoj ili srednjoj snazi , jer ces ( izmedju ostalog ) eliminisati ili umanjiti ono sto soba radi zvuku.... Pozdrav |
vidis, ja zapravo dosao na bolju ideju, da svratis ti do nas, posto dobro znas kako 8ice pevaju, da kazes dal je to to.. Ovo je inace otvoren poziv svim vlasnicima istih kao i celom forumu na druzenje i partiju bilijara ;)
|
Quote:
Unatoch chinjenici da vech nisi poslushao savjet pitash za josh jedan i svjestan toga boggy ti svejedno odgovori na pitanje. Mozhda sam u krivu, ali nalazim tvoj komentar iznimno negativnim i pogreshno obojenim. Mozhda nisi zhelio ostaviti takav dojam, i mozhda me se to i ne tiche zapravo... A mozhda i nisam u krivu. Mozhda je u ovom trenutku konstruktivno da pogreshku pri kupovini opreme ne proshirish i na pogreshku pri odnosu prema ljudima koi su se potrudili savjetovati te kada si ih to trazhio? Monitore se lako zamjeni... ali osobu je nemoguche zamjenit. |
ah ti shivo filozofe;)
|
Čudesno lažljiva sprava! :rolleyes:
Zao mi je Arthure što si se i ti upecao na 824... Svakako nisi prvi, a nažalost ni poslednji... Mada bih volio doći da ih čujem i kod tebe! A bilijar nisam dugo pikao! :cool: |
Quote:
Ajd sad lepo za ceo forum , da ne bi bilo daljih filozofiranja, i pogresnih shvatanja i patroniziranja : Posle visegodisnjeg slusanja raznih budget varijanti monitora od customiziranih MME pa sve do bm15a i srodnih igracaka, izbor na HR824 je pao veoma promisljeno i samouvereno. Nije bilo reci o kataloskoj prodaji niti o pecanju na gluposti. Znam da bi mi M&K sigurno bolje lezali ali pitanje o budzetu nije bilo moje, niti sam u ovoj prici sam. Prilikom kupovine monitora, savete nisam trazio, nego sam SLUSAO sta kako radi i sta bi mojim zahtevima najvise odgovaralo, i nemam nikakav problem sa tim. Takodje sam bio svestan ogranicenja svoje prostorije i jedini plan mi je bio da dobronamerno, kada za to dodje vreme, zatrazim savet o SREDJIVANJU AKUSTIKE PROSTORIJE a ne o IZBORU ZVUCNIKA, jer se to i ne pominje u naslovu ovog threada. Nisam ni slutio ovakvu tiradu filozofiranja i ispoljavanja nekih drugih razmisljanja koji nemaju toliko veze sa veoma KONKRETNIM pitanjem. Rado bih sa gospodinom Bogijem privatno jos izdebatovao o samim zvucnicima, ali je isti vec duze vreme odsutan sa ICQ-a, a nemam zelju da ga privatno uznemiravam. Stoga nalazim da je ovakav odgovor bio veoma neproduktivan sa meni nejasnim motivom. Sva aktivna resenja nearfild monitora u datom cenovnom rangu su "cudesno lazljive sprave" , a mackiji daju znacajno bolji odnos cene/kvaliteta jer su mi licno, za moje potrebe i BM15a davali jako sarene rezultate. Najbolji zvucnik koji sam u datom istrazivanju cuo jeste MME, sa iznimkom nedostatka robustnosti koju moj nacin rada iziskuje i cinjenicom da i u pasivnoj varijanti kosta znacajno vise od Mackie monitora, obzirom da mi je potreban ceo 5.1 sistem (ne meni licno vec kolegi sa kojima sam udruzio snage a koji je finansijer monitoringa). MME su svakako savrseni za potrebe sekundarnog monitoringa, pored neceg ovako robustnog i izdrzljivog kao sto je mackie. I samo bih na kraju zeleo da se zahvalim ostalim clanovima ove diskusije koji su zanemarili hipotetiku i konkretno mi ukazali na opasnost od pozicioniranja zvucnika blizu zida, jer sam sinoc uradio promenu polozaja i dosao do zapanjujuceg poboljsanja... cela soba znacajno manje rezonuje u opsegu sub-basseva, znacajno je prodisao i kriticni opseg 100-200hz. Problema sigurno jos uvek ima, ali je vec pri ovom setupu slusanje veoma nalik onom sto sam navikao. Hvala! ;) |
Quote:
Quote:
Ne shvatam kako dozivljavas akustiku, ali definitivno ono sto zoves "akustikom prostorije" je cutljiva i pasivna pojava, koja nikakve anomalije nema dok ne uneses izvor zvuka u istu. S obzirom da ta "akustika" proradi TEK kada u njoj nesto "zapeva", otkud odvojeno posmatranje jedne i druge pojave???? Konkretno sam imao slucajeve do sada da se HR824 nije uklopio (tri razlicita, cini mi se), i da bi po merenjima bilo potrebno da se ugradi apsorpcionog materijala barem dva ili tri puta skupljeg od para zvucnika (za pocetak)... znaci ne govorim o "bolje mi je" nego o sredjivanju slusanja sa maksimalno jednim deep-om u frekventnoj karakteristici ispod 100Hz. U jednom slucaju su "probudili" i stojeci talas formiran sa susednom (dnevnom) sobom, kroz gipsani "zid", jako nizak! Tako da to ja gledam kao stvar kod koje bi se poprilicno pocesao po glavi kako bi to sredio coveku. Znaci ne pricam napamet, nisam HR824 monitora cuo i merio 100 na 100 raznih mesta, ali ih je bilo barem tri na razlicitim mestima. Ako to nije dovoljno, ok :) Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nije ti resena akustika tvoje prostorije? Sta si od svih ovih saveta probao pa ti rezultati nisu bili dobri? Quote:
Quote:
Quote:
Ali dobro, drago mi je da si se odlucio da stvari pomeris, i da ustanovis da imaju uticaja... Na kraju krajeva, nisam siguran da mi je jasno cemu ovolika zestina, i ovakav ton... ovo je dobrovoljan Forum, sa dobronamernim ljudima koji zele da pomognu, besplatno, ja ga barem tako dozivljavam. Cak i ako je savet neupotrebljiv i pogresan, mislim da nije preterano ljubazno prozivati bilo kog clana zbog toga, jer je seo i otkucao nesto, a to je vec neki trud! Pogotovo ako se neke elementarne stvari o akustici slusanja ne znaju ili se ne veruje (!?) da to ima bas nekog uticaja (nije nista strasno, moze da se pita. i neko ce vec odgovoriti) Znaci, cini mi se da su ovde nedostajala konkretna pitanja, a odgovori su sasvim konkretni! (mislim na sve ucesnike u ovom threadu) Pozdrav! ;) bogi |
All times are GMT +1. The time now is 06:42 PM. |