![]() |
Re: Yamaha ns 10m
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Shot je u sustini jako lepo opisao problematiku, a ja cu da dodam da je nakon tih kucnih (braon) NS10 izasao NS10M (Old Style), potom je izasao NS10M Studio koji je navodno redizajniran za horizontalno drzanje, ima izmene u skretnici (posto je proizvodjac primetio da u studijima lepe papirnate maramice preko visokotonaca), a pojavila se i ta verzija NS10M Pro, sa ojachanim zvucnicima... Mislim da sam ja negde video taj NS10M Pro, ali... nikako da se setim gde??? Moguce da je to bilo kod Lacky-ja u studiu "Pink 1"... To ce bolje Lacky da nam kaze... ne mogu da se setim, ali mislim da je tamo NS10M Pro verzija... Inace, ja bih radije ostao bez svog Tannoy Precision 8, nego bez NS10M... Mislim, lako bih kasnije kompenzovao Precision drugim kutijama... istim, slicnim, boljim... ali danas naci NS10M u dobrom stanju... uh... to je jako tesko. Ko ih ima, tesko ih prodaje. Ja sam nasao jedan savrseno ocuvani par i kupio ga, ali... to je bila cista sreca... |
ja sam radio i na pro i na "obicnim" M kutijama, i nisam skontao nikakvu razliku u zvuku ni u glasnoci (izdrzljivosti)... osim sto su pro barem po natpisu predvidjeni da stoje uspravno... tj, natpis im je tako orijentisan da ako se poloze on stoji u krivo... a to nikako nije dobro ! ;)
|
Quote:
pozdrav bogi |
Mogu li da se kupe driveri za njih bez da se priloze stari, crknuti?
|
Quote:
Ukoliko ti traze stare... sigurno prodaju reparirane a ne nove pozdrav bogi |
Neki traze stare, kao garanciju da se ne radi o samogradnji
|
lazu dusmani
|
Quote:
Za Dynaudio znam da obavezuje distributere da igraju kako im svira... cak i recone kit ne prodaju nego traze da im posaljes drajver da ti ga poprave. Mada Dynaudio vec godinu dana nije nigde prisutan na slobodnom trzistu drajvera... bice da im posao sa sopstvenim kutijama ide dobro. Razne firme i razne poslovne politike... ko ce im uci u trag... Zasigurno ako jedan veliki distributer (Thomann) ne trazi stare drajvere onda ni proizvodjac (Yamaha) nema problem sa tim (samo razmisljam logicki... nadam se) pozdrav bogi |
Da.... sad gledam.... 4 drivera oko 350e.... ne isplati se nikako:(
|
All times are GMT +1. The time now is 09:01 PM. |