Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Yamaha ns 10m (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15168)

boggy 27-08-2006 05:18 PM

Re: Yamaha ns 10m

Quote:

Originally Posted by idekius
........

Razlika je u tome sto PRO ima jace zvucnike... vise wat-i... neznam da li postoji razlika u jos necemu...

Ako su PRO snazniji, onda zasigurno rezervni drajveri koji se mogu naci na trzistu ne odgovaraju, tako da treba paziti kod kupovine, ako je PRO verzija retkost, onda je vrlo verovatno da za tu verziju nema rezervnih delova ili se teze nalaze...

pozdrav

bogi

idekius 27-08-2006 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Ako su PRO snazniji, onda zasigurno rezervni drajveri koji se mogu naci na trzistu ne odgovaraju, tako da treba paziti kod kupovine, ako je PRO verzija retkost, onda je vrlo verovatno da za tu verziju nema rezervnih delova ili se teze nalaze...

pozdrav

bogi

Tacno tako... PRO su ziva retkost...

Shot je u sustini jako lepo opisao problematiku, a ja cu da dodam da je nakon tih kucnih (braon) NS10 izasao NS10M (Old Style), potom je izasao NS10M Studio koji je navodno redizajniran za horizontalno drzanje, ima izmene u skretnici (posto je proizvodjac primetio da u studijima lepe papirnate maramice preko visokotonaca), a pojavila se i ta verzija NS10M Pro, sa ojachanim zvucnicima...

Mislim da sam ja negde video taj NS10M Pro, ali... nikako da se setim gde??? Moguce da je to bilo kod Lacky-ja u studiu "Pink 1"... To ce bolje Lacky da nam kaze... ne mogu da se setim, ali mislim da je tamo NS10M Pro verzija...

Inace, ja bih radije ostao bez svog Tannoy Precision 8, nego bez NS10M... Mislim, lako bih kasnije kompenzovao Precision drugim kutijama... istim, slicnim, boljim... ali danas naci NS10M u dobrom stanju... uh... to je jako tesko. Ko ih ima, tesko ih prodaje. Ja sam nasao jedan savrseno ocuvani par i kupio ga, ali... to je bila cista sreca...

Arthur 28-08-2006 08:44 AM

ja sam radio i na pro i na "obicnim" M kutijama, i nisam skontao nikakvu razliku u zvuku ni u glasnoci (izdrzljivosti)... osim sto su pro barem po natpisu predvidjeni da stoje uspravno... tj, natpis im je tako orijentisan da ako se poloze on stoji u krivo... a to nikako nije dobro ! ;)

boggy 28-08-2006 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
......tj, natpis im je tako orijentisan da ako se poloze on stoji u krivo... a to nikako nije dobro ! ;)

... NARAVNO!.... onda ti i mix ode "u krivo"... :o :mrgreen: ;)

pozdrav

bogi

OFF 28-08-2006 12:30 PM

Mogu li da se kupe driveri za njih bez da se priloze stari, crknuti?

boggy 28-08-2006 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Mogu li da se kupe driveri za njih bez da se priloze stari, crknuti?

U Thomannu ne traze stare.... barem koliko shvatam, evo linka

Ukoliko ti traze stare... sigurno prodaju reparirane a ne nove

pozdrav

bogi

OFF 28-08-2006 01:33 PM

Neki traze stare, kao garanciju da se ne radi o samogradnji

Arthur 28-08-2006 01:38 PM

lazu dusmani

boggy 28-08-2006 01:40 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Neki traze stare, kao garanciju da se ne radi o samogradnji

Aaaa... to... :) Dynaudio radi slicnu stvar... nisam znao za Yamahu... mada ako Thomann ne trazi stare, onda ni Yamaha ne trazi stare... vec ti trgovci koji prodaju drajvere...
Za Dynaudio znam da obavezuje distributere da igraju kako im svira... cak i recone kit ne prodaju nego traze da im posaljes drajver da ti ga poprave.
Mada Dynaudio vec godinu dana nije nigde prisutan na slobodnom trzistu drajvera... bice da im posao sa sopstvenim kutijama ide dobro.

Razne firme i razne poslovne politike... ko ce im uci u trag...

Zasigurno ako jedan veliki distributer (Thomann) ne trazi stare drajvere onda ni proizvodjac (Yamaha) nema problem sa tim (samo razmisljam logicki... nadam se)

pozdrav

bogi

OFF 28-08-2006 01:48 PM

Da.... sad gledam.... 4 drivera oko 350e.... ne isplati se nikako:(

All times are GMT +1. The time now is 09:01 PM.