Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   dr dre? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15127)

balthazaar 22-08-2006 07:25 PM

Re: dr dre?

a ako cemo posteno, dre se bas i nije nesto MUZICKI dokazao...vise od pola njegovih instrumentala su obrade i semplovi...cak je i cuvenu kaliforniju odradio Roger Troutman, a ne Dre...

perun 22-08-2006 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
a ako cemo posteno, dre se bas i nije nesto MUZICKI dokazao...vise od pola njegovih instrumentala su obrade i semplovi...cak je i cuvenu kaliforniju odradio Roger Troutman, a ne Dre...

Pa dobro... samo, ne pricamo ovde o Shopenu, vec o Dreu, kao sto ne pricamo ni o popu, vec o repu ili, ajde, RnB-ju... Ok? Sustina je da ces Drea provalitri iz aviona, ako je umesao prste u nesto... Bez obzira na semplove i ostalo.

balthazaar 22-08-2006 07:33 PM

ma ok je to...mada meni je licno prepoznatljivije ono dje je George Clinton umjesao ruke, a umjesao ih je dosta i u Dre-ov zvuk i mnogih hip hop producenata...

citav taj west coast zvuk, sve je to George Clinton i pokojni Roger Troutman i mozda jos par ljudi...

vjerovatno si imao priliku da slusas Parliament Funkadelic?

MD 22-08-2006 07:39 PM

Evo primjer...

Najbolja metal produkcija danas dolazi iz studija u kome uopće nema skupe opreme, niti analognog miksera, niti monitora od 10 000 eura...prije toga isti čovjek je radio prvoliga?ku produkciju na jo? manje opreme, običnom mackie analognom mikseru i adat recorderima pa je bio prva klasa metal zvuka.

To nisu bezazlene stvari, da se ne zavaravamo, tu se radi o izvođaćima koji imaju tira?e albuma i nekoliko stotina tisuca cd-a.

I najpoznatiji bandovi u ?anru, koji su vec prebacili milijun primjeraka sveukupno prodanih idu kod njega trenutno.

Ne idu u skupa studija sa milijunskom opremom, bili su u njima naravno, ali su pojeli govno.
Onda su oprali zube i otisli u studio gdje je vazniji covjek iza svega toga a ne puka oprema.
:D:D

strasni zmaj 22-08-2006 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
ja licno mislim da su ovi dzinovski mikseri jedno obicno preseravanje i,oprostite na izrazu,kurcenje!

Nikad, ali bas nikad ovaj mikser nece biti u potpunosti iskoriscen...ne vjerujem da bi mocart kad bi bio ziv napravaio kompziciju za koju bi trebali svi oni silni kanali i citava ona grdosija, a kamoli Dr Dre koji pravi beatove za rap i u kojima, ne vjerujem, da iskoristi vise od 7-8 kanala-maksimalno deset...jbg to je neko moje licno misljenje...i spreman sam da garantujem da bih ja za, deseti dio novca koji je ulozen u ovaj studio, napravio studio iz kojeg zvuk uopste ne bi bio puno losiji, a mozda ni malo...ma ja bih za 10 000 e napravio studio koji ne bi zvucao nista losije i mozda bi mi i ostalo kesa da proslavim otvaranje:mrgreen:

a cuj stari, to ti je vjerovatno pimp my studio spika. znas da vole pretjerivati u svemu. auti do bola, kile i kile zlata, mrak komadi. obleka, spika... zasto ne i studio sagraditi stani-pani. ne zamjeram nikom. i ja bi da mogu. za pocetak eurodesk i impreza, a kasnije cemo lako. :)

DaBear 22-08-2006 09:20 PM

Quote:

Originally Posted by strasni zmaj
a cuj stari, to ti je vjerovatno pimp my studio spika. znas da vole pretjerivati u svemu. auti do bola, kile i kile zlata, mrak komadi. obleka, spika... zasto ne i studio sagraditi stani-pani. ne zamjeram nikom. i ja bi da mogu. za pocetak eurodesk i impreza, a kasnije cemo lako. :)

Jedan od onih studija je Eminevov....za njih je to sitnina. Jednom kupi sve sto treba i radi posao!! A monitori (oni veliki su do jaja) ko razglas u klubu!!! Kad sam boravio kod Stock Aitken & Watermana po studijima, oni su imali u jednom studiju isto razglas iz diskoteke! Mega da se proverava kako radi miks u diskotekama!!

A da imam pare i ja bi sve ovo pazario!! Pa i vise, jer ne bi mogao da se odlucim sta da izostavim!!!

A sto se tice Eurodeska - ja sam moj prvi veliki remiks (koji me postavio na mapu, sto kazu!) Gloria Estefan - Dont Let This Moment End (Messy Boys Mix) Epic Usa - Billboard Dance Chart No.2 -uradio na Eurodesku !!
(I M People, i Donnu Summer i 2 Bob Marlija!!!) sve na Eurodesku, pa ti vidi...

strasni zmaj 22-08-2006 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Jedan od onih studija je Eminevov....za njih je to sitnina. Jednom kupi sve sto treba i radi posao!! A monitori (oni veliki su do jaja) ko razglas u klubu!!! Kad sam boravio kod Stock Aitken & Watermana po studijima, oni su imali u jednom studiju isto razglas iz diskoteke! Mega da se proverava kako radi miks u diskotekama!!

A da imam pare i ja bi sve ovo pazario!! Pa i vise, jer ne bi mogao da se odlucim sta da izostavim!!!

A sto se tice Eurodeska - ja sam moj prvi veliki remiks (koji me postavio na mapu, sto kazu!) Gloria Estefan - Dont Let This Moment End (Messy Boys Mix) Epic Usa - Billboard Dance Chart No.2 -uradio na Eurodesku !!
(I M People, i Donnu Summer i 2 Bob Marlija!!!) sve na Eurodesku, pa ti vidi...

lako moguce. eminem je dreov djak. ako se ne varam dre je eminemov producent. da nije drea, nebi bilo ni eminema.

inace sve sto posjedujem je behringer djx 700 i vmx 300 za djelove :)
gledam da nabavim pioneer djm 600 jer djx 700 je stvarno losa kopija, ma da ne valja mjesati studijsku opremu sa djing opremom, ali princip je isti, ne?
...a eurodesk, eee gledam ga sa stovanjem! opcenito mi se svidja uho u zutom trokutu. prava firma!

Arthur 23-08-2006 10:54 AM

dobro ciji je ovo studio tacno?

MD na kojeg si metal producenta mislio? Rubi ne radi na krshu, a ni Andy Wallace..

perun 23-08-2006 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
dobro ciji je ovo studio tacno?

MD na kojeg si metal producenta mislio? Rubi ne radi na krshu, a ni Andy Wallace..

Ovo je Dreov studio! Deo je komplexa gde se valjda nalazi i Aftermath, njegova kuca...

To je to.

DaBear 23-08-2006 12:01 PM

[Ne znam da li ste culi za lika koji se zove Scott Storch. On je Dre-u radio aranzmane / svirao klavijature / co-komponovao, itd...dok nije malo izgradio ime (2-3 goine). I sad SAMO 5 godina odkako ga je napustio je jedan od najvecih RnB producenata u Americi - nema za koga nije radio. Bijonci je uradio 3 singla sa zadnjeg albuma, 50 Cent, ...ma svi..i pri tome za tih 5 godina zaradio sitnih $70.000.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evo pa citajte malo
http://www.rollingstone.com/news/sto...ageous_fortune

All times are GMT +1. The time now is 08:17 AM.