![]() |
Re: BoZoEl hardware: impressions
Evo, zavrsismo pojacala A1802 i A4002... evo par slicica :)
A1802: http://www.bozoel.com/images/images/..._resize500.jpg A4002: http://www.bozoel.com/images/images/..._resize500.jpg Utisci sto se izgleda i slusanja tice su dobrodosli! :) pozdrav bogi |
Ne znam koji su apetiti i intencije firme Bozo electronics, ali prva stvar koju treba napraviti je promjena imena.
Ime Bozo electronics je blagorečeno katastrofa. Za neupućene- riječ bozo na engleskom znači glupan, a potječe od imena glupog klauna iz serije za djecu. Ja sigurno ne bi stavio proizvod od Glupan elektronike u svoj rack, bez obzira na performanse;) |
"Bozo" su pocetna slova imena Bogija i Zorice koji prave fenomenalne sprave.
Ovakve izjave tesko moze da da neko ko se ozbiljno bavi zvukom, jer da je to slucaj, ne bi razmisljao sta ce ti pisati po reku, vec kako to zvuci. A zvuci! |
ma da, ja kod mene imam ruzna imena kao Debeljko (fatso) i Izoblicator (Distressori) pa mi je muka da ih drzim u reku :(:(
:D:D:D:D:D:D:D:D :):):):):) pozz |
Nema frke, uskoro ja stizem, pa cu te resiti bede :D
|
slus'o sam oba pojacala u studio skala , mogu samo da se slozim sa bitchom oko ns10 da pevaju za sve pare i cak vise i da su oni ogromni tannoy-i seli na svoje mesto i dynaudio se stopili takodje gde treba , ako mozete narucite prezentaciju na vasu kucnu adresu i spremite novce jer ce vam tesko biti da vratite boggy-u pojacala nazad ;)
Poz ! |
I ja mislim da ime nema nikakve veze, bar u njihovom slucaju, jer ako su sprave potpuno profi i kostaju 1,5k a ne 0,15k, onda ih sigurno nece kupovati ljudi koji se ne bave profi muzikom, a profesionalcima sigurno nije bitno ime a ni kako izgleda vec iskljucivo kako sprave rade.
... a to sto u prevodu znaci glupan moze da bude i fora, zamisli svetsku kampanju pod nazivom " BoZo with 200 IQ":D (ne znam da li je pravilno ovako napisati ali poenta je bitna). BoZo El-u sve pohvale za trud, samo napred i srecno!:mase: |
Hvala svima na misljenju! :)
@bickomir, hvala na upozorenju i brizi! :) Ime firme jeste nastalo tako kako Oggy navodi, od par pocetnih slova njenih osnivaca... sta ta skracenica jos znaci... ajd' i o tome... Elem, znamo za znacenje reci na engleskom, bozo se takodje moze prevesiti i kao budala... i nekako se sve uklapa ako se malo razmisli.... :) S obzirom da je, u danasnje vreme, globalni trend, odnosno pametnije i isplativije: - prodavati maglu, - mlatiti praznu slamu, - prodavati sherpu ljudima, da je vuku po prashini, i loziti ih da "voze kamion", - ... ...sta dodatno reci osim da smo PONOSNI na ime nase firme, :da: ...jer realno spadamo u grupu "onih drugih", u manjini, koji, eto, nisu bas toliko "pametni" kao vecina ostalih ;) ...za razliku od vecine proizvodjaca i dizajnera, mi istinski verujemo nasim klijentima, saradnicima, drugarima... da, pre svega, CHUJU ODLICNO, sto su i dokazali mnogo puta! pozdrav i hvala jos jednom svima na misljenjima! bogi |
stvarno, e,
ZoBo, ggyrica! .... :D :rotfl: |
Da filipe, izmedju BoZo, ZoBo, girica, ricagi izabrasmo ovo ime... :)
a ionako nas skoro svi ovde zovu Božo Elektroniks, ukljucujuci i podizvodjace, kooperante, banke itd... vise ih i ne ispravljamo, niti spominjemo da je Z u stvari veliko slovo i zasigurno nije ž... digli smo ruke... ne smeta nam... :rolleyes: :banghead: Iskreno, ne smaramo se puno tim, i mislim da je pametnije baviti se sustinom... a ime... pa ime postoji... ima pricu kako je nastalo, ima pricu "u pozadini"... i bolje nam ni ne treba... sprave i konstrukcije koje napravimo su mnogo bitnije nasim korisnicima, nego kako se mi zovemo... tako je, barem, bilo do sada. :) pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 03:55 AM. |