![]() |
Re: kucno resenje za izolaciju zvuka
Zdravo filip.
Poenta price svakog Foruma je da se znanje razmenjuje, siri i uvecava. Prva stvar koja mora da se resi je ponavljanje istih gresaka (recimo, koriscenje stiropora, tvrde poliuretanske pene, sundjera za namestaj, itd) Kada to prebrodimo, onda mozemo reci da vise nismo u minusu nego na nuli... ali kao ZAJEDNICA, ne kao pojedinci. Tvoje citanje je usmereno ka tvom znanju, ali i zelji da povecamo broj ljudi koji mogu na ova pitanja da odgovaraju a da to nisu samo cetiri-pet clanova Foruma, koji su uvek "mirodjija" u svakoj akustickoj supi. Svako od nas zna ponesto, ali niko ne zna sve, ne zato sto je glup, nego zato sto je oblast presiroka i ne moze sve da se proba. U tom slucaju to sto ces ti da iscitas sta smo mi sve do sada debatovali, nece samo koristiti tebi, nego i celoj virtuelnoj zajednici, jer ce biti "pametnija" za jos jednog clana. Jedino nisam siguran sta cemo mi da radimo sa tolikom "pameti".... ali dobro... videcemo kasnije :mrgreen: prema tome, citaj i uzivaj... iako je sve prosarano spamom i sprdnjom, ovako sazeto stivo neces naci ni u jednoj knjizi... nekad moze biti i zabavno.... pozdrav bogi |
Hteo bih da uradim zvucnu izolaciju izmedju pregradnih zidova u stanu.
Zid je pregradjen blokom od 12 cm. Sa jedne strane lepim rigips umesto malteracije, a sa druge na kostrukciju srafim rigips i onda bih u tu kostrukciju stavio azmafon. I sada me interesuje da li je to dobro resenje? Da li da azmafon lepim na zid, onda mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i rigipsa ili da azmafon lepim na rigips pa mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i zida? Da li je ovo dobro resenje zvucne izolacije? Azmafon od 1cm debljine 1090x920 je 144din, a od 2cm debljine 234din. Da li je dovoljna zvucna izolacija od 1cm? |
Quote:
iiiiiiii ...... ???? .... je l' stiglo ??? Pozdrav |
potrebno mi je najbolje i najeftinije resenje za zvucnu izolaciju izmedju soba jer se sve cuje kao da zid ne postoji!!!
|
ne moraš da bacaš pare na azmafon, jer je značajno skuplji od staklene i mineralne vune, koja je za ove potreba skroz ok, jer će biti zazidana..
|
All times are GMT +1. The time now is 07:51 AM. |