Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   potkrovlje ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15205)

alavuk 15-12-2006 09:17 PM

Re: potkrovlje ...

nadam se da vam je ovaj tehnicki crtez koji je boggy uploadovao i pomucio se da smanji ovaj ogroman fajl , pomogao ...

zahvaljujem se devojci sto je bila ovoliko ljubazna i detaljna da je nacrta :]

RetroMan 17-12-2006 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT
zakljucio sam da je potkrovlje ubedljivo najbolje resenje za studio

Pogotovo zgodno doje kad treba da nosis na snimanje instrumente, naprimer Hammond i Leslie :scared: mislim, dobro je za kondiciju.

RM

alavuk 17-12-2006 11:16 PM

uh ... zamisli moja zgrada nema lift ... bas bi bilo treniranja za godinu dana ... ili kranom na moju terasu :]

boggy 19-12-2006 02:31 AM

Ima li iko ideju kako da se alavukov prostor organizuje... izgleda malo, prostorija nezgodno "slomljena", asimetricna potpuno... nista mi ne pada na pamet...

Mozda je najbolje ne deliti je...

pozdrav

bogi

RetroMan 19-12-2006 01:06 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by boggy
Ima li iko ideju kako da se alavukov prostor organizuje... izgleda malo, prostorija nezgodno "slomljena", asimetricna potpuno...

Prostor je suvise mali za ozbiljnije akusticke zahvate, i u principu je jeftinije napraviti veci prostor nego mali obraditi akusticki (kvalitetno), ali sad sta je tu je. Najvaznije je da kontrolna soba bude simetricna, a za gluvu sobu to nije bitno. Simetriju je moguce postici sa dva pregradna zida (kao na slici) i obavezno plafon (koji je asimetrican) "debelo" umrtviti, cime se ublazava asimetrija i istovremeno postize efekat kao da je plafon znatno visi. Dobiju se tri "prostorije" najveca je kontrolna soba, manja je soba za svirku a treca je prakticno ostava (orman) za kablove, lemilicu, pedale...

RM

P.S. Nisam crtao vrata, pa ih stavi tamo gde ti odgovara, odnosno gde po visini imas doviljno prostora.

boggy 19-12-2006 01:20 PM

Da, to izgleda kao najbolje resenje... ne moze se nikako podeliti a da ne ostane neki "budzak"

Hvala RetroMan :)

pozdrav

bogi

alavuk 19-12-2006 02:28 PM

pa ovaj ja se izvinjavam sto nisam bio previse jasan , znaci , trebace mi samo neka "zbudzena" gluva soba i naravno najvaznije od svega mi je kontrolna soba . inace vrata su mi tamo gde je crvena strelica na originalnom crtezu ... mozda bi bilo najbolje resenje da se rotiram sa kompom i svima na levu stranu kad gledate crtez posto vec tu imam dasku i nekako mi je tu najsire , ali kao sto ste rekli vec , neku pravilnost rusi taj dimnjak ...

hvala na razmisljanju i resenju ... svakako ce se uzeti u obzir sve ovo :]

Alavuk

All times are GMT +1. The time now is 03:12 PM.