![]() |
Re: Jačina zvuka
Quote:
Pozdrav!;) |
samo da pojasnim da sam pod "irtantno" mislio u cisto muzickom smislu...a ne da sve klipuje, trešti, pršti i raspada se:D...takodje, nisu to neke kardinalne promjene, već odredjeni detalji u miksu koji budu glasniji ili tisi nego sto sam zamislio,mada naravno, ti detalji su i te kako bitini:D
moja čitava priča je oko toga koliko mogu da pojačam(naravno bez klipovanja) i da tako držim duže a da ne šteti ni miksu ni zvučniku!?:cool: |
Quote:
Quote:
- nista ne "klipuje, tre?ti, pr?ti i raspada se" .....................(tehnicko pitanje) - ne ostetis sluh (to se VEOMA lako "dogodi") ...................(zdravstveno pitanje) - komsije ne krenu da pisu peticiju o iseljavanju ................(politicko pitanje) - dobijes dobar miks koji zvuci dobro na svakom zvucniku ....(sustinsko pitanje) :mrgreen: pozdrav bogi |
Al' ste se raspisali....! Ja se kunem u NS10, kad se slusa jako, kad se slusha tiho...
Puno puta judi udju u studio, pustim im mix na NS10, a oni onda kazu: Ajd' sad pusti na NS10 !!!" Imao sam par posetilaca iz Beograda koji su se ukakikli kad su culi kako NS10 radi u miksu.. pa jos kad pustis neki R'n B mix iz Amerike,, razvaljuje!! Jos nesto..kad sam se prvi put iz sobe preselio u akusticki sredjenu sobu, pa stavio NS10 na stalke (sa siljcima, napunjeni peskom..) nisam mogao da poverujem razlici u zvuku - pre su mi stajali na stalku za klavijature..ludilo!! A tek kad sam promenio pojacalo !!!... |
@ dabear
u al' si sad ovo iskusno rek'o :]]]] ... @baltazar mozda bi ljudima pomoglo koji su monitori u pitanju i razdaljina od tvog sjedala i monitora i eventualno prostorija u kojoj mixas :] |
Quote:
|
Re: Ja?ina zvuka
Quote:
pozz |
ok,
monitori su whafedale DPA 8.2 (6,5" low drive), a što se tiče postavke...za sada moram da se služim alternativnom dok ne sredim sobu, monitori su na pola metra jedna od drugog i od mene, svjestan sam da je to preblizu ali sada čekam obavim "sredjivanje"...eto |
Quote:
|
tako nesto
:mrgreen: |
All times are GMT +1. The time now is 11:08 PM. |