![]() |
Re: waves ssl4000 vs ostalo
Quote:
mada, amiga je jos i imala nesto ....12bita..pa trekeri (cetvorokanalni), kad se setim da sam neki drums od Primusa skidao na tim trekerima...hehe.. po 6 sati slusanja i programiranja....de mi ode mladost i zdravlje:rotfl: |
ja sam ga dobio nedavno i mogu vam reci da sam super zadovoljan kako radi.ali ipak nekad odem do deje u sarajevo on ima ssla i sjednem za ono onoliko cudo i kazem sam sebi ebo te software,ja nemam uslova za analogiju ali da imam nikad ne bih koristio digitalu,mozda sam budala ali ima nesto kad ti njega imas pod rukom a ne pod misem
|
softwer moze zameniti sav prosecan hardvare.prijatelju,kad bi ti imao tako dobru muziku kao sto je danasnji software ti bi bijo j***ni bog!!!!nije problem softwer ili hardwer-problem si ti sam(ja-bilo ko)-u ovoj prici nema grama mrznjde-sto pre skontas da je problem u tebi-meni-lakse ces doci do isitine-.Evo ti j***ne istine-danasnji softvarski efekti i sintovi su MNOGO jaci od tvojih tripova u lobanji
prvi prodigy album radjen je na mackie 1604 vlz,prvi album massive attacak je radjen na josh smesnijoj mixeti mogu da se zakunem u sve sto verujem da je muzika mnogo visa stvar od sprava na kojima radish zato-vise vere verer u sebe- manje u struju istina boli-softver je jaci od proseka i slabiji je od high-end hardvera-ali koga boli dupe za high-end hardver-ako imas dobar mjuz slusacu tvoj mjuz bez problema!!! /moderator liman021, opominjem te da sledeci put razmislis pre nego sto napravis 5 postova za redom, da li ti je ikad palo na pamet da koristis EDIT funkciju? takodje te opominjem zbog tvog jezika, nismo na stocnoj pijaci. ukoliko ovako nastavis, znas sta ti sledi. |
a sto se tice hardvera imam prijatejla sa ovog foruma(djz)-lik je sa svojom ekipom izdao par maxi singlova sa spravama koje su "BRUTALNO"smesniji od danasnjeg softvera kojeg danas poseduju svi!!!(ko nije zadovovoljna sa waves,sonalksis,dsp-samo ja za zaljenje)
|
@ liman021: Kupnjom hardvera zapravo kupujemo vrijeme... vrijeme koje nas djeli od spoznaje da nie hardver ono shto chini razliku izmedju dobre i loshe glazbe. No isto tako moramo razumjeti da su se trzhishte glazbe i pratecha ekonomija gradili na materjalnoj dogmi, a hardware je materija te dogme. Top popularni pop bend smatra da dobar hardver chini dobar studio i jedino za to je i spreman dati novce. To je esencija materjalne dogme u glazbi i to se ne mozhe promjeniti. Zapravo niti ne zhelimo da se to promjeni... zar ne?
Mozhda nie potrebno s toliko temperamenta zastupati softver u odnosu na hardver. Mozhda netko zheli biti djelom te dogme i od toga zhivjeti. Mishljenja su jedno, ali izbor idndividue treba poshtovati. I ja to chesto zaboravim kad me ponese diskusija, ali to svejedno ne znachi da je to u redu. Svakom svoje. |
Ne znam kojm si se povodom nasao prozvanim, pa da ovako istupis sa celom pricom? Bilo bi mnogo efektnije da si pomenuo svoje radove a ne tudje (svaka cas Z-u i skidam kapu mom prijatelju) i tako bi cela tvoja prethodna prica imala vise smisla, zar ne? A koliko pratim tvoje postove ti vise pitas povodom sprava nego povodom muzike, tako da tvoja prica
Quote:
Pozdrav Limancu;) |
izvinjavam se svim moderatorima i rumovcima u moje ako je moj post bio "neukusan" ili ako sam svojim postovima izazvao negativan efekat-ali je definitivno moje misljenje-rumovci!!!-imate definitivno dobar softver-ne skenjavajte se-sve je na vama!!!
ako zbog ovog popijem ban-nije mi zao!!!rumski sajt mi je suvise bitan....suvise malo ljudi ima takvu privilegiju da radi na hardveru...jbg...ipak smo ovde gde smo....pozdrav svima(bio narodnjak metalac ili elektronicar) |
ma sve je ok,samo koristi EDIT umesto da kucaš svaki put novi post...uštedećeš prostor i vreme sebi i svima..i naravno manje psovki...
|
...evo malo mojih utisaka o SSL 4000
...posto sam Sabana Bajramovica snimao na SSL preamp / EQ / comp (G series, bas sa 4000), a i posto cesto radim nesto kod Pedje koji je vlasnig istog navikao sam se na taj zvuk. Sve trake sa Radara smo prebacili AES/EBU u nas ProTools HD3, ja sam sinoc aktivirao na svom iLoku SSL-e, pa sam ih odmah danas probao, i moram reci da mi se jako jako dopadaju! Ekvilajzer zaista ima tu boju, ne znam bas kako tacno to da objasnim, zaista vrlo vrlo dobra emulacija! Mislim da je jedino malo razlika u bass opsegu, hardver je mislim ipak malo deblji, ali gore je zaista 95% to to!!! karakteristican SSL high end G serije, malo tvrd ali transparentan i brz... veoma mi se svidja! - Sto se tice kompresora, on takodje ima neku slicnu boju... valja eksperimentisati sa Analog prekidacem u zavisnosti od materijala koji obradjujete. Primetio sam da mi ipak negde mnogo bolje radi bez tog Analog prekidaca. Jeste on onako kremast i fin, ali malo zna da uspori definiciju basa, sto ne bi bas smelo da se desava sa "pravom" analogijom :) (secam se kad smo snimali bas gitaru u PR1 studiju Radija Novi Sad, na Studera kroz MCI... e to je ANALOGIJA! :)) Opet, mislim da kompresor nije bas kao hardver. Meni je taj Pedjin SSL G compressor jedan od omiljenih hardverskih sprava koje sam ikada cuo (zato smo i narucilil za Hammer Studio jednog Alan Smart C2 :D- to je to, plus sto moze da radi dual-mono, i ima crush mode). Daleko da taj plug-in kompresor nije upotrebljiv, meni se svidja skroz za neke stvari, ali da je kao hardver, nije. Projatno boji i zateze na malom Ratio-u, ali ako znate kako radi hardverski SSL comp sa vecim Ratio i brzim Attackom, odmah cete primetiti razliku! ...malo su drugari otisli offtopic, pa reko da vratim loptu :) pozz:cool: |
sasvim je van diskusije pitanje dali postoi razlika izmedju hardvera i softvera... ono shto eventualno jest diskutabilno je u chemu je razlika. Naravno to nam je poznato. Hardver ima (relativno) linearan odziv, a digitalni softver ima rezoluciju. Osim toga hardver nie savrshen pa uvijek pomalo odstupa od zadanih vrijednosti, napona i frekvencija. Subjektivan je dojam da su ta odstupanja dobra i da to daje nekakav kvalitetan karakter zvuku. No chak i da je tako taj analogni karakter u konachnici zavrshi na digitalnom CD-u pa pricha o analogiji postaje malo smjeshna. Raditi analogni zvuk i potom ga reproducirati s digitalnog medija i pri tome vjerovati da je to u svrhu kvalitete... to je definitivno stvar uvjerenja. Ja do sada nisam vidio da je netko doshao do ovakvog zakljuchka osim onih koi su u doba digitalne revolucije i lako dostupne tehnologije imali studio pun teshko dostupnog (skupog) hardvera. Osim takvih ima i onih koi s time nemaju iskustva ali generalno vjeruju u "kolko para - tolko muzike" pa su i sami tog mishljenja.
Ono shto je objektivno jest da osim sitnih odstupanja analogije postoi josh puno razlika u usporedbi s DSP-om. Naime softver mozhe puno toga shto hardver nie u stanju. Opchenito nasljedne tehnologije imaju vishe moguchnosti od prethodnih, dostupnije su i svrsishodnije. Nitko ne kazhe da i zastarjela tehnologija nema nekih dobrih strana, ali malo tko od vas doma ima crno-bijeli televizor sa ekranom zakrivljenosti od 36 stupnjeva samo zato shto ima taj neki analogni feeling u manualnom trazhenju kanala i odredjenoj kolichini shuma u slici. Ako netko i vozi zaprezhna kola umjesto auta to definitivno nie zbog analognog pristupa nego iz nuzhnosti. Dakle ispada da je produkcija glazbe posebno tehnoloshko polje i tu vrijede neka sasvim neuobichajena pravila po koima je zastarjela tehnologija zapravo bolja od moderne? Ili mi je neshto promaklo? |
All times are GMT +1. The time now is 02:19 AM. |