Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Audio Mixdown (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14933)

Arthur 29-07-2006 06:16 PM

Re: Audio Mixdown

a inace, nesto sam zgutao ovaj loperamid ovih dana, pa mi ne radi serach,..

DaBear 29-07-2006 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
evo jednostavnije varijante istog pitanja, pa molim i za jednostavan odgovor - Ako importujem gotov mix u Nuendo, i odmah ga exportujem (audio mixdown) po istim parametrima sa kojima je importovan, da li ce doci do ikakve promene na samom zapisu?

ja nista ne primecujem kad ja radim to. Moj miks uvek ide sa analog miksera preko Apogee A/D na DAT, pa sa DAT-a didgitalno prebacim isti miks u ProTools, editujem , mrsim sa plug insovima, itd i onda ga bouncujem na hard disk...

Arthur 04-08-2006 11:52 AM

jest, i ako tako bounceovan mix bacis nazad u PT/Nuendo i ponovo ga bouncujes, onako na prazno, dal se ista menja??

DaBear 04-08-2006 04:12 PM

Quote:

jest, i ako tako bounceovan mix bacis nazad u PT/Nuendo i ponovo ga bouncujes, onako na prazno, dal se ista menja??

ne...! ja necujem ama bas nikakvu razliku....!

dr.Ru 04-08-2006 07:52 PM

Quote:

cak i kada bi ovu operaciju ponovio nekoliko puta, u recimo 24 bita, kako su ovde savetovali?

Onda je to - to!
Mucila me je ova dilema jer u Nuendo-u ne moze da se barata sa insert/send efektima na offline nacin... znaci, jedino preostaje audio mixdown export.
(barem ja ne znam nacin da efekat na insertu primenim na drugi nacin osim audiomixdown trake)

kVu 05-08-2006 03:12 AM

ja u principu kad to radim upalim one kompjuterske zvucnike od 10e i ne cujem ama bas nikakvu razliku!

ne volim da slusam mixdown-e na monitore.. umeju da istripuju :D :D :D

Arthur 07-08-2006 10:54 AM

pa nesto kontam da bi mogao da uradis bounce selection za sve delove u toj traci na kojoj zelis da uradis offline proces, da bi dobio jedan fajl .. onda odes gore u audio =>plug-ins i izaberes sta ti je ciniti. Prethodno snimi presete na pluginovima koji ti vec stoje u insertu..

Da li jos neko osim DaBear-a ima misljenje o tome da Nuendo ne radi nista lose prlikom re-exportovanja vec exportovanih mixdowna?

DaBear 07-08-2006 11:31 AM

Quote:

pa nesto kontam da bi mogao da uradis bounce selection za sve delove u toj traci na kojoj zelis da uradis offline proces, da bi dobio jedan fajl .. onda odes gore u audio =>plug-ins i izaberes sta ti je ciniti. Prethodno snimi presete na pluginovima koji ti vec stoje u insertu..

Da li jos neko osim DaBear-a ima misljenje o tome da Nuendo ne radi nista lose prlikom re-exportovanja vec exportovanih mixdowna?

Pa ja sam rek'o za Pro Tools (ne nuendo) da nista ne menja...to bi trebalo da bude isto..samo su brojevi u pitanj (0 i 1)..Eh?
A sto je to toliko vazno? jel se tebi cuje velika razlika?

All times are GMT +1. The time now is 12:21 AM.