![]() |
Re: Semplovi za triger bubnja,pomoc(Metal,HC)?
Ja cak mislim da nema ni jedan loop, vec da su samo udarci.
|
Pokusaj sa sampletankom( ona osnovna banka )....ima par preseta koji odlicno zvuce za neki industrial ili tvrdji alternativniji zvuk.....kvalitet pojedinih elemenata skripi , ali generalno iznenadjujuce dobro zvuci ako te mrzi da puno experimetises.A i uvek ti ostaje varijanta da bacis uho na neki NIN ili Ministry album i vidis postoji li mesto sa koga mozes da secnes odredjeni kick ili dobos.Posebno NIN ima dosta zanimljive i ukusne drumse.
|
Stylus rmx ekspander Burning Grooves.
Mp3 demo link: http://files.spectrasonics.net/mp3/B...ooves_demo.mp3 |
Quote:
|
Quote:
Ima mega semplova za mnogo zanrova na tih par diskova! I ja ti ih najsrdachnije preporuchujem! E sad, kako postici "zivost" u svemu tome? Tu ces imati drkanje, ali pokusaj! Dakle Clearmountain kao pravi LIVE library, matoro, ali razbija! Pozdrav...;) P.S. Ovo je preporuka ako pricamo o live setupima, ako hoces nesto progresivnije, ima jos puno opcija! Mada, poslusaj ove diskove, ima stvarno ozbiljno nadrkanih farbi! |
Quote:
|
Ajd mi baci link na te Sneapove semplove, ja se ne gadim :da:
Pazi, layerovanje je ok kada se radi totalni sample-replacement, pri cemu se potpuno izbacuje osnovni zvuk iz mikrofona (ovo zapravo nikada ne moze da zazvuci bas dobro), a kada se radi TRIGEROVANJE, podrazumeva se da se radi u kombinaciji sa close-mic zvukom. U tom slucaju, sami semplovi i ne moraju bas da zazvuce najrealnije, vec vise da imaju ono sto mic nema. Tako je npr najbolja dva sempla za kick i snare meni doneo S.Jankovic iz Londona, kada smo radili Yobo (NUmetal/HC), i koliko god oni potpuno smesno i plasticno zazvucali samostalno, u kombinaciji sa bezdusno iskomprimovanim mic zvukom, zazvucase veci nego kuca.. i ovog momenta upravo koristim taj kick sample na materijalu koji mixam.. Za snare koristim neki sempl koji sam iscupao u gomili neupotrebljivih na Spectrasonic-ovim Burning Grooves cd-ovima.. |
Joj,veliko cimanje ce mi biti da nadjem na Andyjevom sajtu gde su ti semplovi,davno sam
ih skinuo ali ajde probacu ih uploadovati negde pa baciti link. |
|
'fala vi ;)
|
All times are GMT +1. The time now is 10:36 AM. |