Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Cd multiplikator (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15443)

Oggy 09-10-2006 09:39 PM

Re: Cd multiplikator

Pa to ti onda nije ni bitno. Nisam siguran da li to uopste mozes da vodis kroz knjige (ne znam cak ni to da li si registrovao delatnost za koju ti knjige i trebaju).
Ako si mislio da nesto muvas, zajebi to, prvi kome se ne dopadas, moze da ti posalje 70 inspekcija i da te cimaju nedelju dana bez potrebe. Ako to treba da bi se dalo sponzorima, to mozes da narezes "OFF record" (HAHAHA!!! "OFF" :D ) i da im das "u ruke", a sve sto bi islo zvanicno, zahtevalo bi citavu proceduru. To bi morao da rezes ili kod nas (sto je mala verovatnoca) ili u Sekesfehervaru (vajlda sam dobro napisao ime), te bi onda morao da placas i carinu na svoju intelektualnu svojinu (ili ciju vec).
Nema to mnogo veze sa realnoscu, zato izdavaci i stavljaju katance na firme.
Moguce da ima neko ko je upuceniji od mene, pa ce ti to reci detaljnije i tacnije. Ovo sto sam ti napisao, drzi samo 70% dok ne proveris na nekom mestu gde ces biti 100% siguran u podatak.

OFF 09-10-2006 09:45 PM

Moralo bi zvanicno, jer su sponzori firme koje bi to placale preko racuna. E sad..... Totalno sam nov u tom delu, ali stampalo bi se mozda i do 1000 CDa. Snimam jedan KUD i njihove pevacke grupe, tako da sad i autorska praa....hm?

Oggy 09-10-2006 11:08 PM

Pa pazi... To je vec tiraz,, gde bi vec moglo i da ti se vise isplati da ides na glass master.
Opet me nemoj striktno drzati za rec, ali mislim da je izrada samog mastera negde oko 400 evra, a da je svaka kopija, na primer, 0.30 evra, mozda cak i jeftinije. Treba samo videti oko uvoza, tj, da li se placa carina i ako je saqmo "promotional only". Raspitaj se.
Generalno, ako radis veci tiraz, otisak sa glass mastera je mnogo jeftiniji nego narezani CD.

perun 10-10-2006 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
Moralo bi zvanicno, jer su sponzori firme koje bi to placale preko racuna. E sad..... Totalno sam nov u tom delu, ali stampalo bi se mozda i do 1000 CDa. Snimam jedan KUD i njihove pevacke grupe, tako da sad i autorska praa....hm?

Obzirom da ti firma krece s radom u Ponedeljak, malo ti prvo "skapiraj" kako to ide... Zvuci mi preterano za pocetak, jer ces se u izdavastvu vrlo lako zajebati i napraviti prekrsaj. A sa poreskom upravom se ne treba bas zajebavati. Dakle, ne postavljaj pitanje vezano za poslovanje forumashima, vec svom advokatu i knjigovodji. Ako ih imas... To o cemu pricas su pravno-finansijske stvari i najbitnije ih je dobro postaviti u startu. Ti se prakticno teshish m,alim tirazima, ali za PORESKU nije vazno da li padas na jednoj zvakacoj gumi ili na 100000 evra! Sustina je ista!

Pozdrav i pametno.;)

boggy 10-10-2006 01:35 AM

Quote:

Originally Posted by perun
.....Dakle, ne postavljaj pitanje vezano za poslovanje forumashima, vec svom advokatu i knjigovodji.....

Upravo to.... tako ces i proceniti da li ces i kakve komplikacije imati... CD duplikator ti je manji problem u ovom tvom konkretnom slucaju... koliko vidim...

pozdrav i pazljivo....

bogi

diviner 10-10-2006 07:21 AM

Ma duplikator mu mogu ja srediti. Pocev od masine sa jeftinima IDE rezacima (4-6 komada u kompu, znaci 4-6 kopija u 5-10 minuta) sve do skupih SCSI diskova i rezaca (ukljucujuci i DVD multipliciranje).

OFF, a da nazoves radnju agenzija "PERSPEKTIVA" ? :D

Arthur 10-10-2006 10:13 AM

ili mozda da dodas "kaznena" ispred "perspektiva" :D :twisted:

OFF 10-10-2006 12:22 PM

E, ljudi, hvala na upozorenjima, izgleda da sam malo povrsno shvatio proces. Zapravo, agencija u kojoj radimo matori i ja, obuhvata stampu i marketing (njegov deo) i snimanje. Ja sam mislio da je potpuno ok kupiti diskove, odstampati omote, snimiti, mixati........... pa to sve ukomponovati kao jedan proizvod za koji imamo interesante. Ali sam se izgleda preracunao po pitanju tih samostalnih izdanja.....:confused:

boggy 10-10-2006 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
E, ljudi, hvala na upozorenjima,....

Advokat, knjigovodja i.... spediter (dobro je imati "svog", recimo, za uvoz CD duplicatora)

Bez obzira koliko ti je firma majusna... ova gornja tri "lika" su ti faktor stabilnosti tvoje firme... ako oni nesto zaj**u... nece valjati! A ako ti nesto uradis bez konsultacija... opet... moze da ne bude dobro! Zato treba da budes pazljiv, i da pitas SVE makar imao i tebi sasvim logican stav o nekim stvarima.

pozdrav

bogi

p.s. E da, pazljivo "prati" sta ti gore navedeni ljudi govore, i ako treba, proveri na vise mesta... jer... zapamti... firma NIJE njihova, nego TVOJA!!!!

All times are GMT +1. The time now is 09:57 PM.