Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   omiljeni producenti elektronske muzike? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15483)

OFF 28-09-2006 07:29 PM

Re: omiljeni producenti elektronske muzike?

Quote:

Originally Posted by idekius
Za mene Rick Rubin, Bob Rock, Chris Lord Alge, Billy Man, Henry Binns i Sam Hardaker (Zero 7), Andy Wallace, Trevor Horn, Quincy Jones... i jos neki likovi :)

Metallica, moj dobar drug

alavuk 28-09-2006 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by submaster
:confused:

momce svrni u boogalo(zg) 13-og oktobra ja mislim da ih cujes live , ja njih gotivim zbog beat-a , sintova i sl. mix pesama mi je malo sumnjiv(skoro pa boli me kurac za mix ne sve stvari) al' prenese atmosferu mehanike elektronike coveka sta god...

MarkoM 29-09-2006 12:02 AM

ima toliko dobrih producenata danas ...

na primer : (ovo se vrti u Winampu u poslednje vreme...)

isolee (playhouse 130 i album proslogodisnji)

Luciano (cadenza 11, i drugi artisti na 12-ici),

Mathew Dear (Spectral 039),

Ame (Album iz 2004 , remix za Akabu, i sonar collectiv svi )

Gabriel Ananda (Miracel Whop EP ... kakva ploca),

Mathias Kaden (FAT , remix za sender, ),

Pan-Pot (sve ove godine),

Loco Dice (minus je ploca godine, Ovum je extra, a cadenza 2x12" ce kapiram biti next hit),

Agaric (Nummer 016)

Stephan Bodzin (systematic-i i hertzblut 01 i 02)

Petter za Border Comunity ...

Carl Craig (sve), Tadeo, Extrawelt ...

ma ima toliko dobre muzike sada...

a da ... naravno uvek Villalobos, Baby ford, John Tejada, James Holden, Rob Acid , Wignomy Brothers ...

Takodje definitivno se ne slazem sa postom (nesecam se koja je tema) ,da dobru muziku [ne bukvalno] rade samo Ricardo i Kowalski [btw Kowalski-ju nije bas sjajna ni produkcija]) ...

submaster 29-09-2006 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
momce svrni u boogalo(zg) 13-og oktobra ja mislim da ih cujes live , ja njih gotivim zbog beat-a , sintova i sl. mix pesama mi je malo sumnjiv(skoro pa boli me kurac za mix ne sve stvari) al' prenese atmosferu mehanike elektronike coveka sta god...

i meni je njihov beat extra,inspirisali su me da probam tako da programiram....bice finished za koji dan...postavicu u promociju radova,...watch out 4 Control Surface.:)

alavuk 30-09-2006 11:55 PM

sam li spomenuo black strobe ? alter ego ? orbital ? terence fixmer ? abe duque ? ...

mirzaa 01-10-2006 09:57 AM

Kieran Hebden (Four Tet)
Luke Vibert
Richard D. James (Aphex Twin, AFX)
Tom Jenkinson (Squarepusher)
David Holmes
DJ Shadow
NIgel Gordich
William Orbit
Kraftwerk

PetarCvetkovic 12-10-2006 12:00 AM

Gotan Project...narocito poslednji album Lunatico

shrink-fm 19-10-2006 11:27 AM

uh pa sad : Chris Clark,Autechre,Black Lung ,FUNKST?RUNG,Xingu Hill,drexciya,SMASH TV,Blockhead,Amon Tobin(opasan je :cool: ),the advent itd....

balthazaar 19-10-2006 03:29 PM

Mene je uvijek oduševkjavao pokojni Roger Troutman, lik koji medju prvima, ako ne i prvi koristi vocoder i talk box.Tvorac pjasme California love.Takodje poznat je po cuvenim hand clapovima, koji se evo trideset godina sempluju i svi ste ih sigurno čuli ili u hip hopu, ili rnb-u, ili hausu...nadjen je sa metkom u glavi u svom studiju...

http://www.boldaz.com/dmg/images/roger.jpg

roger sa talkboxom...legenda

Edit

Evo malo prije nadjoh na netu da ga je ubio rodjeni brat koji je nakon toga izvršio samoubistvo, malo crna priča koja nije paš u skladu sa temom, ali , eto, možda nekom može da bude zanimljiva ova informacija

alavuk 19-10-2006 10:58 PM

svaki info je koristan ! :]

elem @ shrink-fm : add n to x ??? :] machine funk ? :]

All times are GMT +1. The time now is 12:00 PM.