Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Jačina zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15457)

perun 24-09-2006 04:19 PM

Re: Jačina zvuka

Quote:

Originally Posted by boggy
Izvinjavam se Forumu!
Sa Balthazaar-om sam imao privatnu prepisku gde je vec on sam posumnjao da u njegovom gain-setup-u nesto ne valja... pa sam se nadovezao na pricu...

E sad... ako nesto zvuci dobro na tisem slucanju, a glasnije iritantno... skoro da cu uvek "prstom" pokazati na monitor/pojacalo, ili setup istih (i pogresicu ako treba!).... da je moguci uzrok...

pozdrav

bogi

Ok, ne znam detalje... Ja sam napisao "mogucnosti" iz moje perspektive. Ako si vec upoznat sa problemom, onda oK.

Pozdrav!;)

balthazaar 24-09-2006 05:01 PM

samo da pojasnim da sam pod "irtantno" mislio u cisto muzickom smislu...a ne da sve klipuje, trešti, pršti i raspada se:D...takodje, nisu to neke kardinalne promjene, već odredjeni detalji u miksu koji budu glasniji ili tisi nego sto sam zamislio,mada naravno, ti detalji su i te kako bitini:D

moja čitava priča je oko toga koliko mogu da pojačam(naravno bez klipovanja) i da tako držim duže a da ne šteti ni miksu ni zvučniku!?:cool:

boggy 24-09-2006 05:33 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
samo da pojasnim da sam pod "irtantno" mislio u cisto muzickom smislu...a ne da sve klipuje, tre?ti, pr?ti i raspada se:D...takodje, nisu to neke kardinalne promjene, već odredjeni detalji u miksu koji budu glasniji ili tisi nego sto sam zamislio,mada naravno, ti detalji su i te kako bitini:D

Hvala na razjasnjenju. :)
Quote:

Originally Posted by balthazaar
moja čitava priča je oko toga koliko mogu da pojačam(naravno bez klipovanja) i da tako dr?im du?e a da ne ?teti ni miksu ni zvučniku!?:cool:

Pojacaj ili utisaj koliko god zelis a da pri tom:
- nista ne "klipuje, tre?ti, pr?ti i raspada se" .....................(tehnicko pitanje)
- ne ostetis sluh (to se VEOMA lako "dogodi") ...................(zdravstveno pitanje)
- komsije ne krenu da pisu peticiju o iseljavanju ................(politicko pitanje)
- dobijes dobar miks koji zvuci dobro na svakom zvucniku ....(sustinsko pitanje)

:mrgreen:

pozdrav

bogi

DaBear 24-09-2006 07:46 PM

Al' ste se raspisali....! Ja se kunem u NS10, kad se slusa jako, kad se slusha tiho...
Puno puta judi udju u studio, pustim im mix na NS10, a oni onda kazu: Ajd' sad pusti na NS10 !!!" Imao sam par posetilaca iz Beograda koji su se ukakikli kad su culi kako NS10 radi u miksu.. pa jos kad pustis neki R'n B mix iz Amerike,, razvaljuje!!

Jos nesto..kad sam se prvi put iz sobe preselio u akusticki sredjenu sobu, pa stavio NS10 na stalke (sa siljcima, napunjeni peskom..) nisam mogao da poverujem razlici u zvuku - pre su mi stajali na stalku za klavijature..ludilo!! A tek kad sam promenio pojacalo !!!...

alavuk 24-09-2006 09:25 PM

@ dabear

u al' si sad ovo iskusno rek'o :]]]] ...

@baltazar
mozda bi ljudima pomoglo koji su monitori u pitanju i razdaljina od tvog sjedala i monitora i eventualno prostorija u kojoj mixas :]

strasni zmaj 24-09-2006 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
mozda bi ljudima pomoglo koji su monitori u pitanju i razdaljina od tvog sjedala i monitora i eventualno prostorija u kojoj mixas :]

slazem se.

DaBear 25-09-2006 09:44 AM

Re: Ja?ina zvuka

Quote:

Originally Posted by strasni zmaj
slazem se.

ajde slikacu (odozgo) mixer i monitore, pa cu da vidite polozaj i razdaljinu...sutra, posto nemam kameru u studiju.
pozz

balthazaar 25-09-2006 09:45 AM

ok,

monitori su whafedale DPA 8.2 (6,5" low drive), a što se tiče postavke...za sada moram da se služim alternativnom dok ne sredim sobu, monitori su na pola metra jedna od drugog i od mene, svjestan sam da je to preblizu ali sada čekam obavim "sredjivanje"...eto

Moritz 25-09-2006 10:08 AM

Quote:

monitori su na pola metra jedna od drugog i od mene, svjestan sam da je to preblizu ali sada čekam obavim "sredjivanje"...eto
Pa nije ni cudi sto si sed i celav :rotfl:

balthazaar 25-09-2006 10:27 AM

tako nesto
:mrgreen:

All times are GMT +1. The time now is 11:08 PM.