Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kvalitet i mogućnosti Reason-a. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14873)

Rhino 24-07-2006 01:09 AM

Re: Kvalitet i mogućnosti Reason-a.

Eeee, bas sam to krenuo reci. Znaci moze u njemu da se uradi svasta to stoji, ali sound engine mu je najgori cini mi se od svih softvera ta trzistu.

Nikolic 24-07-2006 07:50 AM

...

...

DaBear 24-07-2006 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by Nikolic
Pa zar sa Rewire-om gde ceo Reason podlo?i? Cubase kanalu, ne prevaziđe? tu nemoć?

Zar misli? da Reason mo?e sve sam?
I da Cubase mo?e sve sam?

Ne mo?e.

al ste se naprzili, brate!! Reason je samo jos jedna alatka za pravljenje muzike ! i to dobra alatka...i tu je kraj. Cemu sve ovo - moze ovo, moze ono? Svi znamo sta moze i svako ga koristi na svoj nacin...

Ako niste znali, zadnji album Prodigy-ja je CEO KOMPONOVAN i SKLOPLJEN u Reasonu. Liam-u je dopizdeo veliki studio vise (verovali ili ne!) nije ima inspiracije, i onda je na Reasonu na laptopu, krenuo kao u star dobra vremena - sa minimalnom opremon! Imao je jos 2 hardware sinta i kompressor. Kad je sve nakucao u reasonu, otisao je u mega studio , prebacio sve trake odvojeno u Pro Tools i smixao na SSL-u sa brdom analogije, starih vintage sprava iytd..bio je , kaze zadovoljan zvukom koji je izlazio iz Reasona, ali kad su razvukli Pro Tools preko SSL, ipak je resio da sve izmiksuje ponovo...

Elem, manite se praznih prica - covek je uradio mega album na Reasonu - to stoji. Sad sto vi nemate ideje i stalno vam fali nesto....e to je vec duuuga prica.
Pozdrav
"tehnologija narodu" ! (koji zna sta ce sa njom!!!!)

lesha 24-07-2006 10:28 AM

da je liam uradio album na reasonu, to stoji. takodje je po meni fruity loops "bolji" od ostalih programa zato sto sam u njemu kreativniji..

ali takodje stoji da loopovi koje sam radio u reasonu i logicu ne mogu da se porede po kvalitetu zvuka. zasto, ne znam.. verovatno je engine u pitanju.

ne bi liam dzabe prebacivao sve na pt..

Gulanfer 24-07-2006 02:23 PM

Quote:

Elem, manite se praznih prica - covek je uradio mega album na Reasonu - to stoji. Sad sto vi nemate ideje i stalno vam fali nesto....e to je vec duuuga prica.
Pozdrav
"tehnologija narodu" ! (koji zna sta ce sa njom!!!!)

E sad jel mega ili nije , to je vec stvar ukusa. Meni nije ! Kupio sam ga bas iz razloga da cujem kako zvuci nesto sto je Liam uradio u krevetu na laptop-u , u Reason-u pa na PT. Jebiga, meni to zvuci previse "ostro" , toliko da mi na momente smeta. Mozes reci da je to taj trip sto on radi i da je to taj zvuk i da je on bas to hteo , ali meni smeta. :(

A za ideje - to uvek stoji ! Dobra pesma je dobra pesma pa makar i lose snimljena.

DADDY Z 25-07-2006 04:13 PM

mislim da je reason super software za nekog ko pocinje da se bavi elektronikom...vrlo lepo se moze nauciti sta je sta i brzo doci do rezultata,pa kad naucis dovoljno predjes na neki ozbiljniji i kompleksniji soft..ja sam od pocetaka radio sa cubase-om i to na atari-ju pa znam sta je muka..probao sam Reason,lepo se poigrao sa njime i zakljucio da bi mi dobro dosao onomad kad sam pocinjao ali definitivno nije za ozbiljniji rad kao npr. Cubase/Nuendo koji je sada mocniji nego ikad..

Nikolic 25-07-2006 05:41 PM

...

...

Dushan_S 25-07-2006 06:05 PM

Mo?e da priča ko ?ta 'oće, ali ja sam probao i vokali mi mnogo bolje zvuče iz Reason-a! Ne verujem da je njegov audio end?in gori i?ta od Kjubejzovog!

lesha 25-07-2006 06:46 PM

pa i ja uvek kazem, zasto lako kad moze komplikovano..

Mogli 26-07-2006 12:36 AM

Quote:

Originally Posted by Gulanfer

Dobra pesma je dobra pesma pa makar i lose snimljena.

Bas je tako......Losa pesma je losa pesma, pa makar i vrhunski snimljena!

All times are GMT +1. The time now is 03:03 PM.